Sergen Yalçın 5 Kasım 1972'de İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 4 büyüklerde oynayan ilk futbolcudur.
Sergen Yalçın 1981'de Beşiktaş'ın altyapısında futbol hayatına başladı. Sergen Yalçın ilk resmi maçını 1 Eylül 1991 yılında çıktı ve Beşiktaş serüveni böylece başlamış oldu. 1991-1997 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Sergen Yalçın 2 lig şampiyonluğu,2 Cumhurbaşkanlığı kupası ve bir kere de Türkiye kupası kazandı ama Sergen Yalçın hep eleştirildi. Sergen Yalçın gol de atıyordu asist de yapıyordu ama Sergen'de kumar,hovardalık yüzünden hep eleştirildi ve futbolu gölgede kaldı. 1997 yılında o zamanlar transfer bombaları patlatan İstanbulspor genç Sergen'i de kadrosuna kattı ama bu Sergen'in son Beşiktaş macerası değildi.

İstanbulspor günleri pek de parlak geçmedi yönetimle anlaşamadı 2 yılda sadece 39 maça çıktı ve yeni adresi Siirt Jetpasspor'du bu kulüpte hiç oynamadı bu kulüpte sırasıyla Fenerbahçe,Galatasaray,Trabzonspor ve yine Galatasaray'a kiralandı.

Sergen Yalçın Löw'ün e kabul etmesi üzerine Fenerbahçe'ye kiralık gelmişti. İmzayı atarken çok mutluydu ve çocukluğundan beri Fenerbahçeli olduğunu söylemişti. Ama Fenerbahçe serüveni de pek parlak geçmedi Sergen'in Rıdvan Dimen'den sonra takımın başına geçen Zeman onu takımda düşünmedi ve Sergen,in Fenerbahçe macerası 24 maçta 8 gol ile sonuçlandı.
Sergen Yalçın'ın sonraki durağı Galatasaray'dı 99-00 sezonun devre arasında Galatasaray'a gelen Sergen orta sahada iyi işler yaptı ama yönetimle anlaşamadı ve sezon sonunda Galatasaray'dan ayrıldı Galatasaray ile lig ve kupa şampiyonluğu yaşadı. Ama bu onun Galatasaray'daki son macerası değildi.

Galatasaray'dan sonra hedefi Avrupaydı ama Avrupadan hiçbir kulüp onu istemedi ve onun yolu da Trabzon'a düştü yine kiralık olarak. Ve böylece 4 büyüklerde oynayan ilk futbolcu olacaktı 2012 yazında Galatasaray'a transfer olan Burak Yılmaz 4 büyüklerde oynayan ikinci futbolcu olacaktı. Trabzonspor macerası da iyi geçmedi ilk başta sakatlıklarla uğraştı sonradan da idmanları astı ve sezon sonunda Trabzon'dan ayrıldı.
2001-2002 sezonunda yeniden Galatasaray'a kiralık olarak döndü. Bu sefer işler iyi gidiyordu Şampiyonlar Liginde 2 gol atmış takımın değişilmezi olmuştu. Fakat 2002'nin başlarında talihsiz bir sakatlık geçirdi ve sezonu kapattı böylece Türkiye'nin 2002 Dünya kupası kadrosunda da yer bulamadı.
2002-2003 sezonu Beşiktaş'ın 100.yılıydı ve Sergen Galatasaray'dan hocası olan Lucescu'nun takımı Beşiktaş'a bonservisiyle gelmişti. Beşiktaş o sezon ligi şampiyon tamamlarken Sergen'in o sezon Galatasaray'a attığı gol hala hafızalarımızda.
2003-2004 sezonunda Chelsea'ya attığı 2 gol onun en iyi hatıralarından biridir. 2005-2006 sezonunda finalda Fenerbahçe'yi kupa finalinde 3-2 yenen Beşiktaş'ın kadrosunda da bulunan Sergen Yalçın'ın bu son kupasıydı.

2006-2007 sezonun başında Etimesgut Şekerspor'a transfer olarak herkesi şoke etti. Burada ilk başlarda iyi işler yapsa dahi sonradan kadro dışı bırakıldı.
2007-2008 onun son futbolda son senesiydi ve Eskişehirspor'a transfer oldu. Ne tesadüftür ki burda da kadro dışı bırakıldı.
Sergen Yalçın A Milli Takım formasını 37 kere giydi. Milli takım da pek başarılı olamadı.
Sergen Yalçın'ın futbol hayatını incelersek Beşiktaş dışında sürekli bir takımda oynamadı genelde bir sene takımlarda kalırken at yarışı onun başına hep iş açtı ve gittiği takımların çoğunda kadro dışı kaldı.
Futbol hayatı bittiğinde 486 maça çıkmıştı ve toplam 141 golle başarılı bir performans göstermişti.
5 lig şampiyonluğu, 3 Türkiye kupası,2 Cumhurbaşkanlığı kupası,1 Başbakanlık kupası ve 2 TSYD kupası kazanmıştı.
Sergen Yalçın futbolla arasını soğutmadı. Beşiktaşta U-14 ve A2 takımını çalıştırdı teknik direktörlük yaparken bir yandan spor yorumculuğu yapıyordu ve spor yorumculuğunda Beşiktaş'ın hocasını eleştiriyordu bu yüzden teknik direktörlüğü de fazla sürmedi.
SERGEN YALÇIN'IN KOMİK HATIRALARI
Muhabir:Sergen gözlük takmışsın hayırdır
Sergen:Yanlış anlamayın entel falan değilim..Gözlerim bozuldu..Aha bak Sergen entel olmuş diye yazmayın..
---
Muhabir: Sergen tigana senin için 4 kilo versin onu avrupaya transfer ettireyim demiş ne diyorsun
Sergen: 4 kilo versem jokey olurum diyorum
---
Ali Sami Alkış:Bu Sergen'i günde 3 posta dövmek lazım..Yeteneklerinin farkında değil çocuk..
Sergen: Adam kim çıksın kapının önüne kim kimi dövüyor görsün..
---
Tümer'in sürekli penaltı kaçırdığı bir dönem devre arasında antrenöre..
Abi bu takımın penaltıcısı kim..
Pancu..
Eee niye bu a... Kullanıyor!
---
Muhabir:Sergen Tigana senin için ondaki futbol zekası bende de Platini'de de yoktu demiş..
Sergen: Hocam doğru söylemiş..
----
Ziya Şengul:Ben senin en çok eleştirildiğin dönemlerde bile her zaman Sergenci oldum, senden yana tavır koydum..
Sergen:Sen de benim yüzümden çok eziyet çektin be Ziya abi..
---
Frikik kazanırız ve..
Ahmet Dursun:Ne yapacağız abi..
Sergen:Ne yapacağızı var mı Ahmet sen çekileceksin ben vurucam..
Spiker: Sergen geldi vurdu ve Gooooll
---
Ankaragücü-Beşiktaş maçı sonrası..
Muhabir:Sergen bugün performansın iyi değildi ne diyeceksin..
Sergen: O zaman haftaya yerime oynarsın derim..
---
Rıdvan Dilmen:Sergen şu halinle çıksan Koller'in ayağından top alır mısın..
Sergen: Alırım tabi..Sen de alırsın..Koller'e topu ver,önünü aç 20 metre süremez..
---
Muhabir: Sergen senin için antreman yapmıyor diyorlar
Sergen: Dogrudur
Muhabir:Bülent Korkmaz da 33 yaşında ama hala antreman yapıyor bu durum seni rahatsız etmiyor mu..
Sergen:Bülent yeteneksiz,antreman yapmazsa oynayamaz,ben yetenekliyim o yüzden antreman yapmama gerek yok..
Şu anda Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında jürilik yapmaktadır ve "Ben hayır" diyorum lafı sanal alemde geyik konusu olmuştur.
Şimdi sizi Sergen Yalçın'ın resimleri ve videolarıyla başbaşa bırakıyoruz.

Moderatörün son düzenlenenleri: