Yaşam 17 Ağustos 1999 Depremi

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,953
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
beklenen-istanbul-depremi-icin-uzmanlar-ne-soyluyor-37627719-25.jpg

17 Ağustos 1999, Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece yarısı 03.02'de Kocaeli - Adapazarı / Gölcük merkezli gerçekleşen 7.5 Şiddetli büyük depremdir. Deprem nedeniyle 20.000'ün üstünde vatandaş hayatını kaybetmiş, 50.000'in üstünde vatandaş sakatlanmıştır. Sayısız apartman yıkılmış ve tüm dünya genelinde Türkiye'ye yardım kampanyaları düzenlenmiştir.

İllere göre vefat sayısı:

Bolu: 270
Bursa*: 268
Eskişehir*: 86
İstanbul*: 981
Kocaeli: 9.477
Sakarya: 3.891
Yalova: 2.504
Zonguldak: 3

Sen yaşadın mı acıklıydı @Tolstoyevski
Ben 2.5 yaşındaydım yaklaşık, sadece dışarı çıktığımızı etrafın sokakların çok kalabalık olduğunu ve gökyüzüne baktığımızı hatırlıyorum. Bir de o gece camii avlusunda uyumuşuz, daha sonra ise sahilde. Hayal meyal hatırlıyorum ama bu kadar hepsi. Deprem anını hatırlamıyorum, uykudaymışımdır büyük ihtimalle ama o esnada benim üstüme az kalsın vitrin devrilecekmiş, son anda tutmuşlar.

Depremden bir hafta önce de çok büyük bir güneş tutulması meydana gelmiş. Birçok kişi bu güneş tutulmasına bağlıyordu oldum olası...

@Dosi @The_Erinch @Zeyno @bazinga

Ben 2.5 yaşındaydım yaklaşık, sadece dışarı çıktığımızı etrafın sokakların çok kalabalık olduğunu ve gökyüzüne baktığımızı hatırlıyorum. Bir de o gece camii avlusunda uyumuşuz, daha sonra ise sahilde. Hayal meyal hatırlıyorum ama bu kadar hepsi. Deprem anını hatırlamıyorum, uykudaymışımdır büyük ihtimalle ama o esnada benim üstüme az kalsın vitrin devrilecekmiş, son anda tutmuşlar.

Depremden bir hafta önce de çok büyük bir güneş tutulması meydana gelmiş. Birçok kişi bu güneş tutulmasına bağlıyordu oldum olası...

@Dosi @The_Erinch @Zeyno @bazinga
bende 12 dim üzüldüm

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Benim yaşım etmiyor o yüzden bilemeyeceğim ama Türkiye'nin nüfusunun yoğun olduğu bir yerde korkunç bir deprem ve önlem almazsak İstanbul depremi çok daha fena olacak. Bu yangın ve sel felaketlerinden ders çıkarılmalı ama olmayacak gibi

• Beğendim
Bu depremin yaşandığı dönemde, kamyon kamyon insan gelip depremzedelerin evlerinden hatta depremde ölen insanların kollarından altınları bilezikleri çalmış, vefat etmiş insanların kollarını kesmişlerdir bilezikleri alabilmek için. Bu yağma olayı insanlığa dair bu topraklardaki en utanç verici olaylardan biridir yakın tarihte. O dönemde bu yağmacılara karşı vur emri dahi çıkarılmıştır...

• Sinir Bozucu
Reactions: Gerekli24
Bu depremin yaşandığı dönemde, kamyon kamyon insan gelip depremzedelerin evlerinden hatta depremde ölen insanların kollarından altınları bilezikleri çalmış, vefat etmiş insanların kollarını kesmişlerdir bilezikleri alabilmek için. Bu yağma olayı insanlığa dair bu topraklardaki en utanç verici olaylardan biridir yakın tarihte. O dönemde bu yağmacılara karşı vur emri dahi çıkarılmıştır...

Hak ediyorlar vur emrini fazlasıyla 🤬

• Beğendim
Ben 14 yaşındaydım son saniyesinde uyandım uyandığımda elektrikler kesilmişti kuşlarım vardı o dönem nasıl huzursuzlar kafeste korkuyla çırpınıyordi oturma odasındaki avize düşmüş paramparça olmuştu babamın oldugu yerde çok büyük hasar ve yıkım vardır dediğini hatırlıyorum dediği gibi de olmuştu elektrikler gelince görmüştük olanları Rabbim tüm yaşamını yitirenlerin mekanını cennet eylesin yakınlarına sabır versin inşallah dile kolay 22 sene 😢

• Üzücü
Anlatmaya kelimeler yetmez korkunç zamanlardı ortalık mahşer yeriydi, hayal meyal hatırlamama rağmen bendeki etkisi çok büyüktür. Allah bir daha yaşatmasın...