Spor Slaven Bilic

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,953
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
İngiltere'de West Ham ile müthiş ötesi işlere imza atan dünyanın sayılı teknik direktörlerinden. Türkiye 'de pek değeri bilinmedi ama adam İngiltere'de geleni geçeni deviriyor. Bugün de Chelsea maçını kazandırdı. Daha önce Liverpool, M.City ve Arsenal maçlarından da yanlış hatırlamıyorsam galip gelmişti. Geriye ManU kaldı bir tek. Bu adam sanırım West Ham tarihinin en büyük başarısını yaşattı. Eğer bu formda ilerlerse önümüzdeki seneler Barcelona, Real Madrid, ManU gibi büyük kulüplerde çalışma ihtimali kaçınılmaz olur.

Bir kez de küçük takım yen be Biliç.

Türkiye'de değerinin bilinmediği doğru sayılmaz. Bir büyük takımı 2 yıl çalıştırıp şampiyon yapamazsan kovulursun. Hamza Hamzaoğlu geçen yıl 3 kupa kazanmasına rağmen hâlâ tartışılıyor. Pereira'nın derbi maçtan mağlubiyetle ayrılması durumunda sene sonunu görmeyeceği konuşuluyor.

Biliç'in çok hataları oldu. Öncelikle korkak bir hoca olduğunu vurgulamak lazım, 2 sezon boyunca 2 defansif ön libero ile oynadı. Orada Atiba var zaten, yanına bir de Necip'i koydu. Şenol Güneş ise geldiği günden beri Oğuzhan Özyakup'u kullanıyor yani ofansif orta saha tercih ediyor. Gelelim forvet hattına, adam 4 senede 10 gole ulaşamayan Mustafa Pektemek'i her maç oynattı ama Cenk Tosun gibi her iki ayağıyla da kaleye şut çekebilen, topsuz oyunda da yer alabilen her yönden Mustafa'dan iyi olan bir oyuncuyu külübeye hapsetti. Derbilerde korkak futbol oynattı, en zor zamanında yakaladığımız 10 kişi kalan Fenerbahçe maçında rakibin üstüne gitmeye korktu. Geçen yıl UEFA Avrupa liginde çeyrek finale son adım kala karşılaştığımız Brugge maçına yanlış kadro ile çıktığımız için erken havlu atmamızı sağladı. Yoksa biz de Ukrayna temsilcisi Dnipro gibi rahatlıkla finale çıkabilirdik. Yaptığı hatalar saymakla bitmez en büyük hatası dediğim gibi Necip ve Mustafa Pektemek'te ısrar etmesi ve derbilerde korkak futbol oynatması.

Şöyle bir soru gelebilir tabii. O zaman West Ham'da niye başarılı? Çünkü 'demirler' küçük takım Beşiktaş gibi değil yani. Beşiktaş'ın başındaysan rakibine oyununu kabul ettireceksin. Hafta içi Moskova deplasmanında rakipten daha fazla topa sahip olmuşuz. Peki Biliç West Ham'ı nasıl oynatıyor, büyük takımların karşısında 10 kişi savunma yapıyorlar. Buldukları açıkları ise hızlı çıkışlarla değerlendiriyorlar. Bu futbol bize gelmez İnönü'de tek maç böyle oynasan taraftar seni ıslıklar.

Premier ligin en iyi takımlarını yendi şu ana kadar harika oynattı takımı ..birkaç maçı evinde kaybetmemiş olsaydı takımı şu anda ligin lideri olmuştu...aldığı sonuçlarla helal olsun diyorum

Gelince başarılı olmaz ama desteklerim. Pereira denen köylü gibi takıntılı bir tip değil ve sempatik en azından...

tYuHpU3AfmCp7b-gn2mHsdYu-pbgt61MzYoy4L8-kkvu007Bp6S8DoNVFsCDMnsjwuMaZLqz_CEK1XJ_J6JzUAeOofbtaioyZHymYdUM9eM3YVqN5VG5jA

Hoşgeldin hocam. Bu sezon bakalım nasıl oynatacaksın benden sana destek. Başarı senin başarısızlık Ali'nin.

Bilic ile birlikte Ali Koç defteri kapanmış olur. Bilic de gider, Ali Koç da. Bir sezonu daha başarısızlıkla kapatmış oluruz. Ali Koç istifa eder, etmezse de bir şekilde istifa etmek zorunda kalır. Vizyonu da eskileri toplamakmış, onu iyice anladık. Bilic'in gelme ihtimaline karşılık bu yorumu yapıyorum, Löw yerine sürpriz bir şekilde Bilic gelebilir. İsmail Kartal yardımcısı olarak getirilsin takıma, fazla dayanamazsa bari tecrübeli bir hocayla devam edilir.

Bilic ile birlikte Ali Koç defteri kapanmış olur. Bilic de gider, Ali Koç da. Bir sezonu daha başarısızlıkla kapatmış oluruz. Ali Koç istifa eder, etmezse de bir şekilde istifa etmek zorunda kalır. Vizyonu da eskileri toplamakmış, onu iyice anladık. Bilic'in gelme ihtimaline karşılık bu yorumu yapıyorum, Löw yerine sürpriz bir şekilde Bilic gelebilir. İsmail Kartal yardımcısı olarak getirilsin takıma, fazla dayanamazsa bari tecrübeli bir hocayla devam edilir.
Ben İrlandadaya gideceğim temsilci üyesi oldum Fenerbahçe’nin eğer erken seçim olacaksa ben İrlandadayken seçimi İrlandada yapsınlar @Araf hem aşı oldukları İçin rahat gelebilirler

• Güldürdün
Reactions: Araf