Tam yorum:
Dune
Öncelikle yıllar sonra ilk kez bir filmi ilk gün ilk seansında izleme şansı yakaladım. Bilim-kurgu sever geek kardeşlerimle aynı salonun kapısında beklemek heyecanlıydı.
IMAX'in hastasıyız, fakat 3D'nin acilen yasaklanması lazım. Soğuk salonda maskeyle izlemek çok zordu, gözlükler buhar olunca mecburen burun açık izledim tüm filmi... Üstelik 3D'nin hiçbir artısı yok. Sadece böcekli bir sahnede 3D etkisi az çok anlaşılıyor. Onun için de 2.5 saat gözlük takmak aşırı saçma. Yapın şunları IMAX 2D güzel güzel izleyelim...
Neyse bu kadar sinema deneyimi yeter filme geçelim...
Filmle ilgili çok heyecanlı değildim. Hem fragmanlar pek ilgimi çekmemişti hem de kitabı okuyup hiç sevmemiştim. Yine de Denis Villeneuve çok sevdiğim bir yönetmen olduğu için ve görsel olarak çok çok iyi bir film olacağını bildiğim için sinemada izlemek istedim. Saydığım 3D olumsuzluklarına rağmen sinemada izlenmesi gerektiğini düşündüğüm bir film. Çünkü atmosferi ciddi anlamda ön plana çıkaran bir film olmuş...
Görsel olarak çok iyi olsa da hikaye bence çok zayıf. Hem zor bir evren hem de 40 tane karakter aynı anda aktarılmaya çalışılmış. Doğrusu filmin büyük kısmını epey sıkıcı buldum. Sadece son kısımlarda ana karakterlere odaklanılan çöl hikayesinde işler ilgi çekici hale gelmeye başladı. Fakat tam da bu anlarda film çat diye ortada bitti... İkinci film muhtemelen daha iyi olacaktır ama ilk filmin tek başına değerlendirildiğinde yüksek puanları hak ettiğini düşünmüyorum.
6/10