10 Ocak 2012 Salı Reyting Sonuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu Salı Gecesi Ne İzlediniz ?

• Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Kanal D)

Oy: 5 31.3%
  • Galatasaray - Adana Demirspor Maçı (ATV)

Oy: 4 25.0%
  • Kim Miyoner Olmak İster (ATV)

Oy: 2 12.5%
  • Pis Yedili - Özel (Show)

Oy: 6 37.5%
  • Firar (Star)

• Tek Başımıza - Final (Star)

Oy: 1 6.3%
  • Başrolde Aşk (TRT 1)

Oy: 0 0.0%
  • Diğer (Lütfen belirtin)

• TV İzlemedim

• Kurtlar Vadisi Pusu - Tekrar (Beyaz TV)

• Kullanılan toplam oy
    16
kardes neden hala agb ile kiyasliyorsunuz anlamiyorum bu sirketin 1100 denegi sahte cikti, adamlar resmen reytinglerle oynamis.

Bende basta bir hata yaptim ve agb deki 25 reytingi yazdim ama sbt dede en az 23 reyting aliyordu bu dizi

1100 denek sahte çıkmadı 1100 deneğin adreslerinin ele geçirildiği ortaya çıktı. Adresler ele geçirilmiş olsa da reytinglere büyük ölçüde etki edilmesi çok zor. Reklam verenler şu an bile SBT'yi büyük ölçüde kaale almadan AGB'nin eski verilerini kaale alıyorlarsa kimse AGB'nin eski verilerine tamamen yanlışmış muammelesi yapamaz :)

1100 denek sahte çıkmadı 1100 deneğin adreslerinin ele geçirildiği ortaya çıktı. Adresler ele geçirilmiş olsa da reytinglere büyük ölçüde etki edilmesi çok zor. Reklam verenler şu an bile SBT'yi büyük ölçüde kaale almadan AGB'nin eski verilerini kaale alıyorlarsa kimse AGB'nin eski verilerine tamamen yanlışmış muammelesi yapamaz :)

ozan deneklerin yarisi desifre edildiyse ben bu sirketin neyine güveneyim bu yapilan resmen serefsizliktir, ben AGB ye saten güvenmiyordum bu saatten sonra hic güvenmiyorum.

kardes neden hala agb ile kiyasliyorsunuz anlamiyorum bu sirketin 1100 denegi sahte cikti, adamlar resmen reytinglerle oynamis.Bende basta bir hata yaptim ve agb deki 25 reytingi yazdim ama sbt dede en az 23 reyting aliyordu bu dizi
ben agb iyidir demedim.. agb nekadar problemliyse sbt de okdar problemli..sonuçta bir hafta yayınlanmamış bir dizi reytingi düşer .. en yüksekden zaten 27 ralıktaki yeni bölümde 20 reyting almış ab gurubunda 18 e düşmesi gayet normal haftaya toplar..

Sonunda mantıklı bir yorum, kimse haberleri okumuyor mu nedir, herkes kafadan reytinglerle oynandı diyor, TİAK AGB'den deneklerin adresleri ortaya çıktığı için ayrıldı, adreslerin ortaya çıkması reytinglerle oynandığını kanıtlamaz, sadece oynanma ihtimali olduğunu gösterir.

tamam tamamen yanlis degilse bile yanlislik oldugu kesin nedense Kanal D de yayinlanan hersey zirvedeydi ama ne olursa olsun zirvedeydi simdi ise Show tv en azindan AB de aradaki farki kapatti.

tamam tamamen yanlis degilse bile yanlislik oldugu kesin nedense Kanal D de yayinlanan hersey zirvedeydi ama ne olursa olsun zirvedeydi simdi ise Show tv en azindan AB de aradaki farki kapatti.

TİAK toplantısında AGB'den çıkılmasını istemeyen tek kanal Show'du, bu da haberlere yansımıştı, Kanal D'yi suçlamanın bir manası yok kanımca, SBT'de de çok izleniyor.

AGB'de de Show bu sezon arayı kapatmaya başlamıştı.

Sonunda mantıklı bir yorum, kimse haberleri okumuyor mu nedir, herkes kafadan reytinglerle oynandı diyor, TİAK AGB'den deneklerin adresleri ortaya çıktığı için ayrıldı, adreslerin ortaya çıkması reytinglerle oynandığını kanıtlamaz, sadece oynanma ihtimali olduğunu gösterir.

bir mantikli bir sekilde düsünsene kim ne icin adresleri ortaya cikarir. Yok yok bence canlari sIkIlmistir ne yapalim diye düsünmüslerdir TV dede birsey bulamayinca gelin deneklerin adreslerini bir cikaralim demislerdir.

bir mantikli bir sekilde düsünsene kim ne icin adresleri ortaya cikarir. Yok yok bence canlari sIkIlmistir ne yapalim diye düsünmüslerdir TV dede birsey bulamayinca gelin deneklerin adreslerini bir cikaralim demislerdir.

Nereye varmaya çalıştığını anlayamıyorum, deneklerin adreslerin niye deşifre olduğu belli ama bunu yapanın AGB'den bir görevli olduğu söylendi, yapımcıların mailine yollamış ama yapımcıların bunu kullanıp kullanmadığı belli değil, kullandılarsa da denekler birkaç hediyeye tav olacak kadar saf değildir herhade.

Nereye varmaya çalıştığını anlayamıyorum, deneklerin adreslerin niye deşifre olduğu belli ama bunu yapanın AGB'den bir görevli olduğu söylendi, yapımcıların mailine yollamış ama yapımcıların bunu kullanıp kullanmadığı belli değil, kullandılarsa da denekler birkaç hediyeye tav olacak kadar saf değildir herhade.

kardes ona bakarsan FB de su anda tam olarak suclu sayilmaz cünkü mahkeme henüz bir karar vermedi.

Benim demek istedigim AGB de kanal D nin dizileri asiri derecede yüksek gösteriliyordu

Öyle Bir Geçer Zaman Ki maçın etkisiyle az da olsa düşmüş
Pis Yedili Özel bölümüyle iyi gitmiş
Firar vasat reytingler almış.
Listede beni asıl şaşırtan her gün Kanal 7 Star Tv`den daha çok program sokuyor listeye. Allah aşkına bu normal mi? Evde sadece Star Tv çekse insan sıkılmaz Kanal 7`ye bakmıyorum bile çok sıkıcı. Sadece Şaban filmleri izlenoyor. Ayrıca STV için de aynı konu geçerli. Star Tv`nin iki frekansının olması bu işe etki ede bilir. Bence 15 Ocak itibarile Star Tv`nin reytinglerinde artış olacak...

Haberlere ilgisiz olan sensin galiba. AGBde olcumlerin 1 dakikalik olmasinin getirdigi kirpintilar buyuk yapimlara kaydiriliyormus. Kemikli dizi izleyicileri sistemde tutuluyor, dizi izleme performansini begenmediklerini sistemden cikariyorlarmis. Bir olcum sirketinin 9 yillik kullanicisi nasil olur?.... Dizilerin reytinginin yuksek olmasi muhtemelen bunlardan dolayi idi.
Sbt ile ilgili bildiginiz birsey varsa soyleyin biz de bilelim. Adamlar saniyelik olcuyorlar zaten. Reklamda zap yapinca dakikalik olarak bu nasil olculebiliyordu agbde muamma..

kardes ona bakarsan FB de su anda tam olarak suclu sayilmaz cünkü mahkeme henüz bir karar vermedi.

Benim demek istedigim AGB de kanal D nin dizileri asiri derecede yüksek gösteriliyordu

Katılmıyorum, Kanal D üzerine hep bir antipati var nedense, bu olaylardan çok önce de insanlar AGB'ye ve Kanal D'ye güvenmiyordu, bunu az önce sen kendin söyledin, SBT'de büyük bir düşüş olsaydı belki Kanal D'nin suçluluğuna inanabilirdim ama böyle bir şey olmadı. Farklı deneklerin olduğu bir sistemde farklı sonuçların olması doğal kanımca,sonuçta kimse %100 gerçek oranları veremez ki farklılıktan kastımızda 2-3 reyting maximum.

Listede beni asıl şaşırtan her gün Kanal 7 Star Tv`den daha çok program sokuyor listeye. Allah aşkına bu normal mi? Evde sadece Star Tv çekse insan sıkılmaz Kanal 7`ye bakmıyorum bile çok sıkıcı. Sadece Şaban filmleri izlenoyor. Ayrıca STV için de aynı konu geçerli. Star Tv`nin iki frekansının olması bu işe etki ede bilir. Bence 15 Ocak itibarile Star Tv`nin reytinglerinde artış olacak...
Kim izler bilemiyorum ki bu kanallari.. Bence reytingleri olculmemeli..

Haberlere ilgisiz olan sensin galiba. AGBde olcumlerin 1 dakikalik olmasinin getirdigi kirpintilar buyuk yapimlara kaydiriliyormus. Kemikli dizi izleyicileri sistemde tutuluyor, dizi izleme performansini begenmediklerini sistemden cikariyorlarmis. Bir olcum sirketinin 9 yillik kullanicisi nasil olur?.... Dizilerin reytinginin yuksek olmasi muhtemelen bunlardan dolayi idi.
Sbt ile ilgili bildiginiz birsey varsa soyleyin biz de bilelim. Adamlar saniyelik olcuyorlar zaten. Reklamda zap yapinca dakikalik olarak bu nasil olculebiliyordu agbde muamma..

Yine konuyu SBT'ye getirdiniz, hadi AGB'ye güvenmemenizin bir nedeni var, ben de güvenmiyorum ama SBT'ye güveninizin nedeni ne, hakkında bir şey söylenmiyorsa o kesin güvenli midir, mantık bu mudur ? AGB hakkında bir şey çıktı, SBT hakkında çıkmadı, o zaman SBT daha güvenlidir, güzel çıkarım.

Ben kendimce ikisine de güvenmiyorum, çünkü güvenmem için bir neden yok.

SBT'de de neredeyse her gün Kanal D önde bitiriyor. Arka Sokaklar'ın tekrarı SBT'de her gün zirveye oynuyor. AGB'den SBT'ye geçince sadece Fatmagül'ün Suçu Ne 3-4 puanlık bir kaybı yaşadı bu da deneklerdeki farklılıklardan açıklanabilir. Deneklerin ağırlıklı olarak kırsal bölgede TRT çeken yerlerden olduğu konuşuluyor. O nedenle o kadarlık farklılık doğal.

Frekansla konunun hiçbir alakası yok. Frekans tamamen değiştikten sonra tam tersine düşüş olabilir bazı kişiler yeni frekansa geçmeyeceği için.

Bir kere ölçüm teknikleri açısından AGB ile SBT'yi karşılaştırmak yanlış. AGB bu işi dünya çapında yapıyor. Ölçüm teknikleri açısından dünyanın en iyi ölçüm şirketidir AGB Nielsen. Sadece TV alanında değil medya sektöründe birçok alanda ölçümleri yapan dünya çapında bir şirket. Dizi izleme performansı beğenmediklerinin ortadan çıkarılması herhalde zap yaparken gelen reytingi ölçmemek içindir. O işin tekniğine girer ve bizi pek ilgilendirmez ama suçlamayı yapanlar bile AGB'nin ölçüm tekniklerinin çok iyi olduklarını kabul ediyorlar...

SBT'de de neredeyse her gün Kanal D önde bitiriyor. Arka Sokaklar'ın tekrarı SBT'de her gün zirveye oynuyor. AGB'den SBT'ye geçince sadece Fatmagül'ün Suçu Ne 3-4 puanlık bir kaybı yaşadı bu da deneklerdeki farklılıklardan açıklanabilir. Deneklerin ağırlıklı olarak kırsal bölgede TRT çeken yerlerden olduğu konuşuluyor. O nedenle o kadarlık farklılık doğal.

Frekansla konunun hiçbir alakası yok. Frekans tamamen değiştikten sonra tam tersine düşüş olabilir bazı kişiler yeni frekansa geçmeyeceği için.

Bir kere ölçüm teknikleri açısından AGB ile SBT'yi karşılaştırmak yanlış. AGB bu işi dünya çapında yapıyor. Ölçüm teknikleri açısından dünyanın en iyi ölçüm şirketidir AGB Nielsen. Sadece TV alanında değil medya sektöründe birçok alanda ölçümleri yapan dünya çapında bir şirket. Dizi izleme performansı beğenmediklerinin ortadan çıkarılması herhalde zap yaparken gelen reytingi ölçmemek içindir. O işin tekniğine girer ve bizi pek ilgilendirmez ama suçlamayı yapanlar bile AGB'nin ölçüm tekniklerinin çok iyi olduklarını kabul ediyorlar...

isin teknigi bizi ilgilendirmez ne demek ya... hersey bizi ilgilendirir. isin tekniginden dolayi belgesel,haber izleyicisi secmez dizi izleyicisi secersen mantiksiz olmaz mi bu? insanlar ne izlerse olceceksin. olay bu kadar basit bence. yine de icerigini tam bilmedigimiz icin yorum yapmak cok mantikli degil.

agb yi tartışmayın reytingleri gerçeği yansıtmıyordu.sbt çok daha güvenilir :D maçın fazla izlenmemesi normail yedek kadro zayıf rakip ve zevksiz bi maç ben bile maçı neredeyse izlemedim 15-20 dk izledim üst turlar daha fazla izlenecektir.öbgzk yavaş yavaş düşüyo salı günü iddalı bi dizi öbgzk yi çok zorlar çünkü salı günü alternatik yok.ben kurtlar vadisinin eski bölümünü izledim hayran kaldım her zamanki gibi muhteşemdi :D

ben kimseyle tartismak istemiyorum kisacasi ben SBT ye AGB den fazla güveniyorum.

Bu sezonunda en büyük kaybedeni ÖGZBK dizisidir cünkü dizi henü 2. Sezonunda reytinglerinin ücte birini kaybetti.

isin teknigi bizi ilgilendirmez ne demek ya... hersey bizi ilgilendirir. isin tekniginden dolayi belgesel,haber izleyicisi secmez dizi izleyicisi secersen mantiksiz olmaz mi bu? insanlar ne izlerse olceceksin. olay bu kadar basit bence. yine de icerigini tam bilmedigimiz icin yorum yapmak cok mantikli degil.

Orada dizi izleyicisinden kasıt farklıdır. Sadece dizi izleyenler ölçülmüyor herhalde. Öyle saçma bir şey olabilir mi ? O zaman Acun'un yarışmaları nasıl reyting rekorları kırdı ? Tekniği ilgilendirmez derken AGB'nin ölçüm tekniklerinin detayları ilgilendirmez. Çünkü dediğim gibi bütün dünya bu ölçüm tekniklerini benimsemiş durumda. Bazı şeylerde oynamalar olmuştur ateş olmayan yerden duman çıkmaz ama bu oynamalar çok büyük boyutlarda değildir kesinlikle, öyle olsa şu an hala eski AGB reytingleri kaale alınıyor olmazdı işin uzmanları tarafından.

ben kimseyle tartismak istemiyorum kisacasi ben SBT ye AGB den fazla güveniyorum.

Bu sezonunda en büyük kaybedeni ÖGZBK dizisidir cünkü dizi henü 2. Sezonunda reytinglerinin ücte birini kaybetti.

Herkes bir şirketin ölçümlerine daha fazla güveniyor olabilir tabii ki. Buna herkes saygı duymalı ama AGB'nin eski ölçümleri komple yanlışmış da doğrusu SBT imiş gibi bir yaklaşım yanlış. İkisinin de doğruları da yanlışları da vardır ama hangisinin daha doğru olduğunu bilemeyiz.