Rezalet puanlar verilmiş ve muhtemelen verilmeye de devam edecek maalesef.
2 ay önce yaptığım yorumu copy paste yapıyorum direkt.
Elephant
90'larda Amerika'da iki lise öğrencisinin okula silahlı saldırı yaparak birçok insanı öldürdüğü katliamdan esinlenerek yapılmış film.
80 dakika gibi kısa bir süresi olmasına rağmen aşırı derecede durağan ve sakin bir film olduğunu söylemeliyim. Filmin 3'te 1'i karakterlerin okul koridorlarında yürüdüğü sahnelerle geçiyor desem abartı olmaz. Diyalog çok az, müzik yok. 1 saat boyunca farklı karakterlerin çok da önemli olmayan günlük sıradan rutinlerini izliyoruz. Böyle yazınca eleştiriyormuşum gibi oldu ama çok sevdim ben filmin bu özelliğini. Sanki bir film değil de dışarıdan bir gözle bir okuldaki sıradan bir günün manzarasına tanıklık ediyormuşum gibi hissetim, kendimi o lisedeymiş gibi hissettim. Çekim teknikleri çok başarılıydı.
Bu oldukça sakin geçen ve çok beğendiğim ilk 1 saatlikten sonra filmin patlamasını beklediğim son 20 dakika ise bir miktar hayal kırıklığı yaşattı. Daha heyecanlı ve aksiyonlu bir final bekliyordum şahsen. Beklediğim ambiyansı tam olarak yakalayamadım. Okula silahlı saldırı yapılıyor ama karakterler böyle bir olaya göre oldukça sakin. Gerçi filmi karakterlerin gözünden değil de dışarıdan olanlara tanık olacak şekilde izlediğimiz için normal de sayılabilir bu durum.
9 puan alabilecek bir filmdi ama son kısımlar yeterince tatmin etmediği için:
8/10