FX Fargo 1. Sezon Yorumları

Evet başladım ama yavaş ilerliyorum.
Ana karakteri Ted Lasso'dan biliyorum çok beğendiğim bir oyuncu değil kendisi ama 4 sezondan senaryo açısından daha iyi ve kaliteli olduğu birinci bölümden belli oluyor.
Madem hatırlattın, ben de başlarım belki bugün. Bir yandan da You'ya sıfırdan yeniden başlamayı düşünüyordum, ikisini beraber götürürüm artık. :A

• Beğendim
Reactions: B4RON
Bende 3.sezondan sonrası yok zaten, 4'ü de ilk kez izleyeceğim. Unuttuğumdan değil ama canım yeniden izlemek istedi ilk sezonu. :A

Fargo'da kaçıncı bölümdesin? :A
Ben 4 sezonu yarıda bırakmıştım Netflix'in saçma Part 1- Part 2 olayı yüzünden ama sevdiğim bir dizi olduğu için tamamını izlemeye karar verdim.

3 bölümdeyim ve bu sezon daha çok thriller-horror vibe veriyor bence beğeneceksin, 3 ve 4 sezonlarının kat ve kat üstünde.

• Beğendim
Reactions: phoebebuffay
@BARON疼痛 5.sezon müthiş başladı, bu kadar iyi bir pilot bölüm beklemiyordum açıkçası. :A

Kar olmaması dışında tam bir Fargo bölümüydü, ilk 2 sezonun karışımı bir ambiyans verdi bana. Hem benzinlik hem de ev sahnesi müthiş heyecanlı ve gerilimliydi. Kadının hikayesini merak ettim, bakalım ilk bölümdeki tuhaflıklarının arkasından iyi bir hikaye çıkacak mı?

Neyse Fargo is back. :A

• Beğendim
@BARON疼痛 5.sezon müthiş başladı, bu kadar iyi bir pilot bölüm beklemiyordum açıkçası. :A

Kar olmaması dışında tam bir Fargo bölümüydü, ilk 2 sezonun karışımı bir ambiyans verdi bana. Hem benzinlik hem de ev sahnesi müthiş heyecanlı ve gerilimliydi. Kadının hikayesini merak ettim, bakalım ilk bölümdeki tuhaflıklarının arkasından iyi bir hikaye çıkacak mı?

Neyse Fargo is back. :A
Bakalım 3 bölümü izledikten sonra tekrar bir bölüm yorumlaması bekliyorum çünkü daha da tuhaflaşıyor,sen başlayacağım dedikten sonra orda bıraktım beklemedeyim.

• Beğendim
Reactions: phoebebuffay
Bakalım 3 bölümü izledikten sonra tekrar bir bölüm yorumlaması bekliyorum çünkü daha da tuhaflaşıyor,sen başlayacağım dedikten sonra orda bıraktım beklemedeyim.
3.bölümü bitirdim az önce, dediğin gibi olaylar beklenmedik derecede tuhaflaştı cidden. Yaşlı kadının evine gelmesi ve akabinde 500 yıl önceye gidilmesiyle birlikte hikaye birden yönünü değiştirdi. İzlerken ritüel sahnesini, aradaki bağlantıları vs. anlamadım açıkçası. Redditten birkaç yorum okudum da sin eater gibi bir ritüel olduğunu ve detaylarını öğrendim.

Supernatural olaylara girilmesi çok hoşuma gitmedi açıkçası. Umarım karakterin ölümsüz olması gibi şeyler çıkmaz işin içinden. 500 yıl önceki kişinin kendisi değil atalarından olduğunu ve dizinin o derecede ütopikleşmeyeceğini düşünüyorum şimdilik.

Şimdi 4.bölümü de izleyeceğim, tahminimce 3-4 güne bitiririm sezonu. :A

• Beğendim
Görece durgun 2 ve 3.bölümlerden sonra 4 ve 5 ile birlikte yeniden adrenalin seviyesi yükseldi. Dot'ın sürekli birileri tarafından kapana kısılmasına rağmen kusursuz ve problemsiz bir şekilde işin içinden çıkıyor her seferinde, ilk sezondaki Lorne minvali. :A Kendisinin geçmişini ve Roy ile aralarındaki ilişkiyi de tam olarak çözemedik hala.

3.bölümdeki mistik olaylara geri dönmediler ve karakter de ortalıktan kayboldu. Tahminimce kilit bir noktada, örneğin Dot'ın Ray ve adamları tarafından kapana kısıldığı bir sahnede ortaya çıkarak hayatını kurtaracaktır. Ya da Lorraine'i de kurtarabilir, malum onun cephesi ve Roy'un cephesi arasında da bir savaş başlayacak. Bu sezon olay örgüsü biraz daha çorba bir şekilde ilerliyor, neler olacağını merak ediyorum.

Ayrıca bu iki bölümü izledikten sonra 500 yıl öncesi sekanslarının bir kez daha fazlasıyla gereksiz olduğunu anladım. Hikayeyi zaten besleyecek yeterince olay örgüsü ve karakter varken öyle bir katman eklemeye hiç gerek yoktu bence. Belki bir yere bağlamadan yarım da bırakacaklar, öyle olursa şikayet de etmem açıkçası. :A