Katlanamadığınız Sesler Var mı?

AteşBöceği

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
3,666
Puanı
410
Misyonfa bazı seslerden nefret etme hastalığıdır. Bu kişiler kulak hassasiyetine sahiptir.

Öksürük, televizyon sesi, ıslık, horlama, gülme, sakız çiğneme, yürüme, esneme, hapşırma, konuşma, koklama, nefes alma, yemek yeme, diş fırçalama ve tırnak kesme seslerinden aşırı rahatsızlık duyarlar.

Yapılan araştırmalara göre bilim insanları, bu durumdan muzdarip olan kişilerin beyinlerinin işitsel korteksleri ile ağız, boğaz ve yüzle ilgili motor kontrol alanları arasında daha duyarlı bağlantıya sahip olduğunu keşfetti

Evet siz de bu durumdan muzdarip misiniz?

@Angelica @The_Erinch @Turkuazz @serhatt @Doğan @Emre Ozansoy @Zeyno45
@Dosi
@Tolstoyevski

Matkap misal ama son zamanlarda binamızda çok olduğu için o grürültüde uyumaya alıştım :A

Galiba en rahatsız olduğum metal şeylerin sürtününce çıkardığı ses. Şuan yazarken bile garip oldum :A

Matkap misal ama son zamanlarda binamızda çok olduğu için o grürültüde uyumaya alıştım :A

Galiba en rahatsız olduğum metal şeylerin sürtününce çıkardığı ses. Şuan yazarken bile garip oldum :A
Ben saymaya kalksam korkarsınız ben çoğu yukarıda yazan çoğu sesten rahatsız oluyorum😊

• Beğendim
Reactions: Dosi
Misyonfa bazı seslerden nefret etme hastalığıdır. Bu kişiler kulak hassasiyetine sahiptir.

Öksürük, televizyon sesi, ıslık, horlama, gülme, sakız çiğneme, yürüme, esneme, hapşırma, konuşma, koklama, nefes alma, yemek yeme, diş fırçalama ve tırnak kesme seslerinden aşırı rahatsızlık duyarlar.

Yapılan araştırmalara göre bilim insanları, bu durumdan muzdarip olan kişilerin beyinlerinin işitsel korteksleri ile ağız, boğaz ve yüzle ilgili motor kontrol alanları arasında daha duyarlı bağlantıya sahip olduğunu keşfetti

@Dosi
@Tolstoyevski

Valla bu saydıklarını pek takmam babam fena horlar ona katlamam pek bir de kurşun kalemin sesine katlanamıyorm ya

Sessizliği ve sakinliği severim, aşırı derecede olmasa da kalabalık ve gürültülü ortamlar basar beni ve yorar o yüzden düğün, sünnet benzeri eğlencelere çok yakın dereceden akrabam olmadıktan sonra gitmemeyi tercih ederim.. :ok: Onun dışında uyuyacağım ortamın sessiz olmasını isterim televizyon sesinde uyuyamam 😀

Tebeşirle tahtaya herhangi bir şey yazıldığında çıkan sesten aşırı rahatsız olmuşumdur. Neyse ki artık ikisi de kullanılmıyor. :A

• Beğendim
Reactions: AteşBöceği

@Dosi
@Tolstoyevski
sakız sesi perişan eder beni.hatta daha bu tarz çok bulunuyor ama detaylı yorumlamayayım.işin özü çok kötü hissiyatlar :)

• Beğendim
Aklıma gelen bir şey yok ama yüksek sesle çıkan bazı sesleri uzun süre duyunca kafayı yiyecek gibi oluyorum. :A Canım sıkkınken de daha çok oluyor.

• Beğendim
  • Beğendim
Reactions: Turkuazz