Teknoloji Meta

Dosi

Konu Sahibi
Co-Admin
Reaksiyon puanı
128,982
Puanı
1,060
Sosyal medyanın popüler sayfası Facebook'un yeni adı.
Önümüzdeki süreçte bir çok değişikliğe gidecek olan platform.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Amacın o olduğu belirtilmiş zaten.

İsmail YK'dan yeni şarkı bekliyoruz :A

Bu Meta'ya bağlı Horizon olayıyla birlikte internette sanal profillerimizi oluşturup o sanal ortamlarda takılabileceğiz. İlk başta tabii VR gözlüklerle olacak bu ama sonraki senelerde, özellikle on seneler sonra çok daha gerçekçi ve gelişmiş bir sanal gerçeklik söz konusu olacaktır. :A

3bd6TU0foUqlOYpwFcNQeQ.jpg

5ckZU0vikE-CgPqn_GGYeA.jpg

Bu Meta'ya bağlı Horizon olayıyla birlikte internette sanal profillerimizi oluşturup o sanal ortamlarda takılabileceğiz. İlk başta tabii VR gözlüklerle olacak bu ama sonraki senelerde, özellikle on seneler sonra çok daha gerçekçi ve gelişmiş bir sanal gerçeklik söz konusu olacaktır. :A

Vallaha dünya yaşanmaz bir yere doğru gidiyor. Bunlar aşırı para tuzağı olacak bizim gibi garipler buralarda da dandik bir kot, t-shirtle falan gezeriz kilitsiz saçma sapan yerlerde dolaşırız...
Black Mirror'e adım adım..

Oscar etkinliğinde bir filmi hatırlattı. Dış dünyadan kopuk o gözlükleri takıp o dünyaya bağımlı olmak. Şimdi bile öyle durum var.
Şimdi bile çok

• Güldürdün
Oscar etkinliğinde bir filmi hatırlattı. Dış dünyadan kopuk o gözlükleri takıp o dünyaya bağımlı olmak. Şimdi bile öyle durum var.
Şimdi bile çok
Sayısız film dizi var bu konuyla alakalı, Black Mirror'un birçok bölümü bir kenara, asıl ve en çok bu konuya benzeyeni sanırım Ready Player One filmi. Birebir metaverse olayını anlatıyor hatta, zaten popüler bir film ama daha da popülerleşecektir bu olaylarla birlikte :A Filmin yorum konusu yoksa açalım hatta, 2018 çok eski sayılmaz :A

Edit: varmış konusu :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam and Dosi
Sayısız film dizi var bu konuyla alakalı, Black Mirror'un birçok bölümü bir kenara, asıl ve en çok bu konuya benzeyeni sanırım Ready Player One filmi. Birebir metaverse olayını anlatıyor hatta, zaten popüler bir film ama daha da popülerleşecektir bu olaylarla birlikte :A Filmin yorum konusu yoksa açalım hatta, 2018 çok eski sayılmaz :A

Edit: varmış konusu :A

Bahsettiğim film buydu zaten. 9 puan vermişim meğerse :A

• Güldürdün
Bu arada Facebook ismi kalmaya devam edecekmiş, sadece şirketin adı Meta olarak değişmiş. Yani Facebook, İnstagram ve Whatsapp artık Facebook şirketi çatısı altında değil; Meta şirketi çatısı altında yer alacaklar. Tabii ilerleyen senelerde Facebook’un da adı değişir mi bilinmez çünkü eski popülerliği yok, illa ki bir yerde format değişikliği olacaktır…

@Dosi

• Beğendim
Reactions: 12.Adam
Facebook'un ana şirketinin yeni adı. Google'ın ana şirketi Alphabet gibi. Görünürde kullanılan bir isim olmayacak.

Sanal evren uygulamasının adı ise Metaverse olacak diye anladım. Bana fazla distopik gelen bir yenilikle duyurulan yeni şirket adı...

Bu arada Facebook ismi kalmaya devam edecekmiş, sadece şirketin adı Meta olarak değişmiş. Yani Facebook, İnstagram ve Whatsapp artık Facebook şirketi çatısı altında değil; Meta şirketi çatısı altında yer alacaklar. Tabii ilerleyen senelerde Facebook’un da adı değişir mi bilinmez çünkü eski popülerliği yok, illa ki bir yerde format değişikliği olacaktır…

@Dosi
Öyle galiba ama ilk olarak Facebook'un isminin değişeceği yazılmıştı bizim medyada da. Hatta Facebook'a ek bir isimde yazıyordu. Bir kaç güne edit ederim tam kesin olunca 😊