"Diziler Tarihimize Zarar veriyor"

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,173
Puanı
1,059
Dünyanın sayılı sanat tarihi uzmanlarından olan Prof. Nurhan Atasoy, Böyle Bir Şey Var Mı? programında dizilerin tarihimize zarar verdiğini iddia etti.

Dünyanın sayılı sanat tarihi uzmanlarından olan Prof. Nurhan Atasoy, Böyle Bir Şey Var mı? programında Cengiz Semercioğlu ve Sema Eren'in konuğu oldu dizilerimizin tarihimize zarar verdiğini iddia etti. Atasoy, şu açıklamayı yaptı:

'Muhteşem Süleyman'ın Yarımburgaz mağarasındaki çekimleri dehşet içinde izledim. İçim acıdı, içim burkuldu. Tarihimize zarar veriliyor. Muhteşem Yüzyıl'ı izlemiyorum, çok kızıyorum. Bir şeyleri doğru kullanabilirlerdi, bunu yapmadılar. 3. Ahmet'in kavuklarını Kanuni'ye giydiriyorlar. Bütün elbiseler takma kollu. Masalar koyuyorlar. Türk evinde masa olur mu? Dizede tarihsel hatalar var. Kostümlerin hepsi yanlış… Daha az paraya doğrusunu yapabilirlerdi. Tüm mücevherler, taçlar uydurma. Sarıklar uydurma. Sarıkların beyaz olması gerek. Kanuni'nin arada bir başka şeyler de yaptığını göstersinler. Türkan Şoray hayranıyım ama Türkan Hanımı çok kötü giydirmişler. Yazık Türkan Hanımı böyle görmek istemiyorum. O dönem dekolte vardı ama kadınlar öyle sarayın her tarafında o dekolte ile dolaşmazdı. Sadece sultanın karşısına öyle çıkardı. Yanlışlar burada.'

mücevherler ve taçlar nasıl farklı olucak :D ayrıca halkı yüzde 95inden fazlası tarihe ilgi duymazdı bu diziden önce

ben bu dizilerden sonra osamnlıdan sogudum ya .. :)))))) okadar bana zarar verdi yani :))))

Koskoca tarihimizi dizilerden öğrenecek değiliz sonuçta bu bir dizi sadece tarihi karakterleri alıp kendi kurguları ile yola çıkıyor senaristler isteyen tarih kitaplarından öğrenir tarihi dizilerde tarihinin birebir aynısını görmek istemek hata

Koskoca tarihimizi dizilerden öğrenecek değiliz sonuçta bu bir dizi sadece tarihi karakterleri alıp kendi kurguları ile yola çıkıyor senaristler isteyen tarih kitaplarından öğrenir tarihi dizilerde tarihinin birebir aynısını görmek istemek hata
tarihi ögrenme derdimiz yok ama tarihten de sogutmasınlar. tarihteki bilinen gerçekleri çarpıtmasınlar. ama bunun dışında senarisit istediği kurguyu kursun ama osmanlının hiç bir güzel tarafı anlatılmıyor varsa yoksa hüremin entrikaları bu ne ya kadının karnında kurt mu vardır ne bi dakika otursun yerinde :))))))))

Insallah birgün bir Dizi cikar oda kanuni nin hayatini tamamen dogru bir sekilde anlatir ama sunu unutmayalaim ask entrikalari olmadan 5 reytingi bile gecemez o zaman

Insallah birgün bir Dizi cikar oda kanuni nin hayatini tamamen dogru bir sekilde anlatir ama sunu unutmayalaim ask entrikalari olmadan 5 reytingi bile gecemez o zaman

Fetih filmi cikti. recebin gisesini dagitti. iyi yapilan kanuni filmi (artik dizisi cekilnez) gayet iyi is yapar ama filimde hareme tikilirsa o filmde izlenmez