FK12 Elephant (2003) - Film Yorumları

Bu arada spoiler butonunu kullansaydın keşke, ben ve @bazinga'nın muhabbetinde de spoiler geçiyor biraz. Sonra gelenler spoiler yiyecek biraz, tabii önceden bakarlarsa. :A

Hitler'i öğrenmek zor değil tabii ki ama bana nedense mantıklı gelmiyor. :D Tabii ki gerçek kayıtlar internet üzerinden mevcuttur, meşhur bir olay hani, normal olarak vardır. :D
Spoiler vermedik ki Hitler'den bahsediyoruz. :A

Mantıksız bir şey yok ki burada. Normal insanlar bile tarihe ilgi duyduğu için Hitler'in hayatını detaylı bir şekilde araştırabilir, öğrenebilir. :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
Bir şey olmaz bu kadar hassas olan bir zahmet izleyip öyle okusun yorumları. Tat kaçırıcı bir bilgi yok yorumlarımızda. :A
O da doğru, zaten konunun kendisi sürprizbozan ama çok detaylı olmaması kaydıyla sorun yok. :A
------

Spoiler vermedik ki Hitler'den bahsediyoruz. :A

Mantıksız bir şey yok ki burada. Normal insanlar bile tarihe ilgi duyduğu için Hitler'in hayatını detaylı bir şekilde araştırabilir, öğrenebilir. :A
"Normal insanlar" diyorsun, bunlar da işte normal insan değil ki, yani sorunlu çocuk bunlar. Sorunlu çocukların genelde bu tarz şeylere karşı ilgisi olmuyor. :A Ayrıca cümlede "normal insanlar" vurgusu acayip oldu, sanki anormal insanlar tarihle ilgilieniyor gibi. :A

Hitler üzerinden mesaj taşımaları gerekiyor oysa bu arada ama dümdüz olay bu, hiçbir mesaj kaygısı da taşımıyor. Yani mesaj kaygısı yoksa, Hitler'in doğum tarihinin bir anlamı yok da diyebiliriz bence ve bu da denk geliş gibi bir şey oluyor. Tabii bu benim fikrim. :D

• İlginç
Reactions: phoebebuffay
Bu sezon seçilen filmlerde güzel değilmiş. Yine onlardan biri.
Filmin geçişleri çok hızlı, çok fazla karakter var ve kafa karıştırıyor. Çekim ve gizem unsuru güzel. Araya serpiştirilen müzik ile her an bir şey olacakmış gibi izledim ama biraz ağır ilerledi. Herhangi bir karakter ilede bağ kuramıyorsun. Misal Michalle'nin kütüphaneye giderken ki yürüyüşü aşırı ağır ilerleyen ve sıkıcı bir sahneydi. Filmde bu sahnelerden baya vardı. Heyecanı eksik bir filmdi.
Berbat bir son ile bitti.

5/10

Süresi kısa olmasına rağmen yavaş ilerleyen, çok sıkıcı ve sonu tatmin etmeyen bir filmdi. Kötü ve abartılmış bir filmdi. Filmin son 20 dakikasına kadar öğrencilerin sıkıcı diyaloglarını izledik. Öğrencinin bom boş yürümesini o kadar uzun izlememeliydik.

Bu kadar saçma şeyi uzun uzun gösterirken okuldaki saldırıyı çok kısa geçmeleri olmamış. Okulda saldırı oluyor ama ne kan görüyoruz ne de vahşet. Böyle mesaj verilmez. Film mesaj da vermiyor. Zaten böyle mesaj da veremez. Kurgu zayıftı.

Bu çocuklar neden böyle bir şey yaptı bilmiyoruz. Nazi belgeseli izlediler diye mi? Bilgisayar oyunu oynadılar diye mi? Amaçları neydi bunların? Neden arkadaşlarını vurmak istediler? Güya alt metin vererek seyirciyi düşündürmek istemiş ama her şeyi de seyirciden beklememek gerekir. Biraz da film bize bir şey anlatmalı.

3/10

Süresi kısa olmasına rağmen yavaş ilerleyen, çok sıkıcı ve sonu tatmin etmeyen bir filmdi. Kötü ve abartılmış bir filmdi. Filmin son 20 dakikasına kadar öğrencilerin sıkıcı diyaloglarını izledik. Öğrencinin bom boş yürümesini o kadar uzun izlememeliydik.

Bu kadar saçma şeyi uzun uzun gösterirken okuldaki saldırıyı çok kısa geçmeleri olmamış. Okulda saldırı oluyor ama ne kan görüyoruz ne de vahşet. Böyle mesaj verilmez. Film mesaj da vermiyor. Zaten böyle mesaj da veremez. Kurgu zayıftı.

Bu çocuklar neden böyle bir şey yaptı bilmiyoruz. Nazi belgeseli izlediler diye mi? Bilgisayar oyunu oynadılar diye mi? Amaçları neydi bunların? Neden arkadaşlarını vurmak istediler? Güya alt metin vererek seyirciyi düşündürmek istemiş ama her şeyi de seyirciden beklememek gerekir. Biraz da film bize bir şey anlatmalı.

3/10
Düşük puan vereceğini tahmin ediyorum da, biraz fazla düşük puan vermişsin. :A

• Güldürdün
Reactions: mesmeso
İlginçtir ki bu filmi de çok kötü bulmadım, bunda yorumları ve puanları görmem sonrası beklentilerimi minimumun da altına indirmemin etkisi olmuş olabilir tabii.

Filmin en büyük sıkıntısı fazla gerçekçi olması, bir filmin gerçekçi olmayı başarması çoğunlukla iyi bir şeydir ancak burada bunun dozu tam anlamıyla ayarlanamamış maalesef.

Bir sürü karakter görüyoruz, filmin sonunda yaşanacak olay yüzünden hayatını kaybeden insanların o gün neler yaptığına tanıklık ediyoruz, tamamen sıradan hayatlar yaşayan insanların bir anda hayatlarını kaybetmeleri gerçekten korkunç bir olay, filmi izlerken kendimizi o insanların yerine de koyuyoruz ancak tamamen sıradan olaylar yaşayan bu insanların ekran süreleri, filmin süresi kısa olmasına rağmen fazla uzun hissettirdi.

Girişte çok kötü bulmadığımı söyleyip, sonrasında doğrudan filmin olumsuz noktalarından bahsettim ancak birçok olumlu noktası da mevcuttu filmin. Karakterler arasında geçen diyaloglar sıradan/hayatın içinden dedim ancak hemen hepsi önemli konulara parmak basıyordu, üstelik film bunu mesaj verme kaygısı olmadan, izleyicinin gözüne sokmadan ve gerçekçi bir şekilde -bu kez olumlu anlamda- yapabilmiş. Bu konular arasında eşcinsellik, ebeveynlik kavramı, alkol, akran zorbalığı, basit gibi gözüken oyunların çocuklar üzerindeki etkisi, kıyafet zorunluluğu kuralının saçmalığı, insanları dış görünüşüne göre yargılamak gibi birçok önemli konu yer alıyor ve film bunların tamamına mesaj verme kaygısı gütmeden değinmeyi başarıyor. Bu durum benim çok hoşuma gitti açıkçası, film tamamen sondaki olaya ve o olayın aksiyonuna/gerilimine odaklanabilirdi neticede.

Girişte çok kötü bulmadığımı söyleyip, sonrasında doğrudan filmin olumsuz noktalarından bahsettim ancak birçok olumlu noktası da mevcuttu filmin. Karakterler arasında geçen diyaloglar sıradan/hayatın içinden dedim ancak hemen hepsi önemli konulara parmak basıyordu, üstelik film bunu mesaj verme kaygısı olmadan, izleyicinin gözüne sokmadan ve gerçekçi bir şekilde -bu kez olumlu anlamda- yapabilmiş. Bu konular arasında eşcinsellik, ebeveynlik kavramı, alkol, akran zorbalığı, basit gibi gözüken oyunların çocuklar üzerindeki etkisi, kıyafet zorunluluğu kuralının saçmalığı, insanları dış görünüşüne göre yargılamak gibi birçok önemli konu yer alıyor ve film bunların tamamına mesaj verme kaygısı gütmeden değinmeyi başarıyor. Bu durum benim çok hoşuma gitti açıkçası, film tamamen sondaki olaya ve o olayın aksiyonuna/gerilimine odaklanabilirdi neticede.

Gece tamamladım filmi anlatım biçimden dolayı bana çok ilginç gelen bir film oldu sanırım gerçekte yaşanmış bir durum beni çok etkileyen durum oldu filmin 3 te 1 nerdeyse karakter tanıtımıydı işte öğrenciler o öğrencilerin neler yaptıkları anlıcağınız bir lisenin sıradan bir gününü görüyoruz ve sona doğru herşeyin başladığını görüyoruz
İki öğrenci sanki oyunmuş gibi rahatca çantalarla gelip rahat bir şekilde vurmaya başlıyor okulda ne çağırış nede kimse korku var liseden bir öğrencinin gitmeyin kötü şeyler olacak demesini bile anlayan olmuyor silahlı görmelerine rağmen kaçmaya fırsat bırakmadan herkesi öldüren iki öğrenci..

8/10