- Reaksiyon puanı
- 34,814
- Puanı
- 1,060
11.Bölüm
SAHNE 1 – MELEK PERİLİÇE VE PERİHAN
Periler Sarayı'nda büyük bir toplantı vardır. Tahtın önünde Periliçe Melek, sağında ise Periler Heyeti Başkanı Perihan oturur. Gözler ciddidir.Perihan (sert bir sesle):
“Yeni çağın kapısı açıldı. Kalpler ve sihir bir sınavdan geçecek. Kimse eski masallardaki gibi korunmayacak.”
Melek bakışlarını yere indirir. Sessizlik ağırdır.
SAHNE 2 – GEÇMİŞ VE GELECEK ARASINDA: BETÜŞ VE SADIK'IN EVLİLİĞİ
Eda, annesi Betüş ile babası Sadık’a bakar. Kalbinde tuhaf bir hüzün vardır. Her şey değişmiştir.Eda (iç sesiyle):
“Dudu’nun planı başarısız oldu. Sadık, anneme âşık oldu… Evlendiler. Kader bile buna engel olamadı.”
Duvardaki düğün fotoğrafı yavaşça bulanıklaşır.
SAHNE 3 – ÇİLEK VE MELEK’İN KADERİ
Bir zamanlar evlatlık alınan Çilek, yeni adıyla Melek, sihirli bir ışıkla parlamaktadır. Artık yeni Periliçe olmaya hazırlanmaktadır.Eda:
“Sadece olanları değil… Olacakları da biliyorum. Bu savaş, sihirle değil kalple kazanılacak.”
Mistik bağları birbirine dolanır.
SAHNE 4 – FIRÜZE VE EŞİ ALİ: GİZLİ İHANET VE GOGA’NIN DOĞUŞU
Yarı peri Firüze ve peri eşi Ali’ bir karanlık bir sırrını öğrenir Perilerin kralı Cadıların Kraliçesi’yle olan yasak ilişkisini öğrenirPerilerin kralı ve Cadıların kraliçesinin doğurduğu çocuk: Goga.
Goga (iç sesiyle):
“Yasak aşk çocuğu olmanın bedelini ve beni engellemenin bedelini öğrenecekler Çilek benim olacak Dudu senin zayıf noktanı bulacağım çok
SAHNE 5 – Cadı Ferhunde KAYINVALİDESİ VE SAFİYE
Ferhunde' ise kayınvalidesini zamanında tavuğa çevrilmiş bir peridir. Sihir bozulmuştur Periler Mahkemesi tarafından Yargıç periye ve Periliçeye çok sinirlidir CadılarFerhunde
“O Kayın validemi tavuğa çevirmiştim çünkü benim cadılığımı biliyordu hem siz beni eşimden ettiniz Siz bozdunuz öyle bir intikam alacağım ki gözünüz şaşacak. Peki ya Safiye’yi köpeğe çeviren cadının Sihirini bozar
Erkek cadı benimde sihrimi bozdunuz bunun bedeli ağır olacak
Karanlık odada tartışma büyür.
SAHNE 6 – ZEYTİN VE BÜYÜNÜN BOZULMASI
Zeytin aynaya bakar. Gözlerinde bir şey değişmiştir. Büyü bozulmuştur.Zeytin (panik içinde):
“Hayır… Kim bozdu bu sihri? Peri olduğumuzu unuttular! Bu gerçekliği kim geri sardı?!”
Ayna kırılır. Zeytin’in gözünden bir damla yaş süzülür.
SAHNE 7 – EFE CAN VE ZEYTİN’İN KARARI
Zeytin, Efe Can’ı bulur. Göz göze gelirler. Aralarında yıllar öncesinden gelen bir bağ vardır.Zeytin:
“Benimle evlenir misin?”
Efe Can (gülümseyerek):
“Elbette. Bu kez birlikte savaşacağız.”
Yüzükleri takılırken Zeytin iç sesle mırıldanır.
Zeytin (iç sesiyle):
“Pakize bile masum kalır Dudu’nun yanında. 2004’ün havasını bozma periler heyet başkanının ruhunu ele geçirip onu kovdurtmak Bu görev değil, niyetin kötülüğüydü.” Betüşleri boşandıramadın Suzan ile Avni'yi boşandırdın
SAHNE 8 – BETÜŞ, SUZAN VE AVM GERÇEĞİ
Betüş eski dostu Suzan’la buluşur. Yıkılan sitenin yerine dev bir AVM yapılmıştır.Suzan:
“Kocam o arsayı sattı. Parayla din okulu açtı. Şimdi orada kız çocuklarını küçük yaşta evlendiriyorlar.”
Betüş donakalır. Gözleri yere bakar.
SAHNE 9 – EDA’NIN VİZYONU: ZORLA BÜYÜTÜLEN KIZLAR
Eda, bir vizyon görür. Küçük bir Erkek , Romeo ve Juliet oyununda rol alırken,.
Eda (fısıltıyla):
“Bu. din değil. Bu bir perde arkasında oynanan karanlık bir oyun.”
Palyaço gibi giyinmiş biri Tecavüzcü okulu basmıştır. Kız çocukları korkutulmuştur.
Bir kız öğretmene o erkek başka kızla oynayamaz ya beni seçersin başka şanşı yok Romeo ve Juliet oyununda
Öğretmen
“Ben o kızı seçmeliyim, yoksa beni sürerler…”
Suzan’ın yeni eşi fırsat bilir, televizyonu çağırır. Oyun iptal edilir. Düğün düzenlenir. Çocuklar büyüme hormonu sorumlu raporu vardır. Yaşlarını büyütüp evlendirilir.
Betüş (şok içinde):
“Bu gerçek olamaz.”
Işık Betüş’ün yüzünde donar. Bölüm orada sona erer.
11.Bölümün Sonu
@xemrexxx @Angelica @Dosi @HollyDemon ☾☆ @12.Adam @xdragxx @The_Erinch @serhatt @Bully
Son düzenleme: