En Yüksek Maliyetli Diziler ve Oyuncular Açıklandı!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,157
Puanı
1,060
G4GTGcEXUAAzVSU

En yüksek maliyetli diziler ve oyuncu ücretleri ortaya çıktı!

Müge Dağıstanlı'nın haberine göre yeni sezonun en pahalı dizisi 35 milyon TL ile ATV'nin yeni dizisi 'ABİ' olurken Kenan İmirzalıoğlu bölüm başına 4.5 milyon TL, Afra Saraçoğlu ise 2.5 milyon TL kazanacak.

Diğer dizilerin bazılarında ise durum şöyle:
DİZİBÖLÜM MALİYETİERKEK OYUNCU ÜCRETİKADIN OYUNCU ÜCRETİ
Aşk ve Gözyaşı (ATV)27 milyon TLBarış Arduç
3.5 milyon TL
(13 bölüm parası peşin)
Hande Erçel
1 milyon 750 bin TL
Eşref Rüya (Kanal D)26 milyon TLÇağatay Ulusoy
3 milyon 250 bin TL
Demet Özdemir
2 milyon TL
Bize Bi'şey Olmaz (Disney+)25 milyon TLMert Ramazan Demir
2.5 milyon TL
Miray Daner
850 bin TL
Uzak Şehir (Kanal D)22 milyon TLOzan Akbaba
1.5 milyon TL
Sinem Ünsal
1 milyon TL
Veliaht (Show TV)20 milyon TLAkın Akınözü
1.5 milyon TL
Serra Arıtürk
750 bin TL

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yapılan MIPCOM fuarında en çok satılan yerli dizilerin ise 'Uzak Şehir', 'Eşref Rüya' ve 'Veliaht' olduğu kaydedildi.

Kaynak: Yenigün

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can
Gerçek mi bunlar ?

Aşk ve Gözyaşı 27m ama 2 reyting (o da zar zor)
Uzak Şehir 22m ama 16 reyting ? Yuh

Yeraltı'nın maliyeti ne kadar olacak ? @Emre Ozansoy

Gerçek mi bunlar ?

Aşk ve Gözyaşı 27m ama 2 reyting (o da zar zor)
Uzak Şehir 22m ama 16 reyting ? Yuh

Yeraltı'nın maliyeti ne kadar olacak ? @Emre Ozansoy
ATV, Abi dizisi için şimdi bölüm başı toplam 7 Milyon TL mi verecek ben mi yanlış hesapladım. 😱 Bu parayı 2 başrole verince diğer oyunculara ne kalıyor ki kadroya katabilecekler 🧐👀

ATV, Abi dizisi için şimdi bölüm başı toplam 7 Milyon TL mi verecek ben mi yanlış hesapladım. 😱 Bu parayı 2 başrole verince diğer oyunculara ne kalıyor ki kadroya katabilecekler 🧐👀
7 milyon sadece oyunculara toplamda 35 milyon TL, 28 milyon'u da arada pay yapacaklar okey'de, abi Kenan ne ara 4.5 oldu ? Afra'nın ne gibi oyunculuğu var da 2.5 alıyor ?

Bunlar şaka gibi para resmen ! Sinan Tuzcu'da kadrodu o da en az 1 alır herhalde. Ben anlamadım gerçekten... 35 milyona 10 reyting bile kesmez

7 milyon sadece oyunculara toplamda 35 milyon TL, 28 milyon'u da arada pay yapacaklar okey'de, abi Kenan ne ara 4.5 oldu ? Afra'nın ne gibi oyunculuğu var da 2.5 alıyor ?

Bunlar şaka gibi para resmen ! Sinan Tuzcu'da kadrodu o da en az 1 alır herhalde. Ben anlamadım gerçekten... 35 milyona 10 reyting bile kesmez
Prodüksiyon için o kadar para harcansa, oyuncu maaşları nezdinde 10+ reyting yeterde. Hem Prodüksiyon hem oyuncu maaşları yüksek olunca günü kapatmalı bir sonuç alması gerekiyor dizinin. Hadi diyelim 1 sezon bu maliyet ile cepten yiyerek bir şekilde bitirdiler. 2'de beklenmedik anda final olur. Enteresan fiyatlar ya. Karşılığı yapım yada kanalda nasıl oluyor anlamıyorum.

Prodüksiyon için o kadar para harcansa, oyuncu maaşları nezdinde 10+ reyting yeterde. Hem Prodüksiyon hem oyuncu maaşları yüksek olunca günü kapatmalı bir sonuç alması gerekiyor dizinin. Hadi diyelim 1 sezon bu maliyet ile cepten yiyerek bir şekilde bitirdiler. 2'de beklenmedik anda final olur. Enteresan fiyatlar ya. Karşılığı yapım yada kanalda nasıl oluyor anlamıyorum.
Benim anlamadığım reklamlarla nasıl karşılıyorlar ?

Benim anlamadığım reklamlarla nasıl karşılıyorlar ?
Aserat aslında yazmış. Yurt Dışı satışının fiyatına göre iş değişir. Aşk ve Gözyaşı dizisinin bitmeme sebebi de bu. Satış yapabildi ise ömrü uzar. Birde şöyle düşün. Sende ki 1 bölümü orada 45/50 dakika kısımlar hâlinde satıyorsun.

Aşk ve Gözyaşı özelinde söylersem iyi reklamını yaptı ama satışı ne kadar oldu onu bilmiyorum. 13 bölüm garanti ücret haberi düştü sonra medyaya. Demek ki 13 bölüme kadar yayınlamaya çalışacaklar.

Aserat aslında yazmış. Yurt Dışı satışının fiyatına göre iş değişir. Aşk ve Gözyaşı dizisinin bitmeme sebebi de bu. Satış yapabildi ise ömrü uzar. Birde şöyle düşün. Sende ki 1 bölümü orada 45/50 dakika kısımlar hâlinde satıyorsun.

Aşk ve Gözyaşı özelinde söylersem iyi reklamını yaptı ama satışı ne kadar oldu onu bilmiyorum. 13 bölüm garanti ücret haberi düştü sonra medyaya. Demek ki 13 bölüme kadar yayınlamaya çalışacaklar.
Ah bir de bilseler aslında Hande Erçel'den daha iyi oyuncular var 😂

• Güldürdün
Reactions: TenTen
Yurtdışı satışı varsa bir süre daha devam eder, iyi olur. Aşk ve Gözyaşı şaşırttı ama. :D

Yarıyor galiba Fatih Aksoy'un dediğine göre
Uzak Şehir ve Eşref Rüya yurt içinde iyi reyting aldığı için her şekilde kafaları rahat ama Veliaht 4-5 reyting alan yeni dizi olarak gerçekten çok satış alabildiyse sıkıntı çekmeden sezon sonuna kadar gideceği neredeyse garanti.

Uzak Şehir ve Eşref Rüya yurt içinde iyi reyting aldığı için her şekilde kafaları rahat ama Veliaht 4-5 reyting alan yeni dizi olarak gerçekten çok satış alabildiyse sıkıntı çekmeden sezon sonuna kadar gideceği neredeyse garanti.
Teşekkür ederim :)

Rezalet oranlar, milletin açlıktan öldüğü yerde bunlar oturdukları yerden milyonları götürüyorlar. Adaletine tüküreyim bu dünyanın.!

• Aynen
Reactions: TenTen
liste yalan. haberin kaynağı müge dağıstanlı güvenilir değil. aşk bir defa eşreften pahalı olamaz. eşrefte daha çok oyuncu varken nasıl oluyor ? 8 bölümlük disney plus dizisi 200 milyon tl yaklaşık 5 milyon dolar yazmış. bu kadar da sallanmaz.