Ön planda olmak farklı, karakterlerin daha iyi veya kötü olması farklı. Sen yan rol gibiler dedin, burdan kadın karakterler daha az süre alıyor ve hikayesi daha az gibi bir sonuç çıkarılır normalde ama hiç de öyle olmadığını anlattım. Bir yandan konudaki yorumları da okuyorum, sen zaten diziden bağımsız olarak kadın karakterlere genel olarak erkek karakterler kadar gülmüyorsun ve sevmiyorsun gibi. Kadın karakterlerin yaptığı bir şeyi eleştirip, negatif yorum yaparken aynı şeyi erkek karakterler yaptığında değinmiyorsun hatta övüyorsun bile. (Phoebe-Joey iki sevgili olayı). Neyse konu biraz farklı bir yere geldi, böyle konuşursak daha da farklı yerlere gelecek. Kapatalım tartışmayı.Ödül konusunda rakip dizilerde kaç tane kadın oyuncu vardı onu bilmek gerekir öncelikle, o dönemde dahi erkek karakterlerin işi daha zordu rekabet açısından
Süre konusunun önemi yok, Kuzuların Sessizliği filminde 9 dakika gözüktü ve buna rağmen Oscar aldı yani süre her şey değil.
Dizide 2+2-=4 gibi herkes aynı fikirde olmak zorunda değil üstelik, bana göre çok net erkekler daha ön planda kadınlardan bu dizide, ama başkası daha farklı algılayabilir işin keyfi ve çeşitliliği de burada zaten.
------
Olabilir, diziyi izlemedim ama afişinde sadece kendisi olduğuna göre Friends gibi grup komedisi değil.Julia Louis-Dreyfus bizzat Veep dizisindeki karakteriyle 2012-2017 yılları arasında 6 Emmy ödülü almış bunun da dipnotunu vermek istedim.