'Kızılcık Şerbeti' RTÜK Radarına Takıldı!

Ailesinin dayatdığı zoraki evliliğin bir kızın tüm hayatını nasıl etkilediğini konu alıp, bunu evlilikleri kötüleyen bir diziye ceza verecekler yani? İlk defadır bu olaylara böyle açıklığı ile değiniyor bir dizi. Ekibi tebrik ederim.
Ama anladığım kadarıyla bu forumdaki çoğu kişi de aynı RTÜK gibi 1-2 sahne izleyip ve ya direkt izlemeden ahkam kesiyor. Ne kolaymış. :D

Peki o zaman Yürek Çıkmazı, Ben Bu Cihana Sığmazam gibi diziler ne olacak? Onlar ne gösteriyor? Ve ya eski bu tarz işler?

Yalnız cuma reyting konusunda diziyi izleyenler komple Nursema sayesinde reytingimiz uçtu tarzında mesajlar yazıp havalara uçmuş. Daha önce başka şiddet sahnesi olmamış olabilir ama şimdi ilk defa bunu yaptılar ve sonucu da çok başarılı oldu görüldüğü üzere. Ceza verilmese bunun devamının gelmeyeceğini nereden bileceğiz. Sonuçta ortada tutmuş bir formül var ve reyting için yapmayacakları şey yok.
Gözlerini o kadar karartmışlarsa ceza verilse bile devamının gelmeyeceğinin garantisi yok ki. Eğer iş oralara varırsa zaten savunulacak tarafı kalmaz ama reytinglerin yükselmesi için böyle sahnelere başvuruyor olsalar 18. bölüme kadar beklemeden ilk bölümlerden hallederlerdi.

Bir Başkadır ve Bergen'i öve öve bitiremeyenlerin bu sahne üzerinden diziyi eleştirmesi tam bir ikiyüzlülük. "Gerçek hayat hikayelerinden uyarlama" olduğu iddiasındaki seri üretim dizilerin yanında Kızılcık Şerbeti gayet de ülkemizin gerçeklerini anlatıyor.

Bu dizi tamamen siyah ve beyaz, karikatürize karakterlerden oluşuyor. Dikkat çekmek ve gündem olmak için saçma sapan sahneler yazılıyor. Hikayenin çıkış noktası diğer dizilerden farklı olabilir ama senaryo klişe ötesi. Hiç gerçekçi değil, oturup 1 bölüm bile izlemememe rağmen mantıksız ve inandırıcılıktan uzak birçok şey sayabilirim. Bir de Bir Başkadır ve Bergen ile kıyaslanmış, hayatımda gördüğüm en alakasız kıyaslama sanırım. Yani tabii ki izleyip sevebilirsiniz ama çok gerçekçi, Türkiye'nin sorunlarını ele alıyor falan vs övünce komik oluyor. :A

Not : Sansüre karşıyım. :A

Bir Başkadır ve Bergen'i öve öve bitiremeyenlerin bu sahne üzerinden diziyi eleştirmesi tam bir ikiyüzlülük. "Gerçek hayat hikayelerinden uyarlama" olduğu iddiasındaki seri üretim dizilerin yanında Kızılcık Şerbeti gayet de ülkemizin gerçeklerini anlatıyor.
Bergen gerçek bir insanın hayat hikayesini konu aldığı için şiddet sahnelerinin olması normaldi ve ne alaka olduğunu anlayamadım. :A

• Beğendim
Reactions: Angelica
Bu dizi tamamen siyah ve beyaz, karikatürize karakterlerden oluşuyor. Dikkat çekmek ve gündem olmak için saçma sapan sahneler yazılıyor. Hikayenin çıkış noktası diğer dizilerden farklı olabilir ama senaryo klişe ötesi. Hiç gerçekçi değil, oturup 1 bölüm bile izlemememe rağmen mantıksız ve inandırıcılıktan uzak birçok şey sayabilirim. Bir de Bir Başkadır ve Bergen ile kıyaslanmış, hayatımda gördüğüm en alakasız kıyaslama sanırım. Yani tabii ki izleyip sevebilirsiniz ama çok gerçekçi, Türkiye'nin sorunlarını ele alıyor falan vs övünce komik oluyor. :A

Şu konuyu up'latmasaydın da bu dizi ile Bir Başkadır ve Bergen'in kıyaslandığını görmeseydi bu gözler. :A

Diziyi hiç izlememiş olanlar hemen Bergen ve Bir Başkadır örneğine takılmış :A Bu yapımlardan biri kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetini, diğeri de düşünce farklılıklarından oluşan toplumsal baskıyı gerçekçi şekilde anlatıyordu. Arada kalite farkı olması kaçınılmaz ama ben bu sahnede ve dizi genelinde bu konulardan farklı birşey göremiyorum.

+ Karikatürize karakterler görmek isteyenler bu akşam aynı senaristlerin diğer dizisi Yasak Elma'yı izleyebilir :F

Bergen gerçek bir insanın hayat hikayesini konu aldığı için şiddet sahnelerinin olması normaldi ve ne alaka olduğunu anlayamadım. :A
Türkiye'de ailesi/kocası tarafından baskı gören, aşağılanan, tercih hakkı bırakılmayan hiçbir kadın olmadığı için bu dizi bayağı abartmış haklısın :A

• Olmamış
Reactions: Angelica
Diziyi hiç izlememiş olanlar hemen Bergen ve Bir Başkadır örneğine takılmış :A Bu yapımlardan biri kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetini, diğeri de düşünce farklılıklarından oluşan toplumsal baskıyı gerçekçi şekilde anlatıyordu. Arada kalite farkı olması kaçınılmaz ama ben bu sahnede ve dizi genelinde bu konulardan farklı birşey göremiyorum.

+ Karikatürize karakterler görmek isteyenler bu akşam aynı senaristlerin diğer dizisi Yasak Elma'yı izleyebilir :F

Türkiye'de ailesi/kocası tarafından baskı gören, aşağılanan, tercih hakkı bırakılmayan hiçbir kadın olmadığı için bu dizi bayağı abartmış haklısın :A
Farkındaysan ben de bu diziyi izlediğim için aynı görüşteyiz sadece Bir Başkadır ve Bergen'i katmana takıldım. :A

Saçma dediğin bu sahneler hepsi yaşanıyor dizi de olunca mı saçma oluyor

Kızılcık Şerbeti düşman kudurtmaya devam ediyor. Hayatlarında en ufak bir eyleme dahil olmamış insanlar gelip burda RTÜK kararını destekliyor. Her yerde belli ediyorlar kendilerini. Dışarıda karı kıza bakıp iç geçiren tipler eminim ki burada bu yorumu da yapanlar. :F

• Beğendim
Reactions: cookies