Yeni Sezonda Yer Yerinden Oynayacak! Hangi Dizi Gün Birincisi Olacak?

Çok güzel bir yazı olmuş, teşekkür ediyorum...

Az önce iddialı olduğu söylenen Kayıp Şehir dizisinin senaristlerini biraz araştırdım. Dizinin 4 senaristi var, bunların tamamı dizi sektöründe ilk işlerini yapacaklar. Daha önce tiyatro oyunu ve çoğunlukla da hikaye/roman yazmışlar, biri ise piyasaya ilk kez çıkıyor... Ben ilk işlerin genelde özenli ve iyi olacağına inanırım ama 4 kişilik bir senaryo grubunu da fazla buluyorum, çokluklar pek iyi olmuyor bu işlerde...

Açıkçası eskisinden daha çok şans veriyorum diziye ama proje tasarım'ını yapan Tomris Giritlioğlu hala beni endişelendiriyor...

Tesekkür ederim begendigin için ve vaktini ayirarak okudugun için.

Evet "Kayip Sehir" dizisi farkli bir proje olacak gibi gözüküyor. Birçok da taninmamis oyuncular yer aliyor. Ama ben açikcasi diziden umutluyum, Kanal D diziye çok destek veriyor. Umarim dizi Kanal D'yi reytingleriyle tatmin edip, "kayiplari" oynamaz..

Kendi gün birincisi adaylarımı söyleyeyim...

Pazartesi : Fatih dizisi birinci olacaktır, tartışmaya gerek yok. Diğer diziler ne yapar dersek; Arka Sokaklar 6-7 reytingle takip eder, diğer diziler ise çok geride kalır... Belki bir de geç saat avantajı nedeniyle Kanıt üste yakın olabilir.

Salı : Ustura Kemal'in az da olsa zirve şansı var, bence tüm diziler birbirine yakın seyreder, hepsi sezon sonunu rahat görür. En homojen gün olabilir...

Çarşamba : Muhteşem Yüzyıl geçmiş sezondan kalan ve reyting arttırabilen tek yapım olacak muhtemelen, ben Kuzey-Güney'in yapabileceği en iyi reytingin 7 olduğuna inanıyorum, yükselme öngörmüyorum. Pis Yedili'nin hiç şansı yok, Sakarya Fırat'ın sabit bir izleyicisi var...

Perşembe : KVP ve Suskunlar dışında birçok yeni dizi var, ben açıkçası yeni dizilerin hiç birinden ümitli değilim. KVP perşembe günü ayakta kalan tek dizi olabilir bir ihtimal...

Cuma : Hayat devam Ediyor'un sezonun başında iyi bir seyir yakalayacağını ve zirvede kalacağını düşünüyorum. Yalan Dünya kendini değiştiremezse yayından kalkmaya doğru gidebilir, tersinde ise zirveye oynayabilir. Yeni Feriha'dan ümitli değilim. Dila Hanım hakkında hiç bir şey bilmiyorum.

Cumartesi : Acun'un alanına girdik, bu günde yine Acun dışında kimse söz sahibi olamaz. Eve Düşen Yıldırım'ın şansı yok gibi, Lale Devri'nin ikinciliği kesin. Yeni dizi "Kayıp Şehir" ise sır küpü ama 3.'lükten daha iyi bir derece beklemiyorum...

Pazar : Acun'un alanından devam ediyoruz ama O Ses Türkiye nispeten daha geçilebilir bir program, yalnız bu rakiplerle değil. Krem'i tahmin etmek yine çok zor, diğerlerinden ise ayakta kalan Farklı Desenler olabilir sadece. Behzat Ç'den ve Umutsuz Ev Kadınları'ndan bir şey beklenemez, zaten kanalları da beklemiyordur bence...

Benim tahminlerim :
Pazartesi - Fatih 1453 zirvede yer alabilir , ama Arka Sokaklar'da hemen arkasinda olur , ab'de ise rahat bir sekilde Fatih 1453 olur.

Sali - OBGZK ve Ustura Kemal arasinda rekabt olacaktir , ama bence OBGZK yine zirvede olur (OBGZK - 10-11 , Ustura Kemal - 7-8'lerde dolasir.) , ab'de ise acik ara OBGZK olur.

Carsamba - Muhtesem Yuzyil farkli sekilde zirvede yer alir , onu Kuzey Guney ve Pis Yedili takib eder , ab'de yine buyuk farkla Muhtesem Yuzyil olur.

Persembe - Veda ve KVP arasinda gecer yaris , Babalar ve Evlatlari'da onlari takib eder , ama bence Veda buyuk reytingler'le zirvede olur , KVP 12'lerde devam eder.

Cuma - Dila Hanim zirvede yer alir , onu AFK ve'de HDE takib eder , ama bence Dila Hanim iyi reytingler'de zirvede olur.

Cumartesi - YST zirvede olur , ama Kayip Sehir'de onu takib eder sonra'da Lale Devri gelir , EDY ise 3 reytingler'de alir.

Pazar - Simdilik Acun zirvede olur.

ya siz herşeyi eksik yapıyonuz atv nin en iddaalı dizileri karadayı ve son yaz balkanlar alev alev falan onları niye saymıyonuz ki :D karadayı ve balkanlar yayınlandığı gün 1.olur bence :D

Kimin zirvede olacağını hiçbir zaman bilemeyiz. Reyting rekorları kıracak dediğimiz kaç dizi yayından kaldırıldı, tutmayacak dediyimiz kaç dizi tuttu. Bu yüzden eylülü beklesek iyi olacak gibi

ya siz herşeyi eksik yapıyonuz atv nin en iddaalı dizileri karadayı ve son yaz balkanlar alev alev falan onları niye saymıyonuz ki :D karadayı ve balkanlar yayınlandığı gün 1.olur bence :D

ay yapım atv dızı tuturamıo atv dızılerı tutmıcak vadi dısında bıde son yaz tutucak huzur sokagı tırt

bence karadayı kesin tutar balkanlar dizisi de çok iddaalı gözüküyo
kreys aga kenan imirzalıoğlu nun tutmayan dizisi yok kesin tutar bende kesin izlicem onun dizilerini kaçırmam :D

bence karadayı kesin tutar balkanlar dizisi de çok iddaalı gözüküyo
kreys aga kenan imirzalıoğlu nun tutmayan dizisi yok kesin tutar bende kesin izlicem onun dizilerini kaçırmam :D

atv yaptıgı dizi ilk 100 e gıremedı ay yapım kanal d dızı tuturuyor.. Bkz son ay yapım atv

Kenan Imirzalioglu'nun dizisi tutar, fakat Ay Yapim'in atv'ye yaptigi projeleri basarisiz oluyor genellikle;

Al Yazmalim, Samanyolu, Son, Ezel (son dönem reytingleri)

atv çok iddaalı geliyo zirveye oynayacak gibi starla kapışırlar

muhtesem ab kesın bırıncı totaldede zırvedevadı le yarısır ama muhtesem avantajlı vadının gunu rakıpler çok guclu o gun 10 u gecen yapım olmıcak gıbı 9.80 vadi kesın bırıncı olur

Veda Perşembelerin birincisi. Dila Hanım ikinci olur herhalde. Beni Affetle Vadi kapışır gibi üçüncülük için

Veda Perşembelerin birincisi. Dila Hanım ikinci olur herhalde. Beni Affetle Vadi kapışır gibi üçüncülük için

espri anlayışına hayranım :D

- - - Ekleme - - -

vadi farkla 1.olur babalar ve evlatları 2. olur ben affet 3.olur deniz yıldızı 4.kim milyoner olmak ister 5. veda totalde ilk 10 a giremez diye düşünüyorum :D

Bence Veda cok iyi gider , nedense Kanal D , Persembe gunleri'ne (Ask - i Memnu , Fatmagul'un Sucu Ne?) gibi reyting rekorlari kiran dizileri koydular , Veda'da bence cok iyi gider.