RTÜK'ten Gündüz Kuşağı Programlarına Ceza!

Carpe Diem

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
14,395
Puanı
860
thumbs_b_c_3dd28449c4396c37c969984aa44b03a2.jpg

Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) gündüz kuşağı programlarına ceza!

FOX'ta yayınlanan Fulya ile Umudun Olsun programında yayınlarda "çok argo konuşulması" nedeniyle

images (3)~2.jpeg

Star TV'de yayınlanan Serap Paköz İle Gerçeğin Peşinde programına "Normal olmayan evlilik dışı ilişkilerin sıradan olaylar gibi konuşulması, 4 yaşındaki bir çocuğun isminin ifşa edilmesi ile fotoğrafının defalarca yayınlanması" nedeniyle

images (2).jpeg

Show Tv'de yayınlanan Didem Arslan Yılmaz ile Vazgeçme programına da "argo" konuşulması nedeniyle

images (4).jpeg

ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programı da "genel ahlaka, millî ve manevi değerlere aykırı hareket eden genel ahlaka, milli ve manevi değerlere aykırı hareket etmek" gerekçesi ile

indir (1).jpeg

Beyaz TV'de yayınlanan Hayatta Her Şey Var programı ise "cinsel içerikli" konuşmaların geçmesi nedeniyle para cezası verilmesine karar verildi.

392_b.jpg

Fulya'da sesi alan kişiler uyuyor sanırım, küfürlerin hepsi sansürsüz. :A O yüzden şaşırmadım.

Cuma günü çıkan biri de küfür ediyordu, ona da güzel bir ceza keserler. :A

• Güldürdün
Reactions: Gerekli24
Almanyadaki dayımdan aldığım bilgiye göre bu cezalardan dolayı programlar yayın hayatlarına devam edemeyeceklermiş. Kesilen cezaların bol 0'lı olduğu belli. RTÜK'e laf edenler utansın.

Son düzenleme:
Hepsi kaldırılsa da rahata kavuşsak.
İzdivaç kalkmıştı bir ara bunlar da kalksa iyi olur. Eski dizi tekrarları veya yeni dizilerden tekrarlar veya düzgün programlar çekilse keşke. El atılmadığı sürece kalkmaz maalesef çünkü deli gibi reyting kasıyorlar özellikle ATV kalkması Atvin reyting kaynaklı reklam gelirinin yarı yarıya düşmesi gibi bir şey.

İzdivaç kalkmıştı bir ara bunlar da kalksa iyi olur. Eski dizi tekrarları veya yeni dizilerden tekrarlar veya düzgün programlar çekilse keşke. El atılmadığı sürece kalkmaz maalesef çünkü deli gibi reyting kasıyorlar özellikle ATV kalkması Atvin reyting kaynaklı reklam gelirinin yarı yarıya düşmesi gibi bir şey.
Evlilik programı kalktı noldu?? Şimdi herkes Müge Anlı kesildi başimiza. Daha beter hale getirdiler. Şimdi herkes kalksın diyor. İzlemeyenler bile sosyal medyadaki "düşünürlerin" düiüncesini kendi düşüncesi gibi benimseyip sürü gibi:A Sonrakilerin de cılkı cıkınca da kalksın naraları atılacak.Kısacası önce o programların gunahı çıkarılsın.

Evlilik programı kalktı noldu?? Şimdi herkes Müge Anlı kesildi başimiza. Şimdi herkes kalksın diyor. İzlemeyenler bile sosyal medyadaki "düşünürlerin" düiüncesini kendi düşüncesi gibi benimseyip sürü gibi:A Sonrakilerin de cılkı cıkınca da kalksın naraları atılacak.
İyi de bunların hepsi de zaten kalkmalı benim kendi düşüncem bu ikisi de saçma düzgün bir program yapılsa kimse kalksın demez. En azından böyle bir çoğunluk olmayacağı kesin.

ATV'ninkiler zirveye oynuyor sırf bu yüzden bile kaldırmayı göze alamazlar.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Yemek programları yine nefret etsem de en azından bir zararı yok pek. Foxta yayınlanan Kadir'in programı var mesela örnek olarak.
Önerdiğim program da kaos içeriyor. Türevi oldugu için örneklemeyle gitcem. Yemekteyizin ilk sezonlarında (showtv) o zamanlar da kaos vardi ve yine insanlar tepkiliydi. "Kimse bulup yiyeymiyor." bla bla... diye insanlar duyar kasıyordu.

Gelelim içerik odağina. Yine kaos var. Evlilik programlarının da kaostan başka bir dertleri yoktu. O zaman onlar da geri dönsün? Oldu da geri döndüler ve yine izlendiler niye yasaklattılar?

Önerdiğim program da kaos içeriyor. Türevi oldugu için örneklemeyle gitcem. Yemekteyizin ilk sezonlarında (showtv) o zamanlar da kaos vardi ve yine insanlar tepkiliydi. "Kimse bulup yiyeymiyor." bla bla... diye insanlar duyar kasıyordu.

Gelelim içerik odağina. Yine kaos var. Evlilik programlarının da kaostan başka bir dertleri yoktu. O zaman onlar da geri dönsün? Oldu da geri döndüler ve yine izlendiler niye yasaklattılar?
Abi Evlilik programı bu evlilik ciddi iş. Hamile kalıp talip arayan bile vardı. Şimdi bu programların savunulacak yanı yok. Yemek programlarından da nefret ediyorum ama en azından ciddi bir konu hakkında değil. Zaten kaostan beslenip reyting kasıyorlar ama ikisi aynı şey değil. Mesela bunlar dizi olsa yine anlayabilirim ama gerçek yaşantı olarak lanse ediliyor.

• Üzücü
Reactions: Forumdash
İyi de bunların hepsi de zaten kalkmalı benim kendi düşüncem bu ikisi de saçma düzgün bir program yapılsa kimse kalksın demez. En azından böyle bir çoğunluk olmayacağı kesin.
Ne bu programları ne de içeriklerini zerre tasvip etmiyorum ama yayından kaldırmak veya yasaklamak kesinlikle çözüm değil, olmamalı. Bu tarz yetkiler RTÜK veya yetkili diğer kuruluşlara verildiği an önünü alamazsın, bugün bu programı yasaklarlar yarın dijital platformlarda izlediğimiz şeyleri. Karşıt olduğumuz zihniyet böyle böyle gelişti zaten de o çok daha derin bir konu. Her bir bireyin kendi hür iradesi var, aklı ve fikri var. Çocuklar için diyorsan da ebeveynleri var.

Olması gereken doğru, dürüst ve tarafsız bir üst kuruluşun olması, gerekli yayın kurallarını belirlemesi ve yeri geldiğinde de gerekli caydırıcı cezaları vermesi. RTÜK'ün aksine kişi, kurum, din, dil, ırk, siyasi görüş ayırt etmeden. Gerekiyorsa ve gerçekten hak etmişlerse, en son çare olarak yayından kaldırması...

Ne bu programları ne de içeriklerini zerre tasvip etmiyorum ama yayından kaldırmak veya yasaklamak kesinlikle çözüm değil, olmamalı. Bu tarz yetkiler RTÜK veya yetkili diğer kuruluşlara verildiği an önünü alamazsın, bugün bu programı yasaklarlar yarın dijital platformlarda izlediğimiz şeyleri. Karşıt olduğumuz zihniyet böyle böyle gelişti zaten de o çok daha derin bir konu. Her bir bireyin kendi hür iradesi var, aklı ve fikri var. Çocuklar için diyorsan da ebeveynleri var.

Olması gereken doğru, dürüst ve tarafsız bir üst kuruluşun olması, gerekli yayın kurallarını belirlemesi ve yeri geldiğinde de gerekli caydırıcı cezaları vermesi. RTÜK'ün aksine kişi, kurum, din, dil, ırk, siyasi görüş ayırt etmeden. Gerekiyorsa ve gerçekten hak etmişlerse, en son çare olarak yayından kaldırması...
RTÜK'ün tavrından bu düşünceni anlayabiliyorum.

• Beğendim
Reactions: Sherlock
Abi Evlilik programı bu evlilik ciddi iş. Hamile kalıp talip arayan bile vardı. Şimdi bu programların savunulacak yanı yok. Yemek programlarından da nefret ediyorum ama en azından ciddi bir konu hakkında değil. Zaten kaostan beslenip reyting kasıyorlar ama ikisi aynı şey değil. Mesela bunlar dizi olsa yine anlayabilirim ama gerçek yaşantı olarak lanse ediliyor.
facepalm GIF