Samsung Galaxy S25 Edge Tanıtıldı! İncelik Uğruna Batarya Gitti mi?

RüzgarGülü

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,981
Puanı
860
1747132123734.png

Samsung, yine yapacağını yaptı ama bu sefer sessizce! Galaxy S25 Edge modeli hiçbir etkinlik, fanfare ya da abartılı sunum olmadan tanıtıldı. Hem tasarımı hem kampanyası hem de fiyatı ile kafaları karıştırıyor.

Samsung Galaxy S25 Edge Özellikleri

• 6.7" Dynamic AMOLED 2X ekran – zarif ve canlı
  • Snapdragon 8 Elite for Galaxy işlemci – amiral gemisi performansı
  • 12GB RAM – 256GB / 512GB UFS 4.0 depolama
  • 200MP + 12MP arka kamera, 12MP ön kamera
  • 3900mAh batarya, 25W hızlı şarj – ince ama güçten biraz kısılmış
  • Wi-Fi 7, USB 3.2 Gen 1, Bluetooth 5.4 – güncel bağlantı desteği

Türkiye Fiyatı
Samsung Galaxy S25 Edge 12/256 GB: 71.499 TL
Samsung Galaxy S25 Edge 12/512 GB: 71.499 TL (Kısa süreli kampanya!)
Kampanya bitince fiyat: 79.499 TL

Şu anda üst versiyon, alt versiyonla aynı fiyat! Bu fırsat kaçar mı bilmiyorum ama pazarlama açısından gerçekten zeki bir hamle olmuş.

Samsung sağ olsun, sadece telefon değil, yanında hediyeler de veriyor:

• 6 Aylık Gemini Advanced (Google AI)
  • 2 TB Google One depolama
  • Uygulama içinden siparişe özel SmartTag2 hediyesi

Yani kutudan resmen bir teknoloji paketi çıkıyor. Hani “Premium telefon alıyorsun, hediyeleri de premium” mantığı var.

Batarya ve Kamera: İncelik Uğruna Kurban mı?​

Bu telefonun en çok konuşulan yanı kesinlikle batarya kapasitesi. 3900mAh artık giriş seviyesi cihazlarda bile az görülüyor. Samsung burada “ince tasarım” için batarya fedakârlığı yapmış gibi görünüyor. Kameralarda da küçük bir kırpma var ama 200MP hala güçlü duruyor.

Kısacası, "şık olacağım" derken güçten feragat edilmiş olabilir mi? Bu sorunun cevabını uzun kullanım testleri gösterecek.

Ön sipariş başladı ve sevkıyatlar 27 Mayıs itibariyle yapılacak. Haziran’a kalmadan cihazı elinde tutmak isteyenler için gayet ideal bir tarih.
1747132173109.png

1747132199088.png

1747132244581.png

1747132260631.png

Xaomi 14T Pro (Benim şuan kullandığım telefon.) tank vazifesi görüyor benim için. Gayet hızlı ve kullanışlı. Kasma ve donma gibi bir problem henüz yaşamadım. 5.5 aydır kullanıyorum. 1 TB hafızası olduğu için herhangi bir fotoğraf, uygulama vs. gibi şeyleri pek silmeme gerek kalmıyor. Şarj ömrü ortalama bir kullanımda 18/22 saat arasında gidiyor. Günde bir kez şarj ediyorum. (Hızlı şarj 25 dakika. Telefonun ekranı kapalı bir şekilde tutup şarj ettiğinde. Normalde 45 dakika. ) Günü çok rahat çıkarmama yetiyor. Şarj hızı 120 W. İstersen kablosuz şarj standı mevcut. Şarj etme gücü 50 W. Son olarak 5000 mAh bataryaya sahip. (45 Bin TL'ye aldım)

Sanırım 14 T Pro'yu kamera özellikleri ile geçebiliyor. Ama ona rağmen ana kameram 50 MP , Ön Kamera 32 MP , ultra geniş açılı çekme özelliği mevcut (12 MP) 4K çekim yapabiliyor. Bunu yaparken herhangi bir ısınma gibi bir sorun ile henüz karşılaşmadım.

Markayı sevenler için bir şey demem ama bu yazılan performanslara yakın yer yer de üstün olan 14T Pro'yu yukarıdaki Samsung Galaxy S25 Edge'e tercih ederim. 76 bin TL'lik bir fiyat/performans özelliği göstereceğini sanmıyorum. :)

Yazmayı unuttum. Onuda sona ilistirelim. Ekran boyutu ikisininde eşit.

Xaomi 14T Pro (Benim şuan kullandığım telefon.) tank vazifesi görüyor benim için. Gayet hızlı ve kullanışlı. Kasma ve donma gibi bir problem henüz yaşamadım. 5.5 aydır kullanıyorum. 1 TB hafızası olduğu için herhangi bir fotoğraf, uygulama vs. gibi şeyleri pek silmeme gerek kalmıyor. Şarj ömrü ortalama bir kullanımda 18/22 saat arasında gidiyor. Günde bir kez şarj ediyorum. (Hızlı şarj 25 dakika. Telefonun ekranı kapalı bir şekilde tutup şarj ettiğinde. Normalde 45 dakika. ) Günü çok rahat çıkarmama yetiyor. Şarj hızı 120 W. İstersen kablosuz şarj standı mevcut. Şarj etme gücü 50 W. Son olarak 5000 mAh bataryaya sahip. (45 Bin TL'ye aldım)

Sanırım 14 T Pro'yu kamera özellikleri ile geçebiliyor. Ama ona rağmen ana kameram 50 MP , Ön Kamera 32 MP , ultra geniş açılı çekme özelliği mevcut (12 MP) 4K çekim yapabiliyor. Bunu yaparken herhangi bir ısınma gibi bir sorun ile henüz karşılaşmadım.

Markayı sevenler için bir şey demem ama bu yazılan performanslara yakın yer yer de üstün olan 14T Pro'yu yukarıdaki Samsung Galaxy S25 Edge'e tercih ederim. 76 bin TL'lik bir fiyat/performans özelliği göstereceğini sanmıyorum. :)

Şarj da 25 W diyor komedi cidden 70 bin liralık telefona çıkan özelikler komedi. Sadece inceliği ve kamerası iyi. O da herkes kılıfla kullanacağı için incelik pek önemi yok :F

• Güldürdün
Reactions: cookies and TenTen
Bu devirde 5000mAh ve 45W alti batarja olmasi cok sasirtiyor, özellikle iki büyügün bunu hala sunmasi bir garip geliyor bana.

Ben S25 Ultra kullaniyorum gayet memnunum. Edge ile fiyat farki Türkiye'de ne kadar bilmiyorum ama telefon ince olacak diye bataryadan kismalari dogru olmamis bence.

Bu devirde 5000mAh ve 45W alti batarja olmasi cok sasirtiyor, özellikle iki büyügün bunu hala sunmasi bir garip geliyor bana.

Ben S25 Ultra kullaniyorum gayet memnunum. Edge ile fiyat farki Türkiye'de ne kadar bilmiyorum ama telefon ince olacak diye bataryadan kismalari dogru olmamis bence.
Bana kalır tek iyi yanı kamerası. Samsung'un kamerası cidden kaliteli hemde 200 MP vermiş birde 2X kayıpsız zoom var bu iyi ama sırf kamerası iyi diye 70k para verilir mi tartışılır :)

Sizde teknoloji fiyatları ciddi anlamda uçmuş.

• İlginç
Reactions: TenTen
Yılların Samsung kullanıcısı olarak bu telefonu beğenmedim. Hem teknik özelliklerini yetersiz buldum hem de görüntü olarak tıpkı Iphone'a benzettikleri için beğenmedim.

Bir kere günümüzde 3900 mAh batarya ne demek? Kullanıcılara hakaret bence. Bu kadar ince olmasın ama en az 5000 mAh olsun.

Samsung neden son yıllarda kendi özgün tasarımlarından uzaklaşıp telefonlarını Iphone'lara benzetmeye başladı, bunu anlamıyorum. Gerçi Apple da son zamanlarda çıkardığı telefonlarını Samsung telefonlara benzetiyor diye eleştiri alıyor Iphone kullanıcılarından.

Kısacası ben, eskinin Samsung Galaxy Note serisi, şimdinin Ultra kullanıcısı olarak bu yeni modeli fiyat/performans açısından başarılı bulmadım.

Emeğine sağlık @RüzgarGülü :)

• Harika
Reactions: RüzgarGülü

Forum İstatistikleri

Konular
176,540
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy