Klasik Friends - Dizi Yorumları

4×2
Phoebe bulduğu bir kedide ölen annesinin ruhu olduğuna inandı ve onla bir bağ kurdu, Ross'un kedi ile olan diyalogliu komikti. Joey ve Chandler TV dolabını satmaya çalıştılar ama Joey soyuldu :A o kısım baya iyiydi :A onun haricinde normal bir bölümdü

1997senesi.
Eylül 1997-Mayıs 1998 olarak yayınlanmış.
3.sezon da öyleydi acaba her sezon 1 sene ilerliyor mu diye tereddüt ettim ama doğru ya daha noel bölümlerine gelmedik bayadır :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
4×3 Ortalama bir bölümdü.
Monica ailesine yemek yaptı ve en sonunda annesinin taktirini almayı başardı. Chandler ise Rachel'in patronunun odasında kelepçeli kaldı ve Rachel ile eğlenceli sahneleri oldu. Ross bu bölüm fazla yoktu.

4×4 güzel bir bölümdü.
Joey ve bina görevlisinin sahneleri güzeldi. Monica ve Rachel evinden olmaması için ona dans öğretmeyi kabul etti. Çatıdaki dans sahnesi çok iyiydi. Adam sende dans yerine gel deyince Joey sevindi ama eşlik edeceğin kadın benim gibi kalıplı falan deyince Joey'in tepkisi güldürdü :A

Chandler spor salonundan üyeliğini iptal etmek için yanında Ross'u götürdü ama o da üye oldu. Kadının güzelliğine kapıldı :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
4x3

Rose'un geri planda olduğu bir bölümdü. Chandler'in kelepçeli halleri ve Rachel ile malum anlaşmaları güldürdü. Joel'in ortamdaki muhabbete fransız kalmaktan gıcık oluşu ve ansiklopedi olayı da güzeldi :A

7.9
sen de Ross'un eksikliğini hissetmişsin, ben de deyindim yorumumda.
Diğer bölümü izlede bana yetiş :A :A

• Güldürdün
sen de Ross'un eksikliğini hissetmişsin, ben de deyindim yorumumda.
Diğer bölümmü izlede bana yetiş :A :A
Günde 3-4 bölümden tüm haftaya yayabiliriz aslında, 2 günde bitirmeye gerek yok yani sakin tempo biraz pls :A :A

• Güldürdün
Bu arada dizi bittiğinde son yazıda hangi yıl olduğu yazıyor @Tolstoyevski . Şuan 1997 :A
------

Günde 3-4 bölümden tüm haftaya yayabiliriz aslında, 2 günde bitirmeye gerek yok yani sakin tempo biraz pls :A :A
Friends söz konusu olunca zor fren yapıyorum ama tamam tamam. Deneyeceğim :A

• Güldürdün
Bu arada dizi bittiğimde son yazıda hangi yıl olduğu yazıyor @Tolstoyevski . Şuan 1997 :A
Bu arada bu konuda çok fazla trafik olduğu için bütün bölüm yorumlarımı friends etiketiyle listeledim, sana da tavsiye ederim ilerisi için rahatlık olur anında bölüm yorumunu bulmak konusunda. :A

Ekran görüntüsü 2021-04-25 225949.jpg
Ekran görüntüsü 2021-04-25 230009.jpg

• İlginç
  • İlginç
4x4

Jeol'in dans sahneleri ve Chandler ve Rose'un yağmurdan kaçarken doluya tutuldukları spor salonu ve banka sahneleri güzeldi. Kadınların güzelliğinden çok çekiciliğine maruz kaldılar ve iradeleri devre dışı kaldı...

8.0

4×3 Ortalama bir bölümdü.
Monica ailesine yemek yaptı ve en sonunda annesinin taktirini almayı başardı. Chandler ise Rachel'in patronunun odasında kelepçeli kaldı ve Rachel ile eğlenceli sahneleri oldu. Ross bu bölüm fazla yoktu.

4×4 güzel bir bölümdü.
Joey ve bina görevlisinin sahneleri güzeldi. Monica ve Rachel evinden olmaması için ona dans öğretmeyi kabul etti. Çatıdaki dans sahnesi çok iyiydi. Adam sende dans yerine gel deyince Joey sevindi ama eşlik edeceğin kadın benim gibi kalıplı falan deyince Joey'in tepkisi güldürdü :A

Chandler spor salonundan üyeliğini iptal etmek için yanında Ross'u götürdü ama o da üye oldu. Kadının güzelliğine kapıldı :A

Chandler resepsiyondaki adama GYM'den çıkmak istiyorum dediğinde "Swedish SPA'mız var ama" gibi bir tepki vermişti adam :A İsveç'in geçtiğini duyduk, bakalım kalan sezonlarda Türk ya da Türkiye veya İstanbul'a dair bir kez olsun kelime geçecek mi hindi hariç :A Spoiler verme ama geçmeyecekse hayal kırıklığına uğramayayım, geçecekse de beklentiye girmeyeyim. :A

• Güldürdün
4x4

Jeol'in dans sahneleri ve Chandler ve Rose'un yağmurdan kaçarken doluya tutuldukları spor salonu ve banka sahneleri güzeldi. Kadınların güzelliğinden çok çekiciliğine maruz kaldılar ve iradeleri devre dışı kaldı...

8.0

Chandler resepsiyondaki adama GYM'den çıkmak istiyorum dediğinde "Swedish SPA'mız var ama" gibi bir tepki vermişti adam :A İsveç'in geçtiğini duyduk, bakalım kalan sezonlarda Türk ya da Türkiye veya İstanbul'a dair bir kez olsun kelime geçecek mi hindi hariç :A Spoiler verme ama geçmeyecekse hayal kırıklığına uğramayayım, geçecekse de beklentiye girmeyeyim. :A
İsveç'i her dizide duyuyoruz :A En son Seinfeld dizisinde duyduk.
Stranger Things dizisinde de duymuştuk :A Hindi olayını katmana gerek yoktu :A

• Güldürdün
4x5

Hiç sıkmayan dolu dolu bölümdü. Phobe'nin gribe yakalanması ve sonrasında sesinden dolayı tekrar yakalanmak istemesi şu devirde tüyler ürpertti... Covid öncesi böyle şeyler doğal geliyor insana yani ortamda birisinin gribe yakalanması vb ama artık tüyler ürpertiyor...

Chandler ve Joel'in aynı kadına abayı yakmaları bölümün asıl olayıydı, ki Joel o kadar abayı yakmış sayılmaz Chandler'e göre. Chandler, kadından ilk hoşlandığı ve adım atmak üzere olduğunda Joey faktörünü bilmiyordu, bu yüzden onun bir suçu yok. Sonrasında zaten kendini frenleyip uzak durmaya çalıştı, ama uzak durmaya çalışması ve sonuçta aynı ortamda, evde olmaları da ister istemez kafasında büyütmesine neden oldu olayı. Büyük bir aşk olayı olacağını sanmıyorum, gelip geçici bir takıntıdan ötesi olmayacaktır birkaç bölüm belki. Monica'ya karşı bu bölümde pek bir şey yapmaması şaşırttı. Monica'ya aşık olmuştu diye düşünürken ters köşe oldum resmen.

Monica'ya dair puanlarım giderek yükseliyor çünkü bölümlerde ön planda değil. Ön planda olmadığı sürece, şu Richard'lı bölümler gibi, gayet yerinde tadında bir karakter. Az gözüksün öz gözüksün, ne kadar çok gözükürse o kadar sinir bozuyor. Bu arada yeni saç modeli de hoşuma gitti.

Rose ve Rachel'in birbirlerini kıskandırma çabaları ve Rose'un o kadar havalara girip de geceyi baby-sitter olarak noktalaması unutulmazdı. İnsanın başına gelebilecek en şok edici olaylardan biri bu tür mevzularda.

9.0

• Harika
4x5

Hiç sıkmayan dolu dolu bölümdü. Phobe'nin gribe yakalanması ve sonrasında sesinden dolayı tekrar yakalanmak istemesi şu devirde tüyler ürpertti... Covid öncesi böyle şeyler doğal geliyor insana yani ortamda birisinin gribe yakalanması vb ama artık tüyler ürpertiyor...

Chandler ve Joel'in aynı kadına abayı yakmaları bölümün asıl olayıydı, ki Joel o kadar abayı yakmış sayılmaz Chandler'e göre. Chandler, kadından ilk hoşlandığı ve adım atmak üzere olduğunda Joey faktörünü bilmiyordu, bu yüzden onun bir suçu yok. Sonrasında zaten kendini frenleyip uzak durmaya çalıştı, ama uzak durmaya çalışması ve sonuçta aynı ortamda, evde olmaları da ister istemez kafasında büyütmesine neden oldu olayı. Büyük bir aşk olayı olacağını sanmıyorum, gelip geçici bir takıntıdan ötesi olmayacaktır birkaç bölüm belki. Monica'ya karşı bu bölümde pek bir şey yapmaması şaşırttı. Monica'ya aşık olmuştu diye düşünürken ters köşe oldum resmen.

Monica'ya dair puanlarım giderek yükseliyor çünkü bölümlerde ön planda değil. Ön planda olmadığı sürece, şu Richard'lı bölümler gibi, gayet yerinde tadında bir karakter. Az gözüksün öz gözüksün, ne kadar çok gözükürse o kadar sinir bozuyor. Bu arada yeni saç modeli de hoşuma gitti.

Rose ve Rachel'in birbirlerini kıskandırma çabaları ve Rose'un o kadar havalara girip de geceyi baby-sitter olarak noktalaması unutulmazdı. İnsanın başına gelebilecek en şok edici olaylardan biri bu tür mevzularda.

9.0
Senin bu uzun yorumun karşısında ben şu kısacık yorumu bırakmaya utanıyorum :A
Neyse göndereyim gelsin :A

4+5
Bu bölümün güzel kısımları Ross'un çocuk bakıcısı olması ve Chandler'in sokakta koşma sahnesiydi :A

Bu arada bölümde her detayı yorumlamışsın :A
Ben senin aksine Monica'nın bu saç stilini çok sevemedim. Ona uzun saç daha yakışıyor ve sezonlar ilerledikçe güzelleşiyor.

• Güldürdün
Senin bu uzun yorumun karşısında ben şu kısacık yorumu bırakmaya utanıyorum :A
Neyse göndereyim gelsin :A

4+5
Bu bölümün güzel kısımları Ross'un çocuk bakıcısı olması ve Chandler'in sokakta koşma sahnesiydi :A

Bu arada bölümde her detayı yorumlamışsın :A
Ben senin aksine Monica'nın bu saç stilini çok sevemedim. Ona uzun saç daha yakışıyor ve sezonlar ilerledikçe güzelleşiyor.

Chandler'in sokakta koşma sahnesi de efsaneydi ve bak onu unutmuşum :A Birçok sahne dolu dolu geldiği için puanı da yüksek oldu benim için ama en sevdiğim bölüm bu bölüm oldu diyemem, hatta en sevilen bölüm diye bir şey olacağını sanmıyorum çoğu bölüm dengeli gidecektir birbirine yakın aşağı yukarı. :A

• Güldürdün
5x15'e kadar geldim. Dizinin çıtasının yükseldiği bölümlerdi.

Joey en çok güldüren karakter kesinlikle :A Monica-Chandler'in ilişkinin ortaya çıkması da iyiydi :A Özellikle Ross'un öğrenme şekli baya sesli güldürdü skljgklsjkl
Ross dizinin başında çok kasıntı ve memur tipli bir karakterken sonrasında mecazi olarak aptallaşması dizi adına çok önemli bir artı :A Dizinin Joey'den sonra çok en çok güldüren karakteri olmaya başladı bile. Seinfeld'de nasıl George ilk 2-2.5 sezon ortalama bir karakterken sonrasında kahramana dönüşüyorsa büyük ihtimalle Ross da böyle olacak :A
İlk 4 bölüm bana çok vasat gelmişti ama sonrasında boş bölüm yok denecek gibi bir şeydi. Bu zamana kadar bu sezona puanım rahat bir 8.5 ama fazlası da olabilir ilerde.

• Beğendim
4X6

Özellikle Phobe'nin cenaze evindeki atarı güldürdü, Monica'nın sonra yüzsüzce kart bırakması bir de. :A Phobe, sevgilileri ile olan bölümler dışında sempatikliği çok yüksek bir karakter şimdilik.

Rose'un çıktığı kadının evi korkunçtu, insanın libidosunun düşmemesi içten bile değil öyle korkunç bir kirli ortamda, cips paketinin içinde fare filan 🤢

Chandler'in durumu de giderek gerilim romantizmine doğru kayıyor. Özellikle son sahne, hediye sahnesi resmen yasak aşk tadındaydı. :A

8.0

4x7

Chandler ile Kathy'nin yasak aşkı bölüme damgasını vurdu ve cidden bir sitcomdan çok öte bir entrika komedisi bölümü izledik. Chandler ayıp etti tabii ki. Üstelik sadece öpüştüklerinden de emin değilim, ikinci kez öpüştüklerinde kapıyı kapatıp hızlıca yatak odasına gidiyor gibiydiler sahne bittiğinde.

Joel'e de üzüldüm bu bölüm, Chandler eksi puanını aldı şimdilik...

Rose'un şu hayvan sesleri korna sesleri filan, klavye müzik olayı güldürmedi. Merak ediyorum her izleyen, gülme efektindeki seyirciler gibi gülüyor mu bu dizilerde. 4 sezon bir sahnesinde bile sesli güldüğümü hatırlamıyorum. En fazla gülümsettiği sahneler oldu, tebessüm ettirdiği. Ama bu diziyi izleyip gülme efektine yol açan seyirciler apayrı bir dünyadalar sanki. Kesin para alıyorlardır ve bu yüzden yapay bir gülme durumu oluşuyor. Bu yapaylığı sevmiyorum işte sitcomlardaki...

7.8

• Güldürdün
  • Beğendim
Reactions: xdragxx and Dosi
4×6
Monica ve Phoebe yemek işinde ortak olmaya karar verdiler ve Chandler Joey'in sevgilisine anlamlı bir hediye aldı. Sonra Joey almış gibi davrandılar ama kız gerçeği bildi.

4×7
Chandler en yakın arkdaşım dediği kişinin kız arkadaşı ile birlikte oldu. Tols'un deyimi ile benden eksi puan aldı :A
Ross'un müzik macerasında kızların tepkisi güzeldi güzeldi

• Güldürdün
4×6
Monica ve Phoebe yemek işinde ortak olmaya karar verdiler ve Chandler Joey'in sevgilisine anlamlı bir hediye aldı. Sonra Joey almış gibi davrandılar ama kız gerçeği bildi.

4×7
Chandler en yakın arkdaşım dediği kişinin kız arkadaşı ile birlikte oldu. Tols'un deyimi ile benden eksi puan aldı :A
Ross'un müzik macerasında kızların tepkisi güzeldi güzeldi
Attığın gife göre şu çocukken sevdiğiniz Rose'un o iki yumruk tokuşturma hareketiymiş bu konuda da atabilirdin tabii :A

• Güldürdün
Attığın gife göre şu çocukken sevdiğiniz Rose'un o iki yumruk tokuşturma hareketiymiş bu konuda da atabilirdin tabii :A
Bölümleri gündüz izlemiştim. Yorum yazarken hangi sahne hangi bölümdeydi diye karıştırabiliyorum :A
Dün bahsetmiştim evet. Şimdi atabilirim :A
Bir çok anlam içerir :A
david schwimmer middle finger GIF