Şaşırtan Bilgiler! - Bölüm 1

cokiyitvci

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
17,626
Puanı
1,060
1746392020267.png

1- Hapşırdığınızda beyin hücrelerinizin bir kısmı ölür.

1746392079977.png

2- Elektrikli sandalye, bir dişçi tarafından icat edilmiştir.

1746392155255.png

3- Dünya, isimlendirilirken tanrı adlarından esinlenilmemiş tek gezegendir.

1746392244961.png

4- Bir tavuğun kaydedilen en uzun uçuş süresi 13 saniyedir.

1746392292369.png

5- Bir kerevizi yemek için harcanan kalori, kerevizin kendi kalorisinden daha fazladır.

1746392360744.png

6- Çekirgeler, arka bacaklarındaki delikler aracılığıyla duyarlar.

1746392409065.png

7- Karasinekler, fa notasından vızıldarlar.

1746392460196.png

8- Ortalama bir insan, hayatının iki haftasını trafik ışıklarının kırmızıdan yeşile dönmesini bekleyerek geçirir.

Bunlar gerçekten duymadığım şeyler oldu. Hapşurma kısmını merak ettim Chat GPT'ye sordum böyle dedi.

"Hapşırdığınızda beyin hücreleriniz ölür" ifadesi bilimsel olarak desteklenmeyen bir efsanedir.

Hapşırık, burun içindeki tahrişe karşı vücudun otomatik bir savunma refleksidir. Hapşırırken kısa bir süreliğine gözler kapanır, nefes tutulur ve sonra güçlü bir şekilde hava dışarı atılır. Bu olay beynin veya beyin hücrelerinin ölmesine yol açacak kadar güçlü bir etki yaratmaz.

Bazı insanlar, hapşırık sırasında geçici olarak kan basıncında veya kalp ritminde değişiklik olabileceğini söylese de, bunlar beyin hücrelerini öldürecek kadar ciddi değildir.

Özetle: Hapşırmak beyin hücrelerini öldürmez.

Bunlar gerçekten duymadığım şeyler oldu. Hapşurma kısmını merak ettim Chat GPT'ye sordum böyle dedi.

"Hapşırdığınızda beyin hücreleriniz ölür" ifadesi bilimsel olarak desteklenmeyen bir efsanedir.

Hapşırık, burun içindeki tahrişe karşı vücudun otomatik bir savunma refleksidir. Hapşırırken kısa bir süreliğine gözler kapanır, nefes tutulur ve sonra güçlü bir şekilde hava dışarı atılır. Bu olay beynin veya beyin hücrelerinin ölmesine yol açacak kadar güçlü bir etki yaratmaz.

Bazı insanlar, hapşırık sırasında geçici olarak kan basıncında veya kalp ritminde değişiklik olabileceğini söylese de, bunlar beyin hücrelerini öldürecek kadar ciddi değildir.

Özetle: Hapşırmak beyin hücrelerini öldürmez.
Bence öldürür. Çoğu yerde öyle yazıyor. Ama saygı duyarım tabii sana da.

Yapay zeka mi vardı önceden? Salla onu. Sen bilim adamlarına güven. Gerçek insana. :D
Bu iddia hakkında bilim insanlarının ortaya koyduğu net bir çalışma makale var mı peki :A İnternette özel makale aratıp bakmıyorsan normal karşımıza çıkan sitelere göre daha güvenilir bence yapay zeka ama en önemlisi bilimsel şeylerde akadamik çalışmalara bakmak.

• Beğendim
Reactions: Royal_Highness
Bu iddia hakkında bilim insanlarının ortaya koyduğu net bir çalışma makale var mı peki :A İnternette özel makale aratıp bakmıyorsan normal karşımıza çıkan sitelere göre daha güvenilir bence yapay zeka ama en önemlisi bilimsel şeylerde akadamik çalışmalara bakmak.
Vardır elbet neyse bakalım. :D

• Okudum
Reactions: Gerekli24

Forum İstatistikleri

Konular
176,570
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy