Yerli Diziler & TV Programları Bölümü | Yeni Kurallar | 3 Mayıs 2012

emreemreu

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
8,658
Puanı
1,060
1. Herhangi bir dizinin fragmanı veya özeti paylaşılacaksa ikisi beraber ( fragmanı ve özeti ) aynı konuda açılmalıdır. Mesela Hayat Devam Ediyor dizisinin fragmanı ve özeti belli oldu diyelim. İşte dizinin fragmanı ve özeti aynı konuda açılacaktır. Aksi takdirde gereken işlem yapılacaktır.

Eğer fragmanı belli olup özeti belli olmadıysa fragman başlıklı konu açılabilir, ancak özet belli olunca özet bu konuya eklenmek zorundadır.

2. Konuların başlıklarındaki kelimelerin ilk harflerinin büyük harfle yazılmasına özen gösterelim. Örnek : Hayat Devam Ediyor 1. Bölüm Fragmanı

3. Herhangi bir dizinin yorum konusu açılacaksa yayın gün içinde ve saat 18:00'den sonra açılacaktır. Mesela Hayat Devam Ediyor dizinin 18. Bölüm Yorumları konusu açılacaktır. Dizi Cuma günü yayınlandığı için konusunun da Cuma günü saat 18:00'den sonra açılması gerekir. Eğer kurala uyulmazsa gereken yapılacaktır.

4. Dizilerin bölüm resimleri " ........... Dizi Resimleri / Foto Galeri " başlıklı sabit konular altında birleştirilmiştir, eğer bölüm resmi eklemek isterseniz, hangi bölümün resimlerini yayınladığınızı belirttikten sonra bu konulara mesaj olarak yazabilirsiniz. Dizi resimleri ile ilgili ayrı konu açılamaz.

5. Bu kurallara uyalım. Uymayanları şikayet edelim.

Bu kurallara sevinenler olabilir, sevinmeyenler olabilir. Ama bu kurallara uymak zorunda olduğunuzu hatırlatmak durumundayız.

Saygılar.

NOT : İlerleyen günlerde konuya ek kurallar eklenebilir. Bilginize :)

Son düzenleme:
Kurallar yerinde, çoğu kişi uymuyordu ki bu saatten sonra uyulacağını düşünüyorum. :)

"2. Konuların büyük harfle yazılmasına özen gösterelim. "

Bu kuralda neyi kastettin tam olarak ?

Örnek olarak göstermek gerekirse :

" Şefkat
tepe 60. bölüm fragmanı " yerine " Şefkat Tepe 60. Bölüm Fragmanı " gibi :)

Anladım, konu başlıklarındaki kelimelerin ilk harfleri büyük yazılacak demek istiyorsun.

Sen öyle yazınca neresinin büyük harfle yazılacağı belli olmuyordu da. :) Hepsi büyük yazılacak gibi duruyordu. :)

İlk kuralda değişiklik yapmamızın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Bence her halukarda özet ile fragman birlikte açılmalı. İkisi aynı anda elde edilemiyorsa da önce elde edilenin konusu açılmalı, diğeri çıkınca da aynı konuya başlık değişikliği ile eklenmeli.

Fazla yer işgal etmeye gerek yok.

Hem fragmanı izleyen, özeti de aynı anda okumuş olur.

Son düzenleme:
İlk kuralda değişiklik yapmamızın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Bence her halukarda özet ile fragman birlikte açılmalı. İkisi aynı anda elde edilemiyorsa da önce elde edilenin konusu açılmalı, diğeri çıkınca da aynı konuya başlık değişikliği ile eklenmeli.

Fazla yer işgal etmeye gerek yok.

Hem fragmanı izleyen, özeti de aynı anda okumuş olur.

Bana kalsa hem fragmani, hem özeti hem resimleri bir konuda paylasalim. Daha dogru ve daha kaliteli olur bence. Hem daha fazla hit alir hem daha kaliteli olur.

Bana kalsa hem fragmani, hem özeti hem resimleri bir konuda paylasalim. Daha dogru ve daha kaliteli olur bence. Hem daha fazla hit alir hem daha kaliteli olur.

Resimleri unutmuşum, haklısın. Şu an bu konuların çoğu ayrı, çünkü genellikle önce fragmanlar çıkıyor, diğerleri sonra geliyor. Ben, fragman konusunu açalım, diğerleri de geldikçe konuya ekleyelim ve başlığı düzenleyelim diyorum. Hepsine aynı anda erişim olur. :)

Bu arada bir kuralı daha belirtmek istiyorum, bunu üzerinde düşünelim diye söylemiyorum, kesindir bu !

Konu içeriği olmadan hiç bir konu açılamaz.

Örnek :
Konu başlığı : Beyaz Show Konukları
Konu içeriği : Daha sonra eklenecektir.

Böyle bir konu açılırsa kaldırılacaktır.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Resimleri unutmuşum, haklısın. Şu an bu konuların çoğu ayrı, çünkü genellikle önce fragmanlar çıkıyor, diğerleri sonra geliyor. Ben, fragman konusunu açalım, diğerleri de geldikçe konuya ekleyelim ve başlığı düzenleyelim diyorum. Hepsine aynı anda erişim olur. :)

Bu arada bir kuralı daha belirtmek istiyorum, bunu üzerinde düşünelim diye söylemiyorum, kesindir bu !

Örnek :

Öyle konular oyun bölümünde de açılıyor sorun yok o tür konularda

Öyle konular oyun bölümünde de açılıyor sorun yok o tür konularda

Admin ile de konuştum, öyle yazdım, dediğim gibi bu kural kesin. Ben kendi bölümümden sorumluyum, oyunu bilemiyorum. :)

O tür bir konu, konu sayılamaz, o nedenle de silinir.

Örnek :

Bence de o konular kaldirilmali. Sonuçta konuyu gören misafirler konuklarin barindirdigini saniyor konuda ama yaniliyor. Yani bu tip konulari konuklar belli oldugunda paylasirsak forumumuzun kalite acisindan çok daha iyi olacaktir. :)