Tolstoyevski
Emekli
- Reaksiyon puanı
- 39,956
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Yok yok Leyla ile Mecnun'da öyle bir hayal kırıklığı beklememize gerek yok... In Burak Aksak we trust diyoruz ve kendisinin ömürlük eserini kötü bir finalle uğurlamayacağını düşünüyoruz...
İlk Leyla'yı unutmadığını daha nasıl göstersin adam 3 bölüm arka arkaya bununla ilgili dramatik ve sağlam sahneler oldu... Artık seninki bambaşka bir boyut olmuş, illa oyuncu gelsin diziye diyorsun sanırım. Veya mezarlık sahnesi olmadan rahat etmeyeceksin... Bu bölümü izlemedim ama tahminim bu bölümde bile bununla ilgili bir şeyler olabilir gibi. Neyse izleyince şaaparız...
Ezgi illa gelsin demiyorum aslında çünkü oyuncuyla alakalı senaryodan bağımsız bir mesele o ama Leyla Yılmaz karakteri oyuncudan bağımsız direkt senaristin kalemine bakıyor, Mecnun onun adını ansın o bile yeter. Ya da ne bileyim, hiç kimseyi Leyla kadar sevemeyeceğini göstersin, “ben sende tutuklu kaldım” modunda olsun, ona bile razıyım. Mezarlık sahnesi filan olsa zaten kendimden geçerim muradıma ereceğim için
Ama ben inancımı kaybettim o konuda. Burak’tan da ümidim yok, zatne Leyla ile Mecnun hariç hiçbir başarısı olmayan bir isim yanılmıyorsam o kadar abartılacak birisi değil. Umudumu yitirmemin Sebebi bu sezon belki Leyla ile Mecnun tarihinde hiç olmadığı kadar ölülerin işin içine dahil olması. Mesela Şirin’li bölümlerde ya da Melis Birkan’lı bölümlerde bu kadar net ölülerle iletişim yoktu, yani vardı ama bu boyutta değildi. Şimdi kapı gibi Nurten örneği var ortada. Hadi onu geçtim, daha geçen bölüm Erdal’ın zamanda yolculukla Nurten’in ölmeden önceki vaktine dönmesi olayı yaşandı ve buna bizzat Mecnun da tanık oldu. Üstelik bizi heyecanlandırıp akıllara Leyla Yılmaz’ı getiren o iç çekişi ve Erdal’ı anlayışı…
İşte o noktada işini gücünü bırakıp ilk Leyla’yı aramaya ve onun kaza öncesine gitmeye çalışması gerekirdi bizim bildiğimiz Mecnun bunu yapardı… Sezon ortasında olmaz eyvallah da sezon finalinde de olmayacak onu diyorum…
tam hatırlamıyorum, Melis Birkan’lı bölümlerde final hariç Mecnun hiç Leyla’nın mezarına gitmiş miydi ve gittiyse kaç kez gitti
Ama ben inancımı kaybettim o konuda. Burak’tan da ümidim yok, zatne Leyla ile Mecnun hariç hiçbir başarısı olmayan bir isim yanılmıyorsam o kadar abartılacak birisi değil. Umudumu yitirmemin Sebebi bu sezon belki Leyla ile Mecnun tarihinde hiç olmadığı kadar ölülerin işin içine dahil olması. Mesela Şirin’li bölümlerde ya da Melis Birkan’lı bölümlerde bu kadar net ölülerle iletişim yoktu, yani vardı ama bu boyutta değildi. Şimdi kapı gibi Nurten örneği var ortada. Hadi onu geçtim, daha geçen bölüm Erdal’ın zamanda yolculukla Nurten’in ölmeden önceki vaktine dönmesi olayı yaşandı ve buna bizzat Mecnun da tanık oldu. Üstelik bizi heyecanlandırıp akıllara Leyla Yılmaz’ı getiren o iç çekişi ve Erdal’ı anlayışı…
İşte o noktada işini gücünü bırakıp ilk Leyla’yı aramaya ve onun kaza öncesine gitmeye çalışması gerekirdi bizim bildiğimiz Mecnun bunu yapardı… Sezon ortasında olmaz eyvallah da sezon finalinde de olmayacak onu diyorum…
tam hatırlamıyorum, Melis Birkan’lı bölümlerde final hariç Mecnun hiç Leyla’nın mezarına gitmiş miydi ve gittiyse kaç kez gitti