Star TV Nereye Koşuyor ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,421
Puanı
911
Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star TV'ye bir şeyler oluyor. Renkli yıldızı ve yeni sahibiyle yeniden doğuş yapan kanal, dizileri öldürme makinesine döndü. Bu olumsuzlukla rakiplerinin gerisine düşmüş gibi görünen kanal, belki de tam istediği rotada ilerlemekte!
'Koyu Kırmızı', 'Kalbim 4 Mevsim', 'İffet', 'Firar'… Yeni yıldızlı Star'ın yenileriydi. Gözde olmayı beceremeyen 'Koyu Kırmız', 13. bölümle yollanıyor.
Perşembeye alınan 'Kalbim 4 Mevsim'in durumu da parlak değil. Bunun sebebi; ilk günden vurguladığımız gibi özensizlik, tanıtım yetersizliği ve başlangıçtaki senaryo gevşekliği. Kanalın yüz güldüren yenisi; uygun gün, çatışmacı içerik ve oyuncu avantajıyla ilk onda yer almayı beceren 'İffet'… Yine de izlenme oranları beklenen düzeyde değil! 'Aşk ve sadakati yozlaştırdığı' gerekçesiyle ceza yiyen 'İffet'in ardından, 'argo ve şiddet' bolluğundan RTÜK oklarına hedef olan 'Firar'a gelince… Gitmekle kalmak arasında bocalayan yapım, ne yazık ki daha yayına girmeden Kanal D dizilerindeki ve billboardlardaki yoğun reklamın hakkını veremedi. Bloomberg HT'de konuşan Caner Cindoruk'a göre sezon sonu 'Tadında bırakmak' bahanesiyle noktalanacak.
Boşluk doldurucu tekrar dizileri; 'Çemberimde Gül Oya', 'İki Aile', 'Sihirli Annem'… Yayın akışına takviye olduklarından getirilerini değerlendirmek zaten anlamsız.
Eski sahipten miras; 'Bir Ankara Polisiyesi Behzat Ç.' bir sezon daha tutunur mu? Bana kalırsa, hayır. Zaten twitter kaynaklı söylentiyle ön provası yapılmıştı. Yine de ikinci kuşağa koyacak daha verimli bir seçenek olmazsa ihtimal dâhilinde.
Geriye kalan, devşirme diziler… 'Muhteşem Yüzyıl', 'Akasya Durağı', 'Bir Çocuk Sevdim', 'Bir Erkek Bir Kadın', 'Beni Affet'… Başarılarıyla geldikleri için, izleyici problemleri yoktu. Zaman içinde, güllük gülistanlık durum değişti.
Kan kaybıyla Star'a geçen 'Akasya Durağı', rutin ve mantıksız içeriğiyle her geçen gün daha az ilgi çeker oldu. Ardından 'Başka bir kanala transfer olmayıp final yapacağı' açıklaması geldi. Yayın politikasına uymadığı için final kararı alan 'Akasya Durağı'nın Kanal D'de yeniden boy göstermesiyse, Star dizilerinin sonlanmasında asıl sebebin reyting olmadığını daha net gösterdi!
Kanal D'den gelen 'Bir Çocuk Sevdim'in durumu da meydanda. Mız mız temposu ve anlamsız konusu değişmediği sürece kanalı da değişse yüz güldürmeyeceği malumdu. Nitekim 'Koyu Kırmızı'nın yerine konan yapım çıtayı yükseltmeyi bir türlü beceremedi. Kaderi, 'bir sezonluk' etiketini hak etmek!
'Bir Erkek Bir Kadın'a dönüşerek Star TV'ye gelen ve böylece format sahibi Fransızları mutlu eden 'Bir Kadın Bir Erkek', kendine özgü bir yapım… Hem masrafı az, hem de başarılı sayılacak sıralamada. Oyuncularının uyumu ve içeriğindeki seviyeli bel altı espriler sürdüğü müddetçe iş yapar.
'Beni Affet', Show TV'den aldığı rüzgâr ve gün içi yayın sayesinde şimdilik iyi durumda. Her gün yayınlanarak izleyicinin 'arkası yarın' tutkusunu tatmin ettiği için yerini korur.
Show'dan kapılan 'Muhteşem Yüzyıl', Star TV'nin yegâne yıldızıydı! Meral Okay'ın aramızdan ayrılmasıyla dizi soruna dönüştü. Bugün, birileri rahmetli Okay'ın 'Ben olmazsam dizi de olmayacak. Bu diziyi alt gruplara emanet etmeyeceğim' dediğini yazarak, yapımın bitmesine adeta canı gönülden destekçi olur… Yarın bir bakarsınız başkası çıkar, final kararıyla giden 'Akasya Durağı'ndaki gibi, 'Muhteşem Yüzyıl'a kol kanat gerip yeni sezona taşır! Nice abuklukların destek gördüğü ortamda neden olmasın? Hem tam da Hürrem Sultan'ın saltanat devri başlamışken diziyi kesmek hata olur. Hürrem'in ve uzantılarının Osmanlı'da yapacak çok işi var daha.
Yerli yapımlarla yıldızı barışmayan yeni Star'ın bir başka ayrıntısı, hızla yabancı filmlere ve dizilere yönelmesi! 'Merlin'in eskileri, 'Spartacus'ün intikamı, 'Pazar Gecesi ve Düşler Sineması' yerli dizileri öğütme çarkına dönüşen kanalın seçenekleri. Nasılsa maliyetleri oldukça düşük! Sür gitsin.
Uğur Dündar'ı yollayarak Ana Haber yarışını kaybeden kanal, bu yabancı yapımların arasına HBO'nun dizilerini katıp, İsrail'den dünyaya yayılan 'Eyvah Düşüyorum' gibi reyting getirici eğlencelikleri çoğaltırsa yerli dizilerin pabucu iyice dama atılır. Kim bilir belki de Star TV'nin dıştan bakıldığında başarısızlık gibi görünen bu programlı koşusu, 'telif' masalıyla havaya sokulan yerlileri bertaraf etmenin ön hazırlığıdır. Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıkmıştır? Genetik modifiyeli tavukların üretildiği gerçeğinde çok düşünmemek gerek!

starlogoyeni.jpg

Satırlarca Star'ı eleştiren ancak son kulvarda Star'ın az dizi yayınlamasını kendince iyi bir yere çeken ilginç bir yazar yazmış olmalı bu yazıyı. :D

Bal reklamı:D Anibal Güleroğlu köşe yazarı. Bana göre saçmalar genellikle.

Show'dan kapılan 'Muhteşem Yüzyıl', Star TV'nin yegâne yıldızıydı! Meral Okay'ın aramızdan ayrılmasıyla dizi soruna dönüştü. Bugün, birileri rahmetli Okay'ın 'Ben olmazsam dizi de olmayacak. Bu diziyi alt gruplara emanet etmeyeceğim' dediğini yazarak, yapımın bitmesine adeta canı gönülden destekçi olur… Yarın bir bakarsınız başkası çıkar, final kararıyla giden 'Akasya Durağı'ndaki gibi, 'Muhteşem Yüzyıl'a kol kanat gerip yeni sezona taşır!

İlk seçeneği tercih ederim. :) Meral Okay baştan belli etmiş tavrını. :)

Meral Okay ne zaman "Ben olmazsam Muhteşem Yüzyıl biter." gibi bir şey söylemiş onu merak ediyorum. Köşe yazarları aynı şeyi söyleyip duruyor ama kaynak ne doğru mu merak ediyorum. Ha doğru olabilir tabiki sadece şüphe ettim.:)

Meral Okay ne zaman "Ben olmazsam Muhteşem Yüzyıl biter." gibi bir şey söylemiş onu merak ediyorum. Köşe yazarları aynı şeyi söyleyip duruyor ama kaynak ne doğru mu merak ediyorum. Ha doğru olabilir tabiki sadece şüphe ettim.:)

Son günlerde biri iş için aramış Meral Okay'ı, yukarıda adı yazıyor sanırım, onunla konuşurlarken söylemiş güya, tüm yazarlar da o şahsa güvenerek yazılarında kullanıyorlar, şahıs sanırım yapım camiasından. Ama bana çok abes gelmedi. :)

Bence Star iyi işler yapıyor. Düşler Sineması Kuşağı, Kült Türk Filmleri Kuşağı, Canımın İçi, Acayip Hikayeler, Spartacus bence TV'de kaliteyi arttıracak iyi gelişmeler.

Fakat dizilerde reyting anlamında çok başarısız oldukları ortada. Yeni başlattıkları hiçbir dizi tutmadı.

Bence Star iyi işler yapıyor. Düşler Sineması Kuşağı, Kült Türk Filmleri Kuşağı, Canımın İçi, Acayip Hikayeler, Spartacus bence TV'de kaliteyi arttıracak iyi gelişmeler.

Fakat dizilerde reyting anlamında çok başarısız oldukları ortada. Yeni başlattıkları hiçbir dizi tutmadı.

hayir öle bisi yok tutmayan bisi yok acemilik var

kalbim 4 mevsim baslamasi hataydi zaten koyu kırmızı ozan güven ve dizinin ismi çok kötüydü yoksa adam akıllı bir senaryoyla iyi hale gelebilirdi bir çocuk sevdim tam bir fiyasko star nie aldi diziyi final yapacagi kesin

behzat ç bu sezon final yapar çemberimde gül oya bitecekmis baslatma tarihini iyi belirlemeleri lazim yoksa öle basarısızlık yok sadece acemilik var ama yavas yavas düzelir acemilikler

basarili olma ihtimali düsük projeler geldi

ama son projeleri çok güzel tutacagi kesin gibi ins tutar ben izlicem en azından

eyvah düsüyorum beni affet m.yüzyıl ve pazar gecesi sinamasi iffet ve yeni bir hayat hafta sonu final çok iyi gidiyor

yalnız söylediklerinize dikkat edin burda kimse kanalla dalga geçemez sadece yaptigi stratejik hatalar ele alabilir kimse alay konusuna vuramaz .!

Son düzenleme:

kalbim 4 mevsim baslamasi hataydi zaten koyu kırmızı ozan güven ve dizinin ismi çok kötüydü yoksa adam akıllı bir senaryoyla iyi hale gelebilirdi bir çocuk sevdim tam bir fiyasko star nie aldi diziyi final yapacagi kesin

behzat ç bu sezon final yapar çemberimde gül oya bitecekmis baslatma tarihini iyi belirlemeleri lazim yoksa öle basarısızlık yok sadece acemilik var ama yavas yavas düzelir acemilikler

ama son projeleri çok güzel tutacagi kesin gibi ins tutar ben izlicem en azından

eyvah düsüyorum beni affet m.yüzyıl ve pazar gecesi sinamasi iffet ve yeni bir hayat hafta sonu final çok iyi gidiyor

yalnız söylediklerinize dikkat edin burda kimse kanalla dalga geçemez sadece yaptigi stratejik hatalar ele alabilir kimse alay konusuna vuramaz .!

Projeler kötüydü diyorsun da projeler kötüyse kabul etmeyeceksin, zorlamıyorlardır herhalde bunu yayınlayacaksınız diye. :) Kalbim 4 Mevsim, Koyu Kırmızı, Bir Ömür Yetmez, Tek Başımıza hepsi de fiyasko oldu. Başka da yok herhalde yeni başlattıkları...

Kimse alay etmedi kreys. :)

Star'ın başarılarını ve başarısızlıklarını göz önünde bulundurduğumda ibre negatifi gösteriyor maalesef. :(

Kanalın en çok beğendiğim olayı kuşaklar, hep aynı saatte aynı tür filmi yayınlama fikri çok hoş kanımca. :)

yazıda baştan sona eleştiri var stara hatta dizilerin tutmamasının sebebi star diye gösterilmiş özellikle akasya durağı için söyledikleri ..
star dizileri için yeterli reklamı yapamıyor bu konuda bence haklı .. muhteşem hürrem bitmesin demiş sonuna kadar haklı..zaten bitmesi gerektiğini söyleyenler star ın rakibi kanallar olabilir çarşambayı herşeye rağmen alamadı kanal d hoşnutsuzluğunu bu şekilde meral okay üzerinde yüklenerek belli ediyor.. muhteşem yüzyıl çizgisini bozmadan 5 yıl daha devam etmeli..

koyu kırmızı güzel diziydi girişi yapamadılar reklam eksik kaldı bitiyor
bir çocuk sevdimin bitmesinin nedeni star değil dizinin kendisi .. dizi gittikçe saçmalamaya başladı senaryo laçka bir hale geldi..
son olarak star ın yabancı dizileri proğramları ucuza alıp iyi reyting aldığını ve böylece yerli yapımların hakimiyetinin kırılacağını söylüyor bencede iyi söylüyor yerli yapımlar son zamanlarda yerli futbolcular gibi oldu ateş pahası burdada yabancı proğram transferleri serbest olmalı:))

Kimse alay etmedi kreys. :)

Star'ın başarılarını ve başarısızlıklarını göz önünde bulundurduğumda ibre negatifi gösteriyor maalesef. :(

Kanalın en çok beğendiğim olayı kuşaklar, hep aynı saatte aynı tür filmi yayınlama fikri çok hoş kanımca. :)

sanamı kalmıs dalga geçmek nerden bilion izlenmedigini iyi film verince ilk 10a giriyor m.yüzyıl hep birinci zaten

onun disinda yeni projeleri var tutacagina ben inaniyorum

devamli star hakkında nerde olumsuz bisi bulim eklim die can atma evim sahane 30 larda 25 lerde iyi beni affet 8 den 1 3 sıra düsüo bazen beni affet düsmüs yok

m.yüzyil 0.2 düsüo m.yüzyıl çakılmıs gibi kelimeler veya ona benzer hitap yapma . yapana küfür edenlerin mesajlarini silersin banlanmaları için yeter ama endgame

o at arabasi s.g.a.t bana dedigi nie sildin _????????

Son düzenleme: