Muhteşem Yüzyıl 66.Bölüm - Cansu Dere - Firuze'nin Oryantal Sahnesi

Ne yazık ki muhteşem yüzyıl tarihi gerçek anlatamıyor ama hakda veriyorum kolay iş değil

Kısmen katılıyorum :) Tamamen tarihi gerçekleri anlatmasını bekleyemeyiz.Çünkü belgeler bulunamıyor.Zaten Türkçe kaynaklı belgeler çok az.Genelde yabancı kaynaklı.Ama hiç kimse Muhteşem Yüzyılda Kanuninin kötü olarak gösterildiğini iddia edemez.Eğer iddia ediyorsa diziyi izlemiyor demektir.Neyse fazla uzatmaya da gerek yok zaten.Konu çok kirlendi :)

Benim sözlerimi dizilerden,forumlardan bulmuyorum zaten fikirlerimin aynısını savunan 23 yıllık tarih profösürün videosunu atayım istersen.

tarih prof. da olsa harem hakkında kesin konuşamaz daha padişah eşlerinin ve annelerinin adlarıkonusunda kesinlik yokken harem olayları hakkında herkes yorumuylAA konuşur

Hani diyodun ya bana tarih profesürü göster diye bende diyorumki sana profesörün videosunu atıym,lafı dolandırma. :)

Buyur kardeşim Tarih profesorü inşallah fikirlerini değiştirir :

Moderatörün son düzenlenenleri:
Buyur kardeşim Tarih profesorü inşallah fikirlerini değiştirir :

bilinen saçmalıkları tekrar etmiş
1.hürrem 14 yaşında biri olarak gelse kanuni ile birlikte olsa sıbyancı falan gösteriyor diyecekler
2.kanuninin elindekinin içki kadehi olmadığı kanıtlandı adam kendi görmek istediği gibi görmüş
3.kanuni her gün haremdse değil dizide annesi-pargalı-harem ağaları cariye seçiyor ki dizinin başından beri seçilen cariye sayısı hürremle birlikte 6 dır diziye göre 14 sene olduğunu düşünürsek çok da fazla değil
4.haremin 1540-41 de topkapıya taşındfığını daha önce senarist de söylemişti kurgunu bir parçası olarak topkapıda bırakıldı harem.ayrıca kanuni her akşam arabaları hazırlayın eski saraya hürreme gidiyoruz dese padişahı sapık gösteriyorlar dneecekti
5.tek haklı noktasdı haremde dekolte giyilmesi ki zaten kumaş ve kesimler 17. ve 18.yüzyıla ait

Moderatörün son düzenlenenleri:
bilinen saçmalıkları tekrar etmiş
1.hürrem 14 yaşında biri olarak gelse kanuni ile birlikte olsa sıbyancı falan gösteriyor diyecekler
2.kanuninin elindekinin içki kadehi olmadığı kanıtlandı adam kendi görmek istediği gibi görmüş
3.kanuni her gün haremdse değil dizide annesi-pargalı-harem ağaları cariye seçiyor ki dizinin başından beri seçilen cariye sayısı hürremle birlikte 6 dır diziye göre 14 sene olduğunu düşünürsek çok da fazla değil
4.haremin 1540-41 de topkapıya taşındfığını daha önce senarist de söylemişti kurgunu bir parçası olarak topkapıda bırakıldı harem.ayrıca kanuni her akşam arabaları hazırlayın eski saraya hürreme gidiyoruz dese padişahı sapık gösteriyorlar dneecekti
5.tek haklı noktasdı haremde dekolte giyilmesi ki zaten kumaş ve kesimler 17. ve 18.yüzyıla ait

Tamam senle tartışılmaz ya sen profesörden daha bilgilisin buralarda boşuna sürünüyorsun. :D

Tamam senle tartışılmaz ya sen profesörden daha bilgilisin buralarda boşuna sürünüyorsun. :D
adam ayanlış söylemiş demiyorum sadece hürrem 14 yuaşında olsa kanuni her gece eski saraya gitse daha çok eleştiri alacaktı dizi
ayrıca söylediği her şeyi önceden okumuştum moskof cariye hürrem kitabında

tabhi canım eminim çok dikkat etmişindir neresi gözüküyor diye biz bakmadık o kadar:d
Ben Bakmadım ki sadece resmine baktım sen diziye bakıyorsun arada bir fragmanı geliyor kadınların hep göğüsleri falan ortada.Bu Dizi Kalkmalı Hele ki bu diziyi yazanlara 10 yıl 5 ay ceza vermeleri gerek.Tarihimizi Kötülüyor Yuh Olmaz Ki Bu Kadar

Ben Bakmadım ki sadece resmine baktım sen diziye bakıyorsun arada bir fragmanı geliyor kadınların hep göğüsleri falan ortada.Bu Dizi Kalkmalı Hele ki bu diziyi yazanlara 10 yıl 5 ay ceza vermeleri gerek.Tarihimizi Kötülüyor Yuh Olmaz Ki Bu Kadar

kvp yazanlara bişi olmuyosa bu diziye hiçbir şey olmaz merak etme :D ayrıca o sahnede orası burası açık değildi ince de olsa bişi vardı üstünde:D

kvp yazanlara bişi olmuyosa bu diziye hiçbir şey olmaz merak etme :D ayrıca o sahnede orası burası açık değildi ince de olsa bişi vardı üstünde:D
Kurtlar Vadisi Tarihi Dizi mi?? Muhteşem Yüzyıl TARİHİ Dizi.Hem Kurtlar Vadisi Gerçekleri Anlatıyor.Tarihimizi Kötülemiyor.Bak Şimdi Suriye Olayını Anlatıyor.Ama Muhteşem Rezaletteki Padişah Maşallah Haremden Çıkmıyor:d

- - - Ekleme - - -

Bu dünyada cezalarını almasa da yüce Rabbim onların cezalarını veriyor. (Bknz: Muhteşem Yüzyıl yönetmeni... :) )
Aynen:)

Forum İstatistikleri

Konular
176,540
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy