'Bergen' Filmine Kozan'da Gösterim Yasağı!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,604
Puanı
1,061
farah-zeynep-abdullahin-yeni-filmi-bergenin-afisi-gundem-yaratti-bu-benzerlik-normal-degil-7BEa.png

Yılın merakla beklenen filmlerinden Bergen kısa sürede büyük bir başarıya ulaştı.

Başrollerini Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran'ın paylaştığı film için Halis Serbest'in (Bergen'in katili) yaşadığı Kozan ilçesinde (Adana) gösterim yasağı geldiği ortaya çıktı. İddiaları gündeme getiren gazeteci Candaş Tolga Işık, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'la yaptığı konuşmada gösterim yasağıyla ilgili "Öyle uygun görüldü" cevabını aldığını da paylaştı.

Öte yandan Kozan Belediye Başkanı Kasım Özgan ise bu iddialara karşı kendini savundu:
"Sinemada bizim bir stratejimiz var. Mesela kırsal bölgelerimizde 180 çocuğumuzu aldık, Eren Bülbül'ün hayatını konu alan filmi izlettik. Gençlerimize yönelik sosyal Hürkuş gibi filmler getiriyoruz. Birinci amacımız ticaret değil. Birinci amacımız gençlerimize vizyon vermek. Hürkuş nedir? Uçağın fabrikasını, geçmişte yapılmasının projesidir. Malazgirt nedir? Doğu Roma'nın en önemli yıkımının altında Anadolu'ya Türklerin gelişini ifade eden bir savaştır. Biz köy okullarımızdan ücret almıyoruz. Ben Bergen'i yeni öğrendim. Bir gün önce konu ne dedim, sinemayla ilgilenenler hikayesini anlattılar. Burada bir şiddet var. Ben bu şiddeti niye çocuklarıma anlattırayım. Niye onlar bunu dikkate alsınlar. İsterse oradan milyonlar kazanayım ben istemem. Öğrenmelerini doğru bulmam. İlçede böyle bir film yayınlanmayacak.

"Çevik kuvvet gelip sinemayı kapattığı yönde iddialar ortaya atıldı. Tamamen asparagas. Film vizyona girmedi ki, çevik kuvvet gelsin. Beni arayanlara 'öyle uygun görülmüş' dedim. Bunun altına ne aranıyor bilmiyorum. Yıllar önce yaşanmış bir hikaye, herhalde hukuk gerekeni yapmış. Bunun reklamını mı yapıyorlar acaba, daha çok izlensin diye. Benim kimseden çekinecek halim yok. Allah’tan başka kimseden çekinmem, korkmam. Sadece neden budur. Burada gala da olmayacaktı. Rezerve edilmiş olabilir benim haberim yokken. Bana gelip söylediler, edebilirler vazgeçeriz. Bu normal ticaretin getirdiği bir şey."

Korktuk demiyorlar da öyle uygun gördük diyorlar.

• Beğendim
Reactions: cookies
Böyle zihniyetler olduğu sürece böyle olaylar ne yazık ki son bulmayacak bunun farkındayızdır umarım. Korkuya bak be…

Popülist sözlere gerek yok bence, olur ya olmaz bilemem sadece yapılan güvenlik önleminin nedenini yazdım.

Bahsi geçen filmi izlemedim, adamı da tanımıyorum.
Popülist sözler değil gerçekler. :) Bunun güvenlik nedeniyle olmadığı ve katilin kendisi tarafından engellendirildiği ortada zira kendisi hala bu olaydan ötürü pişman olmadığını açık açık söyleyip öldürdüğü kadına küfredebilecek tiynete sahip. Genel hikayeyi en azından internetten araştırmanı öneririm.

• Beğendim
Reactions: cookies and Gizmen
Popülist sözler değil gerçekler. :) Bunun güvenlik nedeniyle olmadığı ve katilin kendisi tarafından engellendirildiği ortada zira kendisi bu olaydan ötürü pişman olmadığını açık açık söyleyip öldürdüğü kadına küfredebiliyor hala. Genel hikayeyi en azından internetten araştırmanı öneririm.
Filmde geçen karakterler gerçek, kurmaca değil filmde yer alan herkesin yasal hakları vardır. Yasal olarak yayınlanmamasını talep etmiş olabilir, ki bu çok normal üstte bahsettiğim nedenden dolayı.

Dediğim gibi adam çok kötüdür ancak yapılan uygulamanın nedenlerinden bahsediyorum.

Filmde geçen karakterler gerçek, kurmaca değil filmde yer alan herkesin yasal hakları vardır. Yasal olarak yayınlanmamasını talep etmiş olabilir, ki bu çok normal üstte bahsettiğim nedenden dolayı.

Dediğim gibi adam çok kötüdür ancak yapılan uygulamanın nedenlerinden bahsediyorum.
Şimdi de aynı şeyi söyleyebilecek misin? Adam resmen mafya kafasıyla kendi başına hareket ediyor.

• Olmamış
Reactions: cookies
Yaşadığı yerde linç edilebilir ya da filmden etkilenip adama saldırılabilir insanlar. Bu yüzden Kozan'da yayınlanmaması bana mantıksız gelmedi.

Allah aşkına ne linçi adam mafya mafya korkuyorlar ondan ayrıca saldıracak olsalar o adamı orda yaşatırlarmı Atacan ayrıca kalabalık aileyim diyor kim saldırır bilmeden yorum yapıyosun
------

Normal mi nesi normal yahu

Son düzenleme:
Allah aşkına ne linçi adam mafya mafya korkuyorlar ondan ayrıca saldıracak olsalar o adamı orda yaşatırlarmı Atacan ayrıca kalabalık aileyim diyor kim saldırır bilmeden yorum yapıyosun ya bir kadın olarak üzüldüm yorunlarına yani
------

Normal mi nesi normal yahu
Ya Allah belamı versin tamam ya bu ne arkadaş.. @Aserat yazdıklarım anlaşılmıyor mu ya

ADAMI TANIMIYORUM
FİLMİ İZLEMEDİM
OLAYI BİLMİYORUM

Haberi gördüğümde mantık yürüterek bir yorum yaptım, adam filmde gerçek kişi olarak geçiyorsa yasal olarak başvurup yayınlatmamış olabilir bu yasal olarak normal olacağını söyledim!

Filmde geçmediğini, mafya olduğunu, Bergen'i öldürdüğünü sonradan öğrendim. Biraz farklı yorumlara ters parmak götürmek ya da düşmanca yaklaşmak yerine normalce konuşalım bilgilendirelim derim. Burası forum çünkü.

@Tolstoyevski @cookies @Gizmen

Ya Allah belamı versin tamam ya bu ne arkadaş.. @Aserat yazdıklarım anlaşılmıyor mu ya

ADAMI TANIMIYORUM
FİLMİ İZLEMEDİM
OLAYI BİLMİYORUM

Haberi gördüğümde mantık yürüterek bir yorum yaptım, adam filmde gerçek kişi olarak geçiyorsa yasal olarak başvurup yayınlatmamış olabilir bu yasal olarak normal olacağını söyledim!

Filmde geçmediğini, mafya olduğunu, Bergen'i öldürdüğünü sonradan öğrendim. Biraz farklı yorumlara ters parmak götürmek ya da düşmanca yaklaşmak yerine normalce konuşalım bilgilendirelim derim. Burası forum çünkü.

@Tolstoyevski @cookies @Gizmen
Bak bilmiyorsan konuya yazılan haberleri bari okuyarak yorum yap kuzum bela okuma kendine ya sana savunuyorsun diyen yok ki kuzum

Ben yorum yazdığımda bilgilendirici ne gibi bir yorum vardı?

Yorum değil eklenen haberi diyorum bu konuyu normal değerlendiremezsin Atacan normallik bişi yok burda
Eray adamın konuşmasını eklediği halde normal diyosun ya yapımcılar tehdit aldı diyor okusana haberi
------

@mrt-06 Bak senin yorumunu anlıyorum başka bir durum olsa bende normal derim ama burda konu farklı onu anlatmaya çalışıyoruz pişman değilim yine olsa yine öldürürdüm diyen bir heriften bahsediyoruz adam kozanda mafya ne isterse onu yaptırıyor kalabalık ailem var diyo ona kim saldıracak neyse uzatmıyım

Son düzenleme:
Yorum değil eklenen haberi diyorum bu konuyu normal değerlendiremezsin Atacan normallik bişi yok burda
Eray adamın konuşmasını eklediği halde normal diyosun ya yapımcılar tehdit aldı diyor okusana haberi
------

@mrt-06 Bak senin yorumunu anlıyorum başka bir durum olsa bende normal derim ama burda konu farklı onu anlatmaya çalışıyoruz pişman değilim yine olsa yine öldürürdüm diyen bir heriften bahsediyoruz adam kozanda mafya ne isterse onu yaptırıyor kalabalık ailem var diyo ona kim saldıracak neyse uzatmıyım
Hanımefendi dediğim anlaşılmıyor mu bu bilgileri YENİ öğrendim. Bilerek normal demedim, "Haberi gördüğümde mantık yürüterek bir yorum yaptım, adam filmde gerçek kişi olarak geçiyorsa yasal olarak başvurup yayınlatmamış olabilir bu yasal olarak normal olacağını söyledim".

Konudaki haber kısmını okudum orada da "Başrollerini Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran'ın paylaştığı film için Halis Serbest'in (Bergen'in katili) yaşadığı Kozan ilçesinde (Adana) gösterim yasağı geldiği ortaya çıktı. İddiaları gündeme getiren gazeteci Candaş Tolga Işık, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'la yaptığı konuşmada gösterim yasağıyla ilgili "Öyle uygun görüldü" cevabını aldığını da paylaştı."
yazıyordu!

Filmi izlemediğim için billmiyordum ve gerçek kişi olduğuna göre yorumladım daha sonra @Aserat bilgilendirdi. Sanki adamı savunmuşum gibi lanse edilmesi normalleştirmeye çalışıyorum gibi gösterilmesi çok çirkin.

Hanımefendi dediğim anlaşılmıyor mu bu bilgileri YENİ öğrendim. Bilerek normal demedim, "Haberi gördüğümde mantık yürüterek bir yorum yaptım, adam filmde gerçek kişi olarak geçiyorsa yasal olarak başvurup yayınlatmamış olabilir bu yasal olarak normal olacağını söyledim".

Konudaki haber kısmını okudum orada da "Başrollerini Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran'ın paylaştığı film için Halis Serbest'in (Bergen'in katili) yaşadığı Kozan ilçesinde (Adana) gösterim yasağı geldiği ortaya çıktı. İddiaları gündeme getiren gazeteci Candaş Tolga Işık, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'la yaptığı konuşmada gösterim yasağıyla ilgili "Öyle uygun görüldü" cevabını aldığını da paylaştı."
yazıyordu!

Filmi izlemediğim için billmiyordum ve gerçek kişi olduğuna göre yorumladım daha sonra @Aserat bilgilendirdi. Sanki adamı savunmuşum gibi lanse edilmesi normalleştirmeye çalışıyorum gibi gösterilmesi çok çirkin.
Hanımefendimi oldum şimdi?
Sana ne bilerek dedin diyen var nede savunuyorsun diyen var yukarda da yazdım ya sana öyle diyen yok

Bu şahıs ile ilgili bir haber gördüğüm an sinirlerim oynuyor. Hala bu adamla röportaj yapan kanallar, gazeteler var birde. Kesinlikle söz hakkı bile verilmemeli. Arsız arsız yaptığı şey doğruymuş gibi çıkıp konuşabiliyor yüzsüz.