Futbolda beklenen başarıların gelmemesi sebebiyle Fenerbahçe'de sular durulmuyor. Daha önce Aziz Yıldırım yönetiminde yer alan Hakan Bilal Kutlualp ve Mahmut Uslu gibi isimler adaylığını açıklamıştı. Fakat birçok kişinin tahmini asıl adayın bu isimler olmadığı Fenerbahçe'de 20 yıllık başkanlık yapan Aziz Yıldırım'ın gizli bir şekilde seçim hazırlığında olduğu yönündeydi.
Fenerbahçe'de kongre üyeleri yaklaşık 1 aydır seçimli olağanüstü genel kurul için imza topluyorlar. Eğer Fenerbahçe kongre üyelerinin %20'sinin imza toplarsa bu imzalar neticesinde Fenerbahçe 30-45 gün içinde seçime gitmek zorunda kalacak. Fakat şu anda imza sayıları hakkında net bir bilgi olmasa da iddialar 10-12 bin imzanın toplandığı yönünde. Fenerbahçe'nin de seçime gitmesi için 9600 imza yeterli.
Görünürde imza sayısı yeterli olsa da Aziz Yıldırım bugün yaptığı açıklamada eğer 16.465 imza toplanırsa aday olacağını açıkladı. İşte Aziz Yıldırım'ın o açıklaması:
Aziz Yıldırım: Eğer camiamız hali hazır durum karşısında benim sorumluluk üstlenmem gerektiğini düşünüyor ise, seçilmiş mevcut yönetimin aldığı oydan 1 fazlasını gösteren bir belge ile bu çağrısını somutlaştırmalıdır. Beni sorumluluğa davet edenler veya şahsımı sorumluluk üstlenmekten kaçınmakla itham edenler, 16.464 + 1 imza ile demokratik meşruiyetin tam ve eksiksiz olarak oluştuğunu, kendilerine ve şahsıma göstermelidirler.
Ayrıca Aziz Yıldırım yine yaptığı açıklamada Ali Koç'un dediği gibi seçimin Eylül aydında değil bir an önce olması gerektiğini de dile getirdi.
Aziz Yıldırım: Şayet bir kongre yapılacak ise bunun gecikmeksizin, Eylül ayına kalmadan yapılmasının doğru olacağı yönündeki düşüncemi Ali Koç'a ifade ettiğim gibi, bu açıklamamda da camiamıza bu konuyu arz ediyorum.