AB'de Yeni Trafik Levhası: Beyaz Elmas İşareti

RüzgarGülü

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,974
Puanı
860
1747220132529.png

Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanmaya başlayan "beyaz elmas" işareti açıkçası bana oldukça ilginç geldi. Mavi zemin üzerindeki beyaz baklava sembolüyle artık bazı yollar tek başına seyahat eden araçlara kapalı olacakmış. Kuralı ihlal edenlere de 135 euro ceza kesilecekmiş.

Uygulamanın amacı trafik yoğunluğunu ve karbon salınımını azaltmak. Ancak tek başına seyahat eden sürücüler için oldukça kısıtlayıcı gibi görünüyor. Özellikle işe yalnız gitmek zorunda olanlar bu uygulamadan ciddi şekilde etkilenebilir.

Kimi insanlar için bu sistem haksızlık olabilir ama toplu taşımaya ve araç paylaşımına teşvik açısından mantıklı bir adım gibi de düşünülebilir.

Ben şahsen çevre duyarlılığı açısından destekliyorum ama uygulamanın esnekliğinin de olması gerektiğini düşünüyorum. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Böyle bir sistem Türkiye'de uygulanacak olsa ne olurdu?

135 Euro Avrupa ülkelerinde bile çok para. Mecbur alışılacak :D

Cok değil mi bu ceza @Yakamoz-Asi diğer cezalar da mı bu şekilde?

Yani Isvicre'ye bakarsam 135'lik bir ceza finansal yönden cok asiri koymaz normal bir calisana ama yinede etkiler. Isvicre'liler disiplinli oldugu icin ceza yedikten sonra biraz daha dikkat ederler.

Bende gecenlerde hiz cezasi yedim, 30'luk yollar var, 34 gitmisim, 1 fazla sayiliyor zira 3 hak veriyor sana, 40 Frank. 20 fazla gittin mi ehliyet gidebilir 1 ay falan mesela.

Ama böyle bir lehva yüzünden bana 135 euro ceza verecekler, ben sinir krizi geciririm yani, net. :D

• İlginç
Reactions: RüzgarGülü
Yani Isvicre'ye bakarsam 135'lik bir ceza finansal yönden cok asiri koymaz normal bir calisana ama yinede etkiler. Isvicre'liler disiplinli oldugu icin ceza yedikten sonra biraz daha dikkat ederler.

Bende gecenlerde hiz cezasi yedim, 30'luk yollar var, 34 gitmisim, 1 fazla sayiliyor zira 3 hak veriyor sana, 40 Frank. 20 fazla gittin mi ehliyet gidebilir 1 ay falan mesela.

Ama böyle bir lehva yüzünden bana 135 euro ceza verecekler, ben sinir krizi geciririm yani, net. :D
İrlanda’da 5000 Euro

Hız sınırı için 40 ama böyle levha için 135 cidden fazlaymış o zaman :)

Bizde en ucuz ceza 2k şu an :)

45 Euro felan yapıyor
------

İrlanda’da 5000 Euro
5k Euro olur mu yahu? Kaç maaş o öyle

• Beğendim
Reactions: Yakamoz-Asi
Hız sınırı için 40 ama böyle levha için 135 cidden fazlaymış o zaman :)

Bizde en ucuz ceza 2k şu an :)

45 Euro felan yapıyor

Tabi yerine göre degisiyor hic cezalar, 30'luk yer, 50'lik veya 60'lik yer, 80'lik yollar, ve otoban (120 limit). Ölcüme göre 3 ile 6 arasi hak veriyorlar. Limitin üzeri olan cezalar 20 franktan baslayip, binlerce franka kadar cikiyor ama ek olarak ehliyet elden gidebilir 1 ila 3 ay gibi. Cok cok asiri hiz yaptiysan, davalik olup, ömür boyu ehliyetini alabiliyorlar, davalik olabiliyorsun.

Cogu zaman önünde arabada gösterilen hiz, radar ölcümlerinden 2 fazla oluyor. Yani örnek vereyim benim cezada büyük ihtimal ben 36 ile yakalandim, ama 34 ölcmüs. 30'luk bir yol oldugu icin bana 3 hak vermis, o yüzden 1 ceza yemisim. O yolda 1 ile 5 fazla gidersen 40 frank cezasi var. 6 fazla gitmis olsaydim mesela direk 120 Frank'a cikacakti, 11 fazla gitseydim 250 frank olacakti. 20 fazlada ehliyet giderdi.

Büyük ihtimalle ben aslinda daha hizli gidiyordum, yokus asagaya gidiyordu, ama tam ölcüm olmadan frene basmis olmam gerek ki, 34 ölcmüs.

Isvicre'de duruma göre lehvalarda ceza oluyor ama yakalarlarsa.

• İlginç
Tabi yerine göre degisiyor hic cezalar, 30'luk yer, 50'lik veya 60'lik yer, 80'lik yollar, ve otoban (120 limit). Ölcüme göre 3 ile 6 arasi hak veriyorlar. Limitin üzeri olan cezalar 20 franktan baslayip, binlerce franka kadar cikiyor ama ek olarak ehliyet elden gidebilir 1 ila 3 ay gibi. Cok cok asiri hiz yaptiysan, davalik olup, ömür boyu ehliyetini alabiliyorlar, davalik olabiliyorsun.

Cogu zaman önünde arabada gösterilen hiz, radar ölcümlerinden 2 fazla oluyor. Yani örnek vereyim benim cezada büyük ihtimal ben 36 ile yakalandim, ama 34 ölcmüs. 30'luk bir yol oldugu icin bana 3 hak vermis, o yüzden 1 ceza yemisim. O yolda 1 ile 5 fazla gidersen 40 frank cezasi var. 6 fazla gitmis olsaydim mesela direk 120 Frank'a cikacakti, 11 fazla gitseydim 250 frank olacakti. 20 fazlada ehliyet giderdi.

Büyük ihtimalle ben aslinda daha hizli gidiyordum, yokus asagaya gidiyordu, ama tam ölcüm olmadan frene basmis olmam gerek ki, 34 ölcmüs.

Isvicre'de duruma göre lehvalarda ceza oluyor ama yakalarlarsa.
Cezalar bizim ulkeden daha ağır mis. Bende diyorum hep cezaların daha çok olması lazım ama az ceza işleyen ile sık sık ceza işleyen aynı olmamalı. Kırmızı ışığı yap ülkede 10k kimse geçmez ışıkta ve kaza olup kimse ölmeden evine gider. Trafik kaza oranı ülkemizde çok kötü.

Burdan bir konu çıkar @The_Erinch ülkemizdeki ve dunya ülkelerindeki araç kaza durumu :)
------

Birde 10 yıl hapis
Çok çok ilginç. O zaman herkes uymaya çalışır muhtemelen. Yoksa bu çok fazla

Cezalar bizim ulkeden daha ağır mis. Bende diyorum hep cezaların daha çok olması lazım ama az ceza işleyen ile sık sık ceza işleyen aynı olmamalı. Kırmızı ışığı yap ülkede 10k kimse geçmez ışıkta ve kaza olup kimse ölmeden evine gider. Trafik kaza oranı ülkemizde çok kötü.

Burdan bir konu çıkar @The_Erinch ülkemizdeki ve dunya ülkelerindeki araç kaza durumu :)
------

Bizim biraz da bölge bölge degisiyor cezalar ama mesela kirmizida gecmenin bedeli direk 250 frank.

• İlginç
Bizim biraz da bölge bölge degisiyor cezalar ama mesela kirmizida gecmenin bedeli direk 250 frank.
Tamam ceza çok iyi ama ben sevdim ya. Trafik cezalarında acıma olmasin. Her gün kaza haberi görmekten bıktık ülkede.

Bizde en fazla ceza drift atana o da 50k küsur :D

• Güldürdün
Reactions: Yakamoz-Asi

------

Zaten uyuyorlar @RüzgarGülü

• Beğendim
para cezasi aldin mi, 40 frank onun icinmi? hizindan cok emin degildin sanki. 34 bir sey sayilmaz 30 yol icin.

bu ne kadar sacma bir kuralmis :A hangi ulkeler oldugu belli mi @RüzgarGülü ?

Aynen, fatura geldi. Daha fazla beklerken bu geldi ṣükür.
Bizde bir kac hizin önemi yoktur saniyordum ama simdi baktimda 1-10 arasi fazlalik eger 30'luk yolda sürüyorsan 200 euro cezasi varmis. Cok sükür suana kadar ceza yemedigim icin hic hakim degilmisim. 20 fazla olursada ehliyet aliniyormus.