İdam Cezası Türkiye'de Uygulanmalı mı?

İdam cezası uygulanmalı mı?

• Kullanılan toplam oy
    13

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
21
Puanı
259
Sizce idam cezası Türkiye'de uygunlanmalı mı? Uygulanmalı ise hangi suçlarda uygulanmalı?

Benim fikrim: İdam cezası kesinlikle uygulanmalıdır. Bence idam cezasının uygulanmasını gerektiren en önemli suçlardan bazıları: Tecavüz, taciz, kadınları ölüme götüren şiddet, terörizm gibi suçlardır...

İdamı yani cinayeti hiç bir zaman kabul edemem. Ayrıca müebbet hücre mahkumiyeti bana göre idamdan da ağır bir cezadır.

Bu idam cezası uygulaması daha çok Arap ülkelerinde yaygın bir sistemdir. Tabi eskiden Osmanlı Devleti zamanında böyle bir uygulama vardı yani astığım astık, kestiğim kestik. Bu idam cezası uygulamanın Türkiye'de devreye girmesini ve bunu ilk olarak Vatan haini olan bir kişinin üzerinden başlanmasını istiyorum!

İdamı yani cinayeti hiç bir zaman kabul edemem. Ayrıca müebbet hücre mahkumiyeti bana göre idamdan da ağır bir cezadır.
Şiddeti sevmeyen birisin anladığım kadarıyla. Bazen ben de senin düşündüğün gibi düşünüyorum. Müebbetin iyi olduğunu. Ama aklım daha çok idama yatıyor nedense. :)

Sana tek bir örnek vereceğim:)

Şuan cezalı olan bir terörist için her sene onca masraf yapılıyor, onca şehit veriliyor.. Meydanda onu idam etsen, kimi şehit edebilirler daha?İdam olmasınında bir sınırı olmalı tabi, Vatan haininede bu şekilde güven veriyorsak vay bizim halimize..

Bu konu öyle okuldan attırma gibi bir suç değildir... Tecavüz, taciz, terörist eylemler vs. suçların cezası direkt olarak idamdır. Böyleleri bunu hak ediyor. Geçtiğimiz gün bir adam köpeğe tecavüz edip onu öldürmüş, bu nasıl bir pisliktir ya...

bu konuda endgame katılıyorum idam cezası insanlık dışı bir cezadır bunun yerine ağır suçlarda hücre cezası gelmelidir cinayet tecavuz çocuklara şiddetin cezası öümür boyu hücre cezası olmalıdır.. idam bazen cezalandırma değil kurtuluş olur..

Sadece o şerefsiz asılsın ondan sonra yine kalksın idam cezası

İmralı düşünülünce olmalı gibi geçse de aklımızdan olmaması daha doğru. Sadece o kişi için özel bir ayrıcalık çıkarılabilir...

Konudaki gereksiz mesajları sildim. Konu tekrardan açık. Fakat tekrar aynı yöne giderse ilgili kişiler hakkında işlem başlatılacaktır.

Ayrıca şeriat isteği gibi saçma sapan gerici mesajlar görmek istemiyorum. Gidin başka sitelerde savunun o düşüncelerinizi.

İdam etmek çok ilkel bir şey. Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır. Malum kişinin çok büyük bir kabahati varsa, burada olmazsa bile elbet ahirette cezasını layıkıyla çekecektir. Hapishaneler boşuna yok bu ülkede.

Konunun tekrar açılmasına sevindim.
İmralı için ayrıcalık yapılabilir evet ama idama karşıyım.Ben Kurtuluş olarak görüyorum.Ne kadar masraftı şuydu buydu dense de hücre hapsi idamdan daha ağır bir ceza bence de.Veya benzeri bir şey.Zaten ahirette çekeceğini çekecek. Erkenden dünya azabından kurtulmamalı bu tip insanlar.Burada da çeksin çekebileceği kadarını.
İnşaallah böyle anılacak şeyler yapmayız:(

@ İlk İslam devleti diye anılır dediğin ülkede, Sultanahmet'te turistin biri Sultanahmet camiinin oraya gelince yakasını sağını solunu kapatırken, bir çiftte öpüşüyorlardı falan yaani. Bizden bu konuda bir -halt- olacağına inanmıyorum:)

Konunun tekrar açılmasına sevindim.
İmralı için ayrıcalık yapılabilir evet ama idama karşıyım.Ben Kurtuluş olarak görüyorum.Ne kadar masraftı şuydu buydu dense de hücre hapsi idamdan daha ağır bir ceza bence de.Veya benzeri bir şey.Zaten ahirette çekeceğini çekecek. Erkenden dünya azabından kurtulmamalı bu tip insanlar.Burada da çeksin çekebileceği kadarını.
İnşaallah böyle anılacak şeyler yapmayız:(

@ İlk İslam devleti diye anılır dediğin ülkede, Sultanahmet'te turistin biri Sultanahmet camiinin oraya gelince yakasını sağını solunu kapatırken, bir çiftte öpüşüyorlardı falan yaani. Bizden bu konuda bir -halt- olacağına inanmıyorum:)

baştaki sözün hariç söylediklerine katılıyorum.. hukukla aran nasıl bilmiyorum ama hukuktaki temel unsur hukukun genel olması herkese eşit uygulanması kuralıdır yani tek kişiyi ayıramazsın bugün ahmet için özel yasa düzenlersen bunun arkası çorap söküğü gibi gelir yarın iktidar olan sevnmediği mehmet için yasa çıkarır diğer gün ismet için özel yasa çıkarır hukuk hukuk olmaktan çıkar guguk olur...