En cok Begendiginiz Dizi Senaristleri Ve Yönetmenleri Hangileri?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan S.G.A.T.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Senarist:Pınar Bulut(Ezel,SUSKUNLAR) Kerem Deren(EZEL,UÇURUM)
Yönetmen:Çağan Irmak(Asmalı Konak,Çemberimde Gül Oya) Uluç Bayraktar(Menekşe ile Halil,Ezel)Cevdet Mercan(ASİ) Zeynep Günay Tan(Öyle Bir Geçer Zaman Ki)

Yönetmen : Merve Girgin, Hilal Saral, Osman Sınav, Çağan Irmak
Senarist : Meral Okay, Pınar Bulut, Melis Civelek, Ece Yörenç

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmeliyim ki Timur Savcı bir senarist değildir, yönetmen de değildir, kendisi sadece yapımcıdır ve yaptığı işlere baktığımızda pek iyi işler yaptığını da söyleyemeyiz, bence en iyi yapımcı olması için daha çok çalışması gerekir ama fikrinize saygılıyım tabi. :)

Bence en iyi dizi senaristi, başından sonuna hikayeyi, tempoyu koruyabilen, işini savsaklamayan, yaratıcı olan kişidir, o da tartışmasız Gülse Birsel'dir.Şu ana kadar ben ilk bölümü ile son bölümü aynı keyfi alabildiğim Avrupa Yakası hariç bir diziye rastlamadım.

En iyi dizi yönetmenine gelince (dikkat edin film değil) aklımda birkaç isim var. İlki beni Öyle Bir Geçer Zaman Ki'deki performansıyla çok şaşırtan hala da şaşırtmaya devam eden Zeynep Günay Tan'dır. İkincisi ise filmlerindeki tempoyu Muhteşem Yüzyıl'a yansıtabildiklerini düşündüğüm Taylan Kardeşler'dir. Bu isimler haricinde dizi piyasasında öne çıkmış birileri yok maalesef.

En begendigim senaristler Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu, cunku aski memnu gibi bir romani cok basarili bir sekilde senaryoya cevirebildiler. En begendigim sinema yonetmeni Mahsun Kirmizigul, cunku harika cekim acilari kullaniyor, HDE'un da ilk 4-5 bolumunde bunu gorduk, keske devam etseydi. En iyi dizi yonetmeni Kudret Sabanci, her cektigi dizi olay oldu. En iyi yapimci Kerem Catay diyebiliriz, cunku cok fazla projesi buyuk basari yakaladi. Yorumlarimi yaparken son bir kac seneyi baz alarak yaptim, kesinlikle turk sinemasinin tarihini katmiyorum, yoksa bu liste bastan asagi degisir, guncel oldum yani :)

Kudret Sabancı dedin, beni çok şaşırttın, Kudret Sabancı'nın hareketli kamera kullanımı beni resmen delirtiyor ya, adam her oyuncuya bir kameraman vermiş, magazin programı çeker gibi çekiyor oyuncuları. :) Benim yönetmen listemde en sonda olabilecek bir isim açıkçası. Ama yaptığı dizilerin birçoğu yüksek reyting aldı, bu doğru fakat ben reyting başarısını yönetmene pek bağlamıyorum.

Kudret Sabancı dedin, beni çok şaşırttın, Kudret Sabancı'nın hareketli kamera kullanımı beni resmen delirtiyor ya, adam her oyuncuya bir kameraman vermiş, magazin programı çeker gibi çekiyor oyuncuları. :) Benim yönetmen listemde en sonda olabilecek bir isim açıkçası. Ama yaptığı dizilerin birçoğu yüksek reyting aldı, bu doğru fakat ben reyting başarısını yönetmene pek bağlamıyorum.

Hareketli kamera ve her oyuncuya bir kameraman vermek ciddi vakit ve nakit isidir, onemli olan bunu becerebiliyormu, beceremiyormu onu yorumlamaliyiz. Beni rahatsiz etmedigini soyleyebilirim. Reyting alan dizilerine gelince, elbetteki basariyi sadece yonetmene baglayamayiz fakat katkisinin buyuk olduguda bence tartisilmaz. Neticesinde yonetmenin iyi kurgulayamadigi bir projeyi senaristi, oyuncusu, set ekibi yada yapimcisi ne yaparsa yapsin kurtaramaz diye dusunuyorum. Tabi benim dusuncelerim, fikirlerine saygi duyarim :)

Senarist Raci şaşmaz bide ezelin senaristide iyidi

Yönetmen osman sınav serdar akar çağan ırmak

Gelmis gecmis en iyi SENARISTLER:

Raci Sasmaz - Bahadir Özdener - Cüneyt Aysan

Ben bunlardan üstün birisini tanimiyorum. Tanimakta istemem. Elleri öpülecek insanlar gercekten. Allah yollarini acik tutsun..

Gelmis gecmis en iyi SENARISTLER:

Raci Sasmaz - Bahadir Özdener - Cüneyt Aysan

Ben bunlardan üstün birisini tanimiyorum. Tanimakta istemem. Elleri öpülecek insanlar gercekten. Allah yollarini acik tutsun..

bence de açık ara bu 3 lü 1 numara başka isim söyleyenlere gül geç :D 2.sezonunda diziyi berbat hale getiriyo sayılan isimlerden çoğu :D

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmeliyim ki Timur Savcı bir senarist değildir, yönetmen de değildir, kendisi sadece yapımcıdır ve yaptığı işlere baktığımızda pek iyi işler yaptığını da söyleyemeyiz, bence en iyi yapımcı olması için daha çok çalışması gerekir ama fikrinize saygılıyım tabi. :)

Bence en iyi dizi senaristi, başından sonuna hikayeyi, tempoyu koruyabilen, işini savsaklamayan, yaratıcı olan kişidir, o da tartışmasız Gülse Birsel'dir.Şu ana kadar ben ilk bölümü ile son bölümü aynı keyfi alabildiğim Avrupa Yakası hariç bir diziye rastlamadım.

En iyi dizi yönetmenine gelince (dikkat edin film değil) aklımda birkaç isim var. İlki beni Öyle Bir Geçer Zaman Ki'deki performansıyla çok şaşırtan hala da şaşırtmaya devam eden Zeynep Günay Tan'dır. İkincisi ise filmlerindeki tempoyu Muhteşem Yüzyıl'a yansıtabildiklerini düşündüğüm Taylan Kardeşler'dir. Bu isimler haricinde dizi piyasasında öne çıkmış birileri yok maalesef.

adam muhteşem yüzyıl ve suskunların yapımcısı deği mi daha ne yapsın ?

bence de açık ara bu 3 lü 1 numara başka isim söyleyenlere gül geç :D 2.sezonunda diziyi berbat hale getiriyo sayılan isimlerden çoğu :D

Takas en büyük Kurtlar Vadisi, başka büyük yok. :)

Acaba bu sözlerimden sonra beğeni alır mıyım? Ama itiraf ediyorum samimi değildim. :)

adam muhteşem yüzyıl ve suskunların yapımcısı deği mi daha ne yapsın ?

Evet ama hakkında net karar verebilmek için tüm yapımlarına bakmak lazım kanımca.

Kavak Yelleri ilk yapımlarıydı ve iyi bir başlangıç gibiydi ama 36 bölümden sonra senaristi kovarak çok büyük bir hata yaptı Timur Savcı ve kendi elleriyle diziyi mahvetti, bugün kimse Kavak Yelleri baştan sona iyi bir diziydi demez hatta en kötü dizi listelerinde yeri var. Ve bu dizi daha yeni bitti, yani tecrübesizlik falan olamaz açıklaması, bu dizi yayındayken Muhteşem Yüzyıl çoktan yapılmıştı. Yani bir projeni iyi yapıp diğerlerini batırıyorsan sen kötü bir yapımcısındır. Sonra Küçük Sırlar mevzuna gelelim, dizi tam 3 yönetmen gördü, en iyi yönetmenle muhteşem açılışı yapıp kapıya koydu yine Timur Savcı ve sonu malum. Belki Küçük Sırlar iyi bir dizi sayılabilir ama sürekli yönetmen değiştiren bir yapımcı iyi değildir. Ve son bomba TNT'deki Kolej Günlüğü, hiç söz etmek bile istemiyorum, Türk dizi tarihinin en başarısız işiydi.

Suskunlar'a geldiğimizde de şunu mutlaka söylemeliyiz. Bir yapımcı sadece ilk bölüm tutsun diye yurt dışından görüntü yönetmeni getirtip sonra atıyorsa ona "Aferin!" diyemeyiz.

Benim gözümde Timur Savcı hiç iyi bir yapımcı değildir ve geçmişin izlerini silmek yerine hala hatalar yapmaktadır.

Son düzenleme:

Forum İstatistikleri

Konular
173,091
Üyeler
8,483
Son Üye
justking