Muhteşem Yüzyıl'daki Karar Nihat Hatipoğlu'na Soruldu

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
159,842
Puanı
1,060
Muhteşem Yüzyıl'da geçtiğimiz hafta İstanbul kadısı Ebusuud Efendi'nin karısını zina ile suçlayan adamın davasında zina ile suçlanan adam ve kadına 100'er kırbaç ceza vermesi Nihat Haitpoğlu'nun programına konu oldu.Canlı yayına bağlanan izleyici bu kararın İslami hüükmlere göre doğru olup olmadığını sordu. Nihat Hatipoğlu ise Nur Suresi 6.,7., ve 8.ayetleri kaynak göstererek kararın yanlış olduğunu 4 şahit buunmadan ceza verilemeyeceğini ya da Vian hükmü(eşlerin 4 kere yemin etmesi) gerektiğini söyledi.

xemrexxx--özelhaber

editör notu:tuncel kurtiz in doğal -üstün oyunculuğu olayı örtbas etmeye yetti :D

normalde zina cezası için 4 şahit lazım o dört şahitt kılıcın kınanına girmesi( bu benzetme bu olayı anlatmak için kulanır bana ait değil) gibi görmesi lazım yoksa ceza verilmez. ebu suut uydurma bir ceza verdi:)))) birde dizinin gerçekçi oldugu anlatır yapılan büyük ayıp

normalde zina cezası için 4 şahit lazım o dört şahitt kılıcın kınanına girmesi( bu benzetme bu olayı anlatmak için kulanır bana ait değil) gibi görmesi lazım yoksa ceza verilmez. ebu suut uydurma bir ceza verdi:)))) birde dizinin gerçekçi oldugu anlatır yapılan büyük ayıp
ebusuud dizide buna çok güzel cvp verdi aslında:D

Bu diziye başından beri kurgu diyoruz, gerçekçi olmak zorunda değil diyoruz, yine aynı nedenle sorun etmiyorum durumu. :)

Bu diziye başından beri kurgu diyoruz, gerçekçi olmak zorunda değil diyoruz, yine aynı nedenle sorun etmiyorum durumu. :)

kurgu olması gerçekleri saptıracak manasında değil dimi.. abu suhudu gerçekçi anlatıyor iş fıkıh bilgisine gelince mi iş kurgu oluyor :))))