94. Oscar Ödülleri'nde Adaylar Belli Oldu!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
65,089
Puanı
1,061
94_Oscars.jpg

94. Akademi Ödülleri'nde uzun süredir merakla beklenen adaylar belli oldu.

27 Mart Pazar akşamı gerçekleştirilecek olan törende Jane Campion imzalı 'The Power of the Dog' 12 adaylıkla başı çekerken 'Dune' 11, 'Belfast' ve 'West Side Story' 7, 'King Richard' 6, 'Don't Look Up', 'Drive My Car' ve 'Nightmare Alley' 4, 'Licorice Pizza', 'No Time to Die', 'The Lost Daughter' ve 'The Tragedy of Macbeth' ise 3 dalda adaylık aldı.

İşte adaylar:

EN İYİ FİLM
  • Belfast
  • CODA
  • Don't Look Up
  • Drive My Car
  • Dune
  • King Richard
  • Licorice Pizza
  • Nightmare Alley
  • The Power of the Dog
  • West Side Story
EN İYİ YÖNETMEN
  • Jane Campion | The Power of the Dog
  • Kenneth Branagh | Belfast
  • Paul Thomas Anderson | Licorice Pizza
  • Ryûsuke Hamaguchi | Drive My Car
  • Steven Spielberg | West Side Story
EN İYİ ERKEK OYUNCU
  • Andrew Garfield | Tick... Tick... Boom!
  • Benedict Cumberbatch | The Power of the Dog
  • Denzel Washington | The Tragedy of Macbeth
  • Javier Bardem | Being the Ricardos
  • Will Smith | King Richard
EN İYİ KADIN OYUNCU
  • Jessica Chastain | The Eyes of Tammy Faye
  • Kristen Stewart | Spencer
  • Olivia Colman | The Lost Daughter
  • Nicole Kidman | Being the Ricardos
  • Penelope Cruz | Parallel Mothers
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
  • Ciaran Hinds | Belfast
  • Jesse Plemons | The Power of the Dog
  • J.K. Simmons | Being the Ricardos
  • Kodi Smit-McPhee | The Power of the Dog
  • Troy Kotsur | CODA
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
  • Ariana DeBose | West Side Story
  • Aunjanue Ellis | King Richard
  • Jessie Buckley | The Lost Daughter
  • Judi Dench | Belfast
  • Kirsten Dunst | The Power of the Dog
EN İYİ ÖZGÜN SENARYO
  • Belfast | Kenneth Branagh
  • Don't Look Up | Adam McKay & David Sirota
  • King Richard | Zach Baylin
  • Licorice Pizza | Paul Thomas Anderson
  • The Worst Person in the World | Eskil Vogt & Joachim Trier
EN İYİ UYARLAMA SENARYO
  • CODA | Sian Heder
  • Drive My Car | Ryûsuke Hamaguchi & Takamasa Oe
  • Dune | Jon Spaihts, Denis Villeneuve & Eric Roth
  • The Lost Daughter | Maggie Gyllenhaal
  • The Power of the Dog | Jane Campion
EN İYİ KURGU
  • Don't Look Up
  • Dune
  • King Richard
  • The Power of the Dog
  • Tick, Tick... Boom!
EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ
  • Dune
  • Nightmare Alley
  • The Power of the Dog
  • The Tragedy of Macbeth
  • West Side Story
EN İYİ PRODÜKSİYON TASARIMI
  • Dune
  • Nightmare Alley
  • The Power of the Dog
  • The Tragedy of Macbeth
  • West Side Story
EN İYİ KOSTÜM TASARIMI
  • Cruella
  • Cyrano
  • Dune
  • Nightmare Alley
  • West Side Story
EN İYİ MAKYAJ & SAÇ TASARIMI
  • Coming 2 America
  • Cruella
  • Dune
  • The Eyes of Tammy Faye
  • House of Gucci
EN İYİ ÖZGÜN MÜZİK
  • Don't Look Up
  • Dune
  • Encanto
  • Parallel Mothers
  • The Power of the Dog
EN İYİ ÖZGÜN ŞARKI
  • "Be Alive" | King Richard
  • "Dos Oruguitas" | Encanto
  • "Down to Joy" | Belfast
  • "No Time to Die" | No Time to Die
  • "Somehow You Do" | Four Good Days
EN İYİ GÖRSEL EFEKT
  • Dune
  • Free Guy
  • No Time to Die
  • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
  • Spider-Man: No Way Home
EN İYİ SES
  • Belfast
  • Dune
  • No Time to Die
  • The Power of the Dog
  • West Side Story
EN İYİ ULUSLARARASI FİLM
  • Drive My Car (Japonya)
  • Flee (Danimarka)
  • The Hand of God (İtalya)
  • Lunana: A Yak in the Classroom (Bhutan)
  • The Worst Person in the World (Norveç)
EN İYİ ANİMASYON
  • Encanto
  • Flee
  • Luca
  • Raya and the Last Dragon
  • The Mitchells vs the Machines
EN İYİ BELGESEL
  • Ascencion
  • Attica
  • Flee
  • Summer of Soul
  • Writing with Fire
EN İYİ KISA FİLM
  • Ala Kachuu - Take and Run
  • The Dress
  • The Long Goodbye
  • On My Mind
  • Please Hold
EN İYİ KISA ANİMASYON
  • Affairs of the Art
  • Bestia
  • Boxballet
  • Robin Robin
  • The Windshield Wiper
EN İYİ KISA BELGESEL
  • Audible
  • Lead Me Home
  • The Queen of Basketball
  • Three Songs for Benazir
  • When We Were Bullies

Beklenen adaylıklar gelmiş sürpriz bir isim yok. Don’t Look Up umarım alır o almazsa Drive My Car alsın ama ikisinin de şansı baya düşük gibi. İhtimal Sırasıyla Power Dog, Belfast, King, West Wide ve CODA’dan biri kazanır. Power Dog bence alır gibi ama bu beşli harici her sonuç sürpriz olur.

En iyi adaylarından sadece Pizza, West Wide ve Nightmare’i izlemedim. @Dosi beni o alanda geçti sanırım yarışta ama kısa sürede ben de onu yaklaşacağım :A @Araf

• Beğendim
Reactions: Araf and Dosi
CODA ve Andrew Garfield için sonuna kadar destek vereceğim. Onun haricinde ben adaylıklarda bir saçmalık göremiyorum. Kristen Stewart'ında kazanacağı garanti.

Çoğu filmi izlemediğim için yorum yapamıyorum ama keşke Tick... Tick... Boom En İyi Film dalında da aday olsaymış. :( Aynı şekilde Belfast'ın hem yönetmen hem de senaryo adayı olması biraz abartılı geldi zira ikisinde de pek matah bir tarafı yok. Belfast demişken yardımcı kadın dalında Caitriona Balfe'nin (anne) adaylığına kesin gözle bakılıyordu ama onun yerine Judi Dench (büyükanne) girmiş. Büyükannenin olduğu sahneler daha keyifli olduğu için dikkat çekici ama isabetli bir karar diyebilirim.

CODA ve Don't Look Up'a tebrikler. :Z

The Power of the Dog'u hemen izlemek farz oldu ama aday olan diğer filmlerin uzunluğu 2.5 ile 3 saat arasında değişiyor ve onları nasıl izleyeceğim hiçbir fikrim yok. Geçen sene ne güzel çoğu film 2 saatin altındaydı bu sene de herkes sözleşmiş gibi uzatmışlar. :(

Şunlar şurda dursun. Bunları neden önermedin @Araf :A Sadece iki film bırakmıştım etkinliğe Gucci ve Drive my car vardi. Şimdi bi de bunlar cıktı başima tüm planım mahvoldu:(
  • Licorice Pizza
  • Nightmare Alley
  • The Power of the Dog
  • West Side Story

• Güldürdün
Reactions: Araf
Sürpriz diyebileceğimiz neredeyse hiçbir şey yok, birkaç istisna hariç çok da etkileyici olmayan bir sinema yılını geride bıraktığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz herhalde hem izlediğimiz filmler hem de verilen/verilecek ödüller açısından.

The Power of the Dog damgasını vurmuş, tamam mükemmel bir başrol performansı sergiliyorum ama bu kadar adaylık da fazla olmuş sanki. Fakat ben birçok insanın aksine En İyi Film kategorisinde bir sürpriz bekliyorum, genel izleyicinin bu kadar sevmediği bir film Oscar alamadı son yıllarda. Parasite sürprizinin 2021 versiyonu olsa ve Drive My Car sürprizi gelse keşke…

Listedeki birçok filmden, birçok anlamda üstün olmasına karşın The Last Duel’ın tamamen yok sayılması da üzücü.

@Sherlock Adaşım sal bizi de gidelim be... Bu kadar adaylık alman ve En İyi Film'de bu kadar favori gözükmen fazla sinir bozucu... Ama yok yok sana o büyük ödülü aldırmayacağız... Hatta En İyi Erkek Oyuncu'yu da aldırmayacağız... Çok da iyi bir film olmayıp bu kadar ödüle aday olman bile fantastik bir durum iken ne kadar az ödül alacaksan o kadar alman için elimizden geleni yapacağız...

DUNE kardeşimin aldığı her adaylık ve her ödül hakkıdır... Ve aldığı her ödülün destekçisi olacağım... Teknik ödülleri umarım süpürür. Her teknik ödülde aday olan adaşımın leş filminin tek bir teknik ödül dahi almaması lazım... Çünkü alırsa gerçekten çok saçma... Hans Zimmer bu sene de Oscar almazsa bana Oscar falan demesinler bundan sonra...

Drive My Car'ın gerçekten en iyi film almasını canı gönülden destekliyorum... Çok taze izledim kendisini, sinemalarda izledim ve çok beğendim. Çok tatlı ve naif bir film. Çok uzun olmasına rağmen zerre sıkılmadım... En İyi Film adayı bile yapmazlar diyordum ama üstüne bir de yönetmenlik adayı almış. Sürpriz gelebilir dedirtti bana...

PTA'dan umutluyduk lakin filmi biraz geri planda kalacak ve 0 ödülle dönecek gibi. En İyi Erkek ve En İyi Kadın'da adaylar normal ve bekleniyordu. Ancak Leo'nun bir adaylık daha koparmasını isterdim. Baya baya iyi oynamış filmde ama eleştirmenler sevmeyince maalesef böyle oluyor... Bardem ve Washington'u da izlemediğim için bilmiyorum ama onlar da oynamıştır büyük ihtimal. Neyse Leo için seneye bir şans daha var sonuçta. Scorsese dedemle geliyor...

Ödüller için çok büyük bir heyecanım yok ama ödül alması için heyecanlı olduğum 1 2 film var... Alanda olacağız elbette 27 Mart tarihinde... O zamana kadar da eksik 3 5 filmi tamamlar YORUM'larını da yaparız heralde...

@Sherlock Adaşım sal bizi de gidelim be... Bu kadar adaylık alman ve En İyi Film'de bu kadar favori gözükmen fazla sinir bozucu... Ama yok yok sana o büyük ödülü aldırmayacağız... Hatta En İyi Erkek Oyuncu'yu da aldırmayacağız... Çok da iyi bir film olmayıp bu kadar ödüle aday olman bile fantastik bir durum iken ne kadar az ödül alacaksan o kadar alman için elimizden geleni yapacağız...

DUNE kardeşimin aldığı her adaylık ve her ödül hakkıdır... Ve aldığı her ödülün destekçisi olacağım... Teknik ödülleri umarım süpürür. Her teknik ödülde aday olan adaşımın leş filminin tek bir teknik ödül dahi almaması lazım... Çünkü alırsa gerçekten çok saçma... Hans Zimmer bu sene de Oscar almazsa bana Oscar falan demesinler bundan sonra...

Drive My Car'ın gerçekten en iyi film almasını canı gönülden destekliyorum... Çok taze izledim kendisini, sinemalarda izledim ve çok beğendim. Çok tatlı ve naif bir film. Çok uzun olmasına rağmen zerre sıkılmadım... En İyi Film adayı bile yapmazlar diyordum ama üstüne bir de yönetmenlik adayı almış. Sürpriz gelebilir dedirtti bana...

PTA'dan umutluyduk lakin filmi biraz geri planda kalacak ve 0 ödülle dönecek gibi. En İyi Erkek ve En İyi Kadın'da adaylar normal ve bekleniyordu. Ancak Leo'nun bir adaylık daha koparmasını isterdim. Baya baya iyi oynamış filmde ama eleştirmenler sevmeyince maalesef böyle oluyor... Bardem ve Washington'u da izlemediğim için bilmiyorum ama onlar da oynamıştır büyük ihtimal. Neyse Leo için seneye bir şans daha var sonuçta. Scorsese dedemle geliyor...

Ödüller için çok büyük bir heyecanım yok ama ödül alması için heyecanlı olduğum 1 2 film var... Alanda olacağız elbette 27 Mart tarihinde... O zamana kadar da eksik 3 5 filmi tamamlar YORUM'larını da yaparız heralde...
Buraya uzun yorum yapacağına, bir film dahi olsa uzun yorum yapsaydın keşke. :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam and MEnes
(Gelmedi, gelemedi.) :A
Ayıptır, yazıktır, günahtır be kardeşim... Adaşım olacak adam gibi adam, canım yoldaşım geçtiğimiz sene kendi yorumlarını tamamladı. Üzerine kalktı senin yorumlarını yaptı, "bu etkinlik @Araf kardeşimsiz olamaz!" dedi. İnsan şunu söylerken utanır be kardeşim. :A @MEnes @MasacRE

Ayıptır, yazıktır, günahtır be kardeşim... Adaşım olacak adam gibi adam, canım yoldaşım geçtiğimiz sene kendi yorumlarını tamamladı. Üzerine kalktı senin yorumlarını yaptı, "bu etkinlik @Araf kardeşimsiz olamaz!" dedi. İnsan şunu söylerken utanır be kardeşim. :A @MEnes @MasacRE
O zamanlar gençti, üşenmiyordu ama şimdi yaşlandı, üşeniyor artık hep. :A

Bu adam alışılagelmişin dışındaki saç rengi ile her zaman yaşlı, bu yüzden bu asla belirleyici bir unsur değil. :A Adaşım hiçbir zaman son ana bırakmadan, parça parça, zamana yayarak yorum yapmaz. Ve bunu bilen herkes geç de olsa yorumlarını yapacağını bilir, bu sebeple yine haksızsın @Araf kardeşim...

(Ben niye adaşımı sıvıyorum Utku beyciğim, ne oluyor... :A @MasacRE)

Bu adam alışılagelmişin dışındaki saç rengi ile her zaman yaşlı, bu yüzden bu asla belirleyici bir unsur değil. :A Adaşım hiçbir zaman son ana bırakmadan, parça parça, zamana yayarak yorum yapmaz. Ve bunu bilen herkes geç de olsa yorumlarını yapacağını bilir, bu sebeple yine haksızsın @Araf kardeşim...

Şu an gördüklerim karşısında çok şaşkınım Şerlok beyciğim :A

Biraz da beni sıvayın canım yoldaşlarım. Ben de her zaman yorumlarımı yaparım bilirsiniz :bhr: @MEnes

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and MEnes

Hiç sorma sen beni niye sıvıyorsun lan hayırdır... :A He dediklerinde haklısın ben her daim yorumlarımı son gün de olsa tamamlamışımdır... :A 1 senede yaşlanacak değilim Araf'ın dediği şekilde falan... Evet evet bu sene o yorumlar yine yeniden yapılacak... :A

Son düzenleme:
Şu an gördüklerim karşısında çok şaşkınım Şerlok beyciğim :A

Biraz da beni sıvayın canım yoldaşlarım. Ben de her zaman yorumlarımı yaparım bilirsiniz :bhr: @MEnes
Sen geçtiğimiz sene vatani görev falan derken yorumlarını yapmadın, hadi onda bir şey demedik. Kalktın bu sene de başımıza Acuni görev çıkardın hain herif. :A Senden son derece rahatsızım... :A @MEnes
Hiç sorma sen beni niye sıvıyorsun lan hayırdır... :A He dediklerinde haklısın ben her daim yorumlarımı son gün de olsa tamamlamışımdır... :A 1 senede yaşlanacak değilim Araf'ın dediği şekilde falan... Evet evet bu sene o yorumlar yine yeniden yapılacak... :A
Geçtiğimiz sezonumuza katkın büyüktü adaşım ondan olabilir. Sayende kendi yorumların + @Araf kardeşimizin yorumları derken ciddi bir yorum katkısı sağlandı etkinliğe. :A

Sen geçtiğimiz sene vatani görev falan derken yorumlarını yapmadın, hadi onda bir şey demedik. Kalktın bu sene de başımıza Acuni görev çıkardın hain herif. :A Senden son derece rahatsızım... :A @MEnes

Geçtiğimiz sezonumuza katkın büyüktü adaşım ondan olabilir. Sayende kendi yorumların + @Araf kardeşimizin yorumları derken ciddi bir yorum katkısı sağlandı etkinliğe. :A
Evet evet o yönden bakınca gerçekten de sağlam bir katkı vermişim gibi... :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam

Canım yoldaşımın bu sözleri karşısında paramparçayım... @MEnes