Padişahlar Veled-i Zina'dır

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
149,201
Puanı
1,061
TV 8'de yayınlana haber aktif programına katılan siyaset bilimci Nurşen Mazıcı padişahların cariylerle evli olmadığı gerekçesiyle veled-i zina olduklarını öne sürdü.
programın diğer konuğu zaman yazarı Mümtazer Türköne bu söze tepki göstererek benzetmenin ağır olduğunu,bu olayın şerri hukukta ve fıkıhta yer aldığını ve o dönemde fetvalar olduğunu söyledi.

Taa Fransa'daki dansı halkına kötü örnek oluyor diye kaldırtan,5 vakit namaz kılan adamlar,başını devlet işinden kalıramayan insanlar zina yapacak öylemi bunu idda edenlerin aklından şüphe duyarım ben.

osmanlıyla ilgili bir kitap okumamış insları tv ye çıkarıyorlar. bilinmeyen osmanlı kitabını alıp okusundalrda orsa bu sorunun cevabı hangi fetvaların oldugu açık. zaten hazreti hanifiye göre iki kişinin kendi aralarında sen beni eşim demeleri evlenmelerine yeterli burda dogan çocugun mesebinin belli olması yeterli geri zarf-ı güzaf

Ağır olmuş bence de ama cariyeleriyle de evli değil sonuçta. Ben de olsam ben de evlenmezdim. O devir böyle gerektiriyordu. :)

beyazsoy googleden bulduklarını kopyaliyo :d :d :d beyazsoy bosa kürek çekiyon :D

ne kopyası be. kaç yıl önce okudum o kitabı. küttüphanede var birazdan o konuyla lakalı kısmın fotosunu paylaşayımda feyz al :))))) o kitapte şuana boş adamların ortalıkta büyük buluş buldum diye attıgı tüm iddiaların cevabı var.

herkes istediğini söyler özgür bir ülkedeyiz konu tartışılabilir yani ..

veledi-i zina yani nikahsız doğan velet..:) padişahlarda nikahsız olduğuna göre çocuklarda bu kategoriye girer düz mantıkla bu çıkar ortaya

ama kıvırma mantığıyla daha değişik sonuçlarda ortaya çıkabilir :))

trollik yapan arkadaşlar okumasın :)))) konuda bilgi edinmek isteynler okusun sadece.. arıca mahoni ben öyle bilgi edinmeden inanmadan asla hiç bir şeyi savunmam kendinle karıştırma :)))))
alının padişahlarının nikahlarıyla alakalı kısım :

C88O.jpg

sonuçta nurşen mazıcı siyaset bilimci ünvanını elde etmek için eminim forumlarda okuduğu kitapları sergilememiştir akademik ortamlarda göstermiştir hünerini..

bu açıdan nursen mazıcının sözleri dikkatle dinlenmeli ve mantıklı bir cevap verilebilmeli ya da kabul edilmeli bu çıkarım ..

vallahi bazı arkadaşların mantıktan önce hafifi bir bilgi edinse iyi olur. padişahlarlara ne dediklerinin farkıdalar mı kendilerine bunu deseler hoşlarına mı gider. adamların evlilikleri kurana göre uygun. ben özetleyim konuyu okumak istemeyenler için

nikah sadece hür kadınlara mecburidir. eger bir hür kadın padişah nikahına almışsa artık onun üstüne cariyeyi alamza . ve kurana görede 4 hür kadınla evleneme hakkı vardır. yani cariyelerle evlenmelerinde (resmiyet gerekmez) karı koca hayatı yaşamları dinen sakıcası yok. ayrıntılı okumak isteyen eklediğim fotoyu okusun

- - - Ekleme - - -

nurşen mazıcı kim ya dini bilgisi ne .. dini bilgisi olmadan konuşuyor. ona cevabı yıllar önce profösör ahmed akgündüz vermiş. ahmed akgündüz hem dinen hemede osmanlı tarihi konnusunda bilgisi var. öyle salamasyon yapmıyor bazıları gibi :)))

Son düzenleme:
vallahi bazı arkadaşların mantıktan önce hafifi bir bilgi edinse iyi olur. padişahlarlara ne dediklerinin farkıdalar mı kendilerine bunu deseler hoşlarına mı gider. adamların evlilikleri kurana göre uygun. ben özetleyim konuyu okumak istemeyenler için

nikah sadece hür kadınlara mecburidir. eger bir hür kadın padişah nikahına almışsa artık onun üstüne cariyeyi alamza . ve kurana görede 4 hür kadınla evleneme hakkı vardır. yani cariyelerle evlenmden karı koca hayatı yaşamları dinen sakıcası yok. ayrıntılı okumak isteyen eklediğim fotoyu okusun

kimseye bu sözü söylemek hoş değil zaten toplumda böyle bir sözün olması bile hoş değil ..

ama bu söz padişahlara söylenince hassas hale gelen insanların tüm insanlara söylenmesini ayıplaması ve kınaması lazım ..

kadın demişki nikahsız bir evlilikten doğan çocuklara veled-i zina denir deniyorsa eğer .. padişahlarda bu kategoridedir ..

şimdi sen orayı başka şeylerle doldurmaya kalkmayacaksın direk bu kelimeye karşı çıkacaksın ..babası belli olan çocuklarla babası belli olmayan çocuklar , nikah sonucu doğan çocuklarla nikahsız birliktelikten doğan çocukların hepsi birdir insandır birbirinden farkları yoktur zinaylamı normal şartlardamı doğumlarına kararı kendileri vermeyeceğine göre onları karalamak sınıflandırmak aşağılamak insani bir davranış değildir .. ister padişah olsun ister köylü...

nikah sadece hür kadınlara mecburidir. eger bir hür kadın padişah nikahına almışsa artık onun üstüne cariyeyi alamza . ve kurana görede 4 hür kadınla evleneme hakkı vardır. yani cariyelerle evlenmelerinde (resmiyet gerekmez) karı koca hayatı yaşamları dinen sakıcası yok. ayrıntılı okumak isteyen eklediğim fotoyu okusun

- - - Ekleme - - -

nurşen mazıcı kim ya dini bilgisi ne .. dini bilgisi olmadan konuşuyor. ona cevabı yıllar önce profösör ahmed akgündüz vermiş. ahmed akgündüz hem dinen hemede osmanlı tarihi konnusunda bilgisi var. öyle salamasyon yapmıyor bazıları gibi :)))

Eeee Myde böyle gösteriyor zaten.

kimseye bu sözü söylemek hoş değil zaten toplumda böyle bir sözün olması bile hoş değil ..

ama bu söz padişahlara söylenince hassas hale gelen insanların tüm insanlara söylenmesini ayıplaması ve kınaması lazım ..

kadın demişki nikahsız bir evlilikten doğan çocuklara veled-i zina denir deniyorsa eğer .. padişahlarda bu kategoridedir ..

şimdi sen orayı başka şeylerle doldurmaya kalkmayacaksın direk bu kelimeye karşı çıkacaksın ..babası belli olan çocuklarla babası belli olmayan çocuklar , nikah sonucu doğan çocuklarla nikahsız birliktelikten doğan çocukların hepsi birdir insandır birbirinden farkları yoktur zinaylamı normal şartlardamı doğumlarına kararı kendileri vermeyeceğine göre onları karalamak sınıflandırmak aşağılamak insani bir davranış değildir .. ister padişah olsun ister köylü...

kardeş veledi zina ne önce onu bil ondan sonra konuş laf bildiğin yerlere gitmiyor resmen küfür ediyorsun padişhlara. sana yapılmamasını istemediğin şeyleri başklarına yapma.

zina kuranca günah sayılır yani haram ilişkidir. padişhları ilişkiside haram bişey yok. eklediği resmdeki hele iki sayfayı oku ondan sonra konuş.

- - - Ekleme - - -

insan haklarına uygunmu olaY ona da cevap bul beyazsoy :D
ne diyon kardeş 600-700 yıl öncesinden bahsediyoruz :)))))) kölelik var o dönmde :)) bak sana insan haklarıyla ilgiliysen cumhuriyet döneminde şapka takmadıgı için asılan insanların haklarını bak :)))

kardeş veledi zina ne önce onu bil ondan sonra konuş laf bildiğin yerlere gitmiyor resmen küfür ediyorsun padişhlara. sana yapılmamasını istemediğin şeyleri başklarına yapma.

zina kuranca günah sayılır yani haram ilişkidir. padişhları ilişkiside haram bişey yok. eklediği resmdeki hele iki sayfayı oku ondan sonra konuş.

o fetvaları verenler de cariylere bağlı zaten padişaha değil :D

Yazdığın yazıya göre:
padişahlar 4 kadınla evlenebiliyorlar ve cariyelerle evlenmeden karı-koca hayatı yaşayabiliyorlar.
Eeee padişahlar insan değil mi? 4 kadından fazla ilişkiye girmiş olmuyor mu? Padişah=Peygamber değildir :)

sayfayla işim olmaz

veled-i zina zina sonucu doğan çocuk demektir

zina nasıl olur evlilik dışı ilişkilerle olur

padişahlar cariyelerle evlimidir

değildir

sonuç? =nurşen mazıcı..