TNS Güvenilirliğini Kanıtladı.

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,174
Puanı
1,059
Geçtiğimiz yıl reytingler sağlıklı ölçülemediği için TV dünyasında kaotik bir dönem yaşanmıştı. AGB ile sözleşme iptal edilmiş, SBT ölçümleri de güven vermemişti. Reklamverenlerin, reklamlarının istedikleri izleyici kitlesine ulaşıp ulaşmadığı konusunda şüpheleri vardı. TV kanallarının performansları da ölçülemez hale gelmişti.

İTİRAZ GELMEDİ Şimdi ise reytingleri TNS ölçüyor; çıkan sonuçlara kimseden de itiraz gelmedi. Şu an TV kanalları arasında acımasız bir reyting savaşının yaşanması ise bence TNS'ye olan güvenin en büyük işareti! Bazı diziler daha ilk üç-dört bölümde yayından kaldırıldılar. Reyting ölçümlerinde kaos, bu sezon da devam etseydi, büyük maliyetli diziler izlenmese bile yayından kaldırılmazdı. Kanal D'nin reytinglerde yaşadığı büyük düşüş ise önemli bir kırılma noktası oldu. Rekabet daha da kızışacak; ATV ve Star birincilik potasına girdi, dışarıdan FOX'un müthiş bir atağı var. Acun Ilıcalı'yı Star TV'ye kaptıran Show TV'nin toparlanması için ise zamana ihtiyacı var.
Bu arada uzun bir aradan sonra Kanal D, Ekim ayında birinciliğini kaybedebilir! Gün birincileri hemen hemen belli ama orada bile maç yayınlarıyla bağlantılı olarak sürprizler yaşanıyor.

ÖLÜM GRUPLARI Asıl rekabet ise ilk beşe girmekte yaşanıyor. Tıpkı futbolda olduğu gibi reytinglerde de günlere göre ölüm grupları var! İlk 100'e girmek ise hiç bu kadar önemli olmamıştı çünkü anlı şanlı birçok sunucu ve yapımcı ilk 100'e giremiyor! Asıl güzel olan ise bu rekabetin artarak devam edecek olması... Artık hiçbir kanalın birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü garanti olmayacak! Program ve diziler arasında ise sürekli iniş çıkışlar yaşanacak. "Reyting ölçümlerinde yine değişiklik yapılacak" diye yazılıp çizilenlere de inanmayın. TNS ölçümleri, büyük ölçüde TV dünyasını tatmin etti; kanallar ve reklamverenler yeni bir değişikliği kabul etmezler. Eğer reklamveren ve TV kanallarına rağmen değişiklik yapılırsa, asıl kaos o zaman başlar!

Mevlut Tezel

dün sabahta mevlüt tezelin yorumu vardı onu yazsaydın ya beyazsoy çokmu aradın olumsuz haberi :))

karadayı bu sezon başlayan en kaliteli dizi ..

mevlut tezel ne anlar ya adam magazinci. atvde yayinlaniyor diye ovmus gene :)))))

karadayi cok zorlama bir dizi.. bu dizinin gercegi sabah muge yapiyor ve daha iyi kim izler katil bulacak diye 2 yil beklemeyi :))))

eveeett bu sohbeti iki gün önce yapmıştık beyazsoyla :) beyazsoya göre hiçbişeyden anlamayan mevlüt yine aynı beyazsoya göre iki gün sonra reyting kurdu kesilmiş:))))

eveeett bu sohbeti iki gün önce yapmıştık beyazsoyla :) beyazsoya göre hiçbişeyden anlamayan mevlüt yine aynı beyazsoya göre iki gün sonra reyting kurdu kesilmiş:))))

destereciğim yukardaki yazıyı okuyarak mı bunları yazdın :))))) adam herhangi bir diziden bahsetmişmi yorum yapmışmı.. tabiki hayır. adam gazeteci ve tns nin reklam veren üzerindeki etkisini anlatmış. bu bir haber oldugu için ekledim. ortada yorum olsa eklemem çünkü mevlüt tezelin yorumları çok sıg twitterda bir kaç tartıştık ve takibi bıraktım :))))))

destereciğim yukardaki yazıyı okuyarak mı bunları yazdın :))))) adam herhangi bir diziden bahsetmişmi yorum yapmışmı.. tabiki hayır. adam gazeteci ve tns nin reklam veren üzerindeki etkisini anlatmış. bu bir haber oldugu için ekledim. ortada yorum olsa eklemem çünkü mevlüt tezelin yorumları çok sıg twitterda bir kaç tartıştık ve takibi bıraktım :))))))

beyazsoy hangi mantıkla bu yorumu yazdın bu bir yorum haber aynı zamanda yorumdur bu mevlüt tüzeşlin yorumu o gün ben o atv dizilerini şişiren adamdan alıntı yapmam derken bu adamın yazısı nasıl işine gelmediyse bugünde işine geldiği için alıntı yaptın :)) bende aynı şeyi yapıyorum ama işime geldiği yerden alıntı yaptığımı harbi harbi anlatıyorum :) sende itiraf et dün karadayıyı kötülerken mevlütün yazısı işime gelmedi bugün işime geldi de kurtul :))

mevlüt burda herhangi bir muhabir gibi aldığı bilgileri aktarmamış tamamen kendi düşüncelerini yazmış eğer o gün dediğine sadık kalsan mevlütün bugünkü yazısı daha anlaşılır gelir.. tns den ATV memnun dolayısıyla mevlütte memnun yani aynı haberin tersini posta gazatesinde ya da hürriyette bir yazar yazssaydı ne derdin : bu adam kanal d düştüğü için sallıyor derdin çünkü işine gelmezdi :) ama aynı duygularla mevlüt de atv memnun olduğu için tüm kanallar memnun demiş buda senin işine geldiği için yorumu haber yaptın:)) bu haber üniversite araştırmasıyla elde edilen haber değil tamamen mevlütün iç dünyasına ait çıkarın ön planda olduğu bir yorum :))

artık forumdaki eski yazıların bir gün karşına çıkacağını tahmin et ona göre dikkatli yazılar yaz yada benim gibi yap işime geleni yazarım de sende rahatla :))))

Son düzenleme:
destereciğim sabah gazetesinde yazıp atv nin dizisini eleştirmek imkansızdır. bi anda kapıya koyarlar ne yüksel aytug nede mevlüt tezelin yorumları objektiv olmaz..

dediğim gibi mevlüt tezelle twittırda tartıştım takibi de bıraktım.. ama bu yazsı bilgi içeriyor. reklam verenler açısından... ben olaylara senin gibi tümden bakmam sana da sürekli eleştirim .bu kim diye bakmıyorum ne diyoruya bakıyorum. burda mevlüt tezele bilgi veriyor( ha yalan söylüyor atvyi memnun yapmak için yaptıysa bilemem). bu bilginin degerli oldugunu düşündüğüm için yazıyı ekledim olay bu kadar.. :)))))))))) ayrıca tns de atv pek yükselmedi. bak karadayı dün sbt de daha yüksek kurtların absi sbt de daha yüksek..

posta da tns eleştirseydi tabiki tepki koyardım işinize gelince agbye ses çıkarmayacaksınız ama tns laf sokacaksınız olmazdı

destereciğim sabah gazetesinde yazıp atv nin dizisini eleştirmek imkansızdır. bi anda kapıya koyarlar ne yüksel aytug nede mevlüt tezelin yorumları objektiv olmaz..

dediğim gibi mevlüt tezelle twittırda tartıştım takibi de bıraktım.. ama bu yazsı bilgi içeriyor. reklam verenler açısından... ben olaylara senin gibi tümden bakmam sana da sürekli eleştirim .bu kim diye bakmıyorum ne diyoruya bakıyorum. burda mevlüt tezele bilgi veriyor( ha yalan söylüyor atvyi memnun yapmak için yaptıysa bilemem). bu bilginin degerli oldugunu düşündüğüm için yazıyı ekledim olay bu kadar.. :)))))))))) ayrıca tns de atv pek yükselmedi. bak karadayı dün sbt de daha yüksek kurtların absi sbt de daha yüksek..

posta da tns eleştirseydi tabiki tepki koyardım işinize gelince agbye ses çıkarmayacaksınız ama tns laf sokacaksınız olmazdı

bu yazın tamamen çevir kazı yanmasın tarzı yazılarından biri dön dolaş aynı kapıya geliyorsun .. mevlüt tabiki atv dizilerine karşı gelemez derken ne kadar iddialısın aynı mevlüt tns yi överken aniden doğrucu davut kesiliyor senin nazarında .. mevlüt olsun başkası olsun eğer atv için bir kez yalakalık yapıyorsa 100 kezde yapar yani kişiliği bir seferliğine bozulup sonra düzelmez bu adamın bu yazısına doğru diyorsan karadayı içinde yazdıkları doğrudur .. karadayı için yazdıkları atv yalakalığıysa tns için övgüleride atv yalakalığıdır .. durum bu kadar açık ve nettir beyazsoycuğum:)) fazla zorlama istersen :)) konu anlaşılmıştır ..

bu yazın tamamen çevir kazı yanmasın tarzı yazılarından biri dön dolaş aynı kapıya geliyorsun .. mevlüt tabiki atv dizilerine karşı gelemez derken ne kadar iddialısın aynı mevlüt tns yi överken aniden doğrucu davut kesiliyor senin nazarında .. mevlüt olsun başkası olsun eğer atv için bir kez yalakalık yapıyorsa 100 kezde yapar yani kişiliği bir seferliğine bozulup sonra düzelmez bu adamın bu yazısına doğru diyorsan karadayı içinde yazdıkları doğrudur .. karadayı için yazdıkları atv yalakalığıysa tns için övgüleride atv yalakalığıdır .. durum bu kadar açık ve nettir beyazsoycuğum:)) fazla zorlama istersen :)) konu anlaşılmıştır ..

bu haber yalanlanabilir bir haber. dogru değilse başkası çıkar başka haber yapar bizde mevlütün yalan haber yaptıgını kabul edriz. ama dizi yorumlarında atv yi övmesinde tabiki şüpeci yaklaşmak lazım. aynısı mesutt yar ve diğerleri için geçerli.. bi adam atv yi seviyor ve onun lehine yorum yapabilir bu onun güvenilmez oldugu anlamına gelmez.. objektif olmaması ayrı yalan yazması ayrı bişey

haberi okumadan yorum yapma destereciğim biri yorum biri haber. bir köşe yazarı istediği gibi yorum yapar begenmezsen yorumlarını ciddiye almayabilirsin objektif bulmayabilirsin. ama yalan haber yapmak farklı bişey..

bu haber yalanlanabilir bir haber. dogru değilse başkası çıkar başka haber yapar bizde mevlütün yalan haber yaptıgını kabul edriz. ama dizi yorumlarında atv yi övmesinde tabiki şüpeci yaklaşmak lazım. aynısı mesutt yar ve diğerleri için geçerli.. bi adam atv yi seviyor ve onun lehine yorum yapabilir bu onun güvenilmez oldugu anlamına gelmez.. objektif olmaması ayrı yalan yazması ayrı bişey

haberi okumadan yorum yapma destereciğim biri yorum biri haber. bir köşe yazarı istediği gibi yorum yapar begenmezsen yorumlarını ciddiye almayabilirsin objektif bulmayabilirsin. ama yalan haber yapmak farklı bişey..

haber bunun neresinde beyazsoy bu tamamen mevlütün tns hakkında kendine has yorumu doğru veya yanlış demiyorum ama bu basbayağı yorum haber olması için yararlandığı kaynakları açıklamalıydı hangi güvenilir kaynaklardan tns nin tüm kanalları memnun ettiğini anlamış tek tek kanalların yetkilileriylemi konuşmuş .. yoksa üniversitedeki araştırma heyetinin tns nin çok güvenilir olduğuna dair araştırmasınamı ulaşmış .. mevlütün bu yorumunun tam aksinide biri yazabilir o da yorumdur haber değildir ..

destere haber şurda :

"İTİRAZ GELMEDİ Şimdi ise reytingleri TNS ölçüyor; çıkan sonuçlara kimseden de itiraz gelmedi."

- - - Ekleme - - -

mesela mahonin starı tuttugunu biliyorsunuz . mahonin babalar ve ogulların müthiş dizi demesine inanmazsınız am atv den bir dizi yayından kalkıyor diye bir haber verse onada da bu starcı haber yalan dermisiniz .. bu da aynışey

destere haber şurda :

"İTİRAZ GELMEDİ Şimdi ise reytingleri TNS ölçüyor; çıkan sonuçlara kimseden de itiraz gelmedi."

- - - Ekleme - - -

mesela mahonin starı tuttugunu biliyorsunuz . mahonin babalar ve ogulların müthiş dizi demesine inanmazsınız am atv den bir dizi yayından kalkıyor diye bir haber verse onada da bu starcı haber yalan dermisiniz .. bu da aynışey

dizinin kaldırılmasını haber verir kaynak sorarsın kaynak verir inanırsın burdakide aynı mesele mevlüt kaynak vermiyor kaynak kendisi yani yorum ..

bu sezon atv nin dizileri tutmasaydı atv 4. cülükte talim etseydi ardı ardına dizileri yayından kalksaydı bu mevlüt bu yazıyı yazarmıydı??? yazmazdı nedenmi nedenini sen söylüyorsun mevlüt taraflı diyorsun atv dizisini övdüğünde.... aynı şekilde atv tns de dikiş tutturamasaydı böyle bir yazı kaleme almazdı mevlüt hanı taraflı ya ....