"Canfeza" | Bölüm 2 | Yeni Bölüm - 2 Mayıs Çarşamba 2012

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
CANFEZA
Öykü ve Senaryo:
Furkan Doğa

2. Bölüm

23 Eylül 1967

Canfeza, artik evli bir kadindir. Sevdigi adamla, Semih'le evlenmistir ve bir ogullari olmustur: 'Bulut'. Canfeza, hala Mualla Hanimin evinde temizlikçilik yapmaktadir. Mualla Hanimin oglu Ediz, gün geçtikçe Canfeza'ya daha da fazla asik olur. Canfeza 23 Eylül 1967 tarihinde çok kötü bir haber alir…

1. SAHNE ' CANFEZA ' EV ' GÜN

Canfeza, Mualla Hanimin kösküne gitmeye hazirlanmaktadir. Telefon çalar..

Kadriye: Canfeza, kizim bakiver telefona çikmadan.

Canfeza: Tamam, bakiyorum.

Canfeza telefonu açar.

Canfeza: Buyurun?

Polis Müdürü: Merhaba efendim. Ben polis müdürü Selahattin Çelik. Siz Mehmet Yilmaz'in nesi oluyorsunuz?
Canfeza: Ben ablasiyim.
Ne oldu Mehmet'e? Ne oldu kardesime?
Polis Müdürü: Öncellikle sakin olunuz lütfen. Abiniz burada, bizim yanimizda.

Canfeza: Ne? Ne isi var orada? Ne yapti abim?
Polis Müdürü: Abiniz, 22 yasinda ki Sevilay Ç.'yi öldürmekte suçlaniyor.

Canfeza: Ne dediniz siz ne dediniz? Bunun gerçek olmadigini söyleyin!

Kadriye meraklanmistir ve Canfeza'nin yanina gelir..

Kadriye: Canfeza, kizim ne oldu? Kiminle konusuyorsun sen?

Canfeza: Bir dakika anne!

Canfeza: Hangi polis bürosu orasi?
Kadriye: Ne polis bürosu kizim, ne diyorsun sen? Kimi ne oldu?
Canfeza: Mehmet anne.. Mehmet, bir kizi öldürmekle suçlaniyor!
Kadriye: Ne? Mehmet, oglum.. Hayir..

2. SAHNE ' MUALLA HANIM VE EDIZ BEY ' KÖSK ' GÜN
Mualla Hanim, oturma odasinda oglu Ediz Bey'le oturmaktadir.

Ediz: Canfeza gelmeyecek mi bugün Mualla Hanim?

Mualla Hanim: Simdiye kadar gelmesi gerekirdi. Neden sordun?
Ediz: Yok, öylesine sordum. Belirli is saatleri var, ona bugün uymamis gözüküyor.

Mualla Hanim: Haklisin, aramak gerek.

Mualla Hanim, Canfeza'yi nerede kaldigi için arar..

Canfeza: Mualla Hanim?
Mualla Hanim: Merhaba Canfeza. Saat 2'de burada olacaktin, fakat su an 2 buçuk ve hala yoksun. Bunun açiklamasini bana verebilirmisin?
Canfeza: Efendim ben çok üzgünüm. Su an polis bürosundayim.
Mualla Hanim: Polis bürosundamisin?

Ediz saskinlikla Mualla Hanim'a bakar..

Ediz: Mualla Hanim? Ne oluyor?
Mualla Hanim: Hiç birsey anlamadim. Canfeza, ne isin var senin polis bürosunda?
Canfeza: Mualla Hanim, kardesim.. Kardesim Mehmet.

1 saat sonra..

3. SAHNE ' CANFEZA, EDIZ BEY, MEHMET VE KADRIYE ' GÜN

Mualla Hanimin oglu Ediz Bey, polis bürosuna gelmistir. Içeride polisle konusmaktadir, yarim saat konustuktan sonra disariya çikar.

Canfeza: Ediz Bey, ne oldu? Ne konustunuz?
Ediz: Kardesin Mehmet su an için katil olarak gösterilmektedir. Kardesine ben avukatlik yapacagim fakat tek bir sartim var Canfeza.

Canfeza: Evet, ne o sartiniz?
Ediz: Benimle evlen Canfeza, böylece gerçek katiller ortaya çikar.

Canfeza: Ben, ben ne bilecegimi bilmiyorum.

Ediz: Kardesini gerçekten kurtarmak istiyorsun ve onu parmakliklar ardinda görmek istemiyorsan benimle evlen Canfeza. Senden tek istedigim bu.

4. SAHNE ' CANFEZA VE SEMIH ' GECE

Canfeza'nin Semih'e çok kötü haberi vardir.

Semih Canfeza'ya sarilir.

Semih: Askim. Ne oldu sana?

Canfeza: Semih, benim sana anlatmam gereken mühim bir sey var.
Semih: Ne oldu askim? Seni dinliyorum?
Canfeza: Mehmet. Mehmet birini öldürmekle suçlaniyor ve su an tutuklu. Ve ona, Mualla Hanimin oglu Ediz Bey avukatlik yapacak.
Semih: Ne diyorsun sen? Mehmet tutuklandi mi?
Canfeza: Evet.

Canfeza aglamaya baslar..

Canfeza: Ediz Bey, Mehmet'in avukatligini üstlenecek fakat tek bir sarti var.

Semih: Neymis sarti?

Canfeza aglayarak Semih'in gözlerinin içine bakar..

Canfeza: Benim, onunla evlenmem ve gerçek katillerin ortaya çikmasi. Semih, çok üzgünüm.
Semih: Kabul mü ettin teklifini Canfeza?
Canfeza: Baska çarem yok Semih.

Semih: Beni gerçekten sevdigini sanmistim. Bana deger verdigini. Benimle ömür boyu mutluluk olmani söylemistin.
Canfeza: Baska çarem yok diyorum sana Semih.. Mehmet daha 27 yasinda, bu yasinda hapislerde sürünmesine tahammül edemem. Affet beni Semih affet.

Semih: Evlen Ediz Bey'le ama bunu bil Canfeza, oglum Bulut'un yüzünü bir daha asla göremeyeceksin..

Hiçbir
şey karar verebilme yeteneğine sahip olmak kadar zor ve onun kadar kıymetli değildir…

2.BÖLÜMÜN SONU

yazı yine akıcı ve güzel olmuş..

ediz ne kadar karaktersiz bir adammış o şartlar altında bile kendisini düşünüyor kadının çaresizliğinden faydalanıyor ben onur saylak ı sevmem demiştim haklıymışım :)

yazı yine akıcı ve güzel olmuş..

ediz ne kadar karaktersiz bir adammış o şartlar altında bile kendisini düşünüyor kadının çaresizliğinden faydalanıyor ben onur saylak ı sevmem demiştim haklıymışım :)

Çok tesekkür ederim destere.:)

güzel olmuş ama direkt evlen benimle şartını sunması biraz garip geldi onun dışında iyiydi:)

Her bölümde 5 yil ilerleme oldugu için, senaryo da hizla geçmesi gerek. :)

ama o şekildede çok garip olmazmı mesela evlilik teklifini kabul eden canfeza ertesi gün oğlunu askere yolladı gibi bir cümle çıkar ortaya hızlandırılmış turda :)))

ama o şekildede çok garip olmazmı mesela evlilik teklifini kabul eden canfeza ertesi gün oğlunu askere yolladı gibi bir cümle çıkar ortaya hızlandırılmış turda :)))

O kadar da hizli geçmiyor hikaye destere. :)

Ama dizinin gidisati böyle. Her bölüm 5 yil atlama. Bu bir kadinin hikayesini anlatan bir dizi.. :)

5 yıl atlama olayı iyi oldu, bir anda hikayenin temeline indik ve hikayenin temelinde Ediz olduğunu gördük, Ediz karaktersizliğini dışa vurdu. :) Kız zor durumda kaldı, artık 2 erkek arasındaki çatışmalarını göreceğiz muhtemelen. :)

Yazı güzel olmuş Fks14, bu sefer ilkinden de kolay oldu okumam, akıp gidiyor, eline sağlık. :)

Brezılya dızılerıne benzemıs yahu :))))) kardesını kurtarmak ıcın nıye avukatla evlenır kı ınsan :)))) baska avukat mı yok. hem evlenınce kardesının kurtulcagı kesın mı yanı :)))))
hadı mahkeme baskanı hakım boyle bısey dese delıler kardesının alehıne kesınkes mahkum olacak dese evlılık yerıne tek kısılık ılıskı ıstese daha mantıklı :)))))))

Tesekkürler endgame.

@beyazsoy tamamen senin düsüncen. :)

Canfeza: Benim, onunla evlenmem ve gerçek katillerin ortaya çikmasi. Semih, çok üzgünüm.

Semih: Beni gerçekten sevdigini sanmistim.

Bu kısım bana pek uymadı:D La kız abisi için zorunlu olarak girişiyor, Semih beni sevdiğini sanmıştım diyor:D 2. bölümüde okumuş oldum bu şekilde, tebrikler.

Semih: Beni gerçekten sevdigini sanmistim.

Bu kısım bana pek uymadı:D La kız abisi için zorunlu olarak girişiyor, Semih beni sevdiğini sanmıştım diyor:D 2. bölümüde okumuş oldum bu şekilde, tebrikler.

Demek ki Canfeza kardesinin hayatini kurtarmayi seçti ve sevdigi erkegi Semih'i yari yolda birakti. :)

Tesekkürler. :)

bir insanın her işimi muhteşem olur... eline sağlık... çok güzel olmuş.. bu video ve fotoğraflar konusunda senle ortak olalım furkan :D ne dersin.. gerçi senin hatan büyük.. bni kçk emrah yaptın yaa dizinde.... bunu asla unutamam.. hele isim mevzusunu...

bir insanın her işimi muhteşem olur... eline sağlık... çok güzel olmuş.. bu video ve fotoğraflar konusunda senle ortak olalım furkan :D ne dersin.. gerçi senin hatan büyük.. bni kçk emrah yaptın yaa dizinde.... bunu asla unutamam.. hele isim mevzusunu...

Çok çok tesekkür ederim Esra :)..

O konularla ilgili yorum yok. :D