O zaman kısa film olacak. Süresi ne kadar peki ve senaryo hazır mı tamamen?
Yönetmen, yapımcı ve senarist hepsi ben olacağım diyorsun diğerleri tamam da yapım kısmını nasıl karşılayacaksın çekim yapmak için bir ekibe ihtiyaç yok mu tek başına yapabilecek misin her şeyi ve oyuncu kaç kişi olacak ücretlerini nasıl karşılayacaksın kazandığın ödül ne kadar yeterli olacak? Son olarak film internette mi yayınlanacak?
Merak etmeyin, bir kisa film yapmak için hepsini düsündüm zaten.
Senaryo tamamen hazir, karakter analizleriyle birlikte. Bu filmi çekecek bir ekipte hazir zaten. Bunun reji koordinasyörü, sanat yönetmeni, montajcisi, isikcisi, kamera ekibi, makyöz, stil danismanlari.. 1-2 hafta sonra oyuncular için deneme çekimleri yapacagim prodüksiyon asistanlarimla beraber. Ve yakinda bir toplanti olacak tüm film ekibiyle beraber yani oyuncular ve teknik ekip. Ekiple telefon konusmalari yaptigimda, zaten ücret alamayacaklarini söyledim ama yine de kazandigim para ciddi bir para ve emeklerinin karsiligini alacaklardir ama çok büyük bir rakam degil. Film ilk olarak YouTube da ve çesitli internet sitelerinde yayinlanacak. Daha sonra ben, filmi kanallara ve yapimcilara önerecegim ve onlar da kabul ederlerse televizyonda yayinlanacak.
Ekibi nereden buldun ve nasıl ikna ettin? Para almayacaklar diyorsun kimse kolay kolay ücretsiz yapmaz böyle bir işi. Süre ve oyuncu sayısı ile ilgili sorulara cevap alamadım.
Bunları soruyorum çünkü insanlar merak ediyorlardır ne kadar doğru olduğunu ve bunu nasıl başardığını. Kolay bir şey değil çünkü film çekmek.
Internet sitesinde bir duyuruda bulundum, yeni bir film yapacagim diye. Buyurun bu da linkleri, Hollandaca oldugu için anlayamazsiniz ama yine de okuyun derim..
Bu oyuncular ariyorum için koydugum duyuru:
Filmcastings.nl - Acteurs gezocht - Acteurs/Actrices Gezocht Voor Nieuwe Dramatische Korte Film
(Altta göründügü gibi 1847 kere okunmus.)
Bu da teknik ekip ariyorum diye yaptigim duyuru:
Crewleden gezocht voor nieuwe korte film! / VERS / Nieuwe Film- en Televisie Makers
(Sol kösede 2039 kere okundugunu görebilirsiniz)
Zaten tamamen ücetsiz çalisacaklar demedim, burada rakamlari açiklamayacagim ama her gün belirli bir para alacaklardir bir çok kisim. Zaten onlara durumu iza ettim. Hollanda'da film yapmak isteyen ve cani yürekten özellikle benim gibi motivasyon bollugu olan insanlarla çalismayi severler. Herkesin gözü para da degil zaten. Film bittiginde tüm ekiple beraber bir aksam yemegi gerçeklesebilir, masraflari da ben karsilarim.
Siz sanirim olayi gerçek 90 dakikalik bir filmle karistirdiniz. Öyle bir film yapmak, hele hele benim yasimda yapmak imkansiz neredeyse. 40-50 yasinda profesyonel insanlar bile Hollanda'da film yapm ak için zorlaniyorlar. Ben ise kisa bir film yapiyorum ve zamani geldiginde 90 dakikalik film ve dizi projeleri de yapacagim insallah.
Benim kimseye inandiracak durumum da yok zaten. Inanan inanir, inanmayan da inanmaz.
Kisa filmin süresi genellikle burada 15-30 dakika arasi degisir. Kisa bir filmde çok fazla sayida oyuncu yer almak kisa bir film olduklari için, onun için yaklasik 7 oyuncu yer alacak. (Küçük rollerle beraber)
Gayet tatmin edici bir açıklama oldu şimdi. Başarılar, inşallah hayal ettiğin başarıya ulaşırsın.
Hayırlı olsun Furkan.
Hayırlı olsun Fks14, Ozan'a yaptığın açıklamalardan çoğu şeyi anladık, umarım güzel bir iş olur, iş başladığında ilk kareleri görmek isteriz.
Hayirli olsunda, sponsor kim?
Tesekkür ederim. Okulda bir para ödülü kazandim, bu kisa film için yatiracagim. Kisa filmler, yani Hollanda'da olan kisa filmler genellikle çok çok büyük bütçelerere gerektirmiyor..
@beyazsoy Saglik olsun, daha önce de dedigim gibi benim kimseyi inandiracak gibi bir niyetim yok. Yakinda konuda yer alacaktir resimler, deneme çekimlerinde olur ve film çekiminde..