93.Oscar (Akademi) Ödüllerinde Kazananlar Belli Oldu!

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
41,078
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Oscar-Predictions-2021.jpg

93.Oscar Akademi Ödülleri sahiplerini buldu! Bu yıl Covid-19 önlemleri kapsamında farklı mekanlarda kurulan stüdyolarda yapılan törene az sayıda katılımcı katıldı.

Sürprizlerin pek yaşanmadığı ödüllerde, Nomadland geceye damgasını vurdu. "En İyi Film" dalının kazananı Nomadland olurken; filmin başrol oyuncusu Frances McDormand "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü, filmin yönetmeni Chloe Zhao ise "En İyi Yönetmen" ödülünü kazanan isimler oldular.

Daha önce 1996 yılında Fargo filmindeki başarısıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar ödülünü kazanan Frances McDormand; aynı başarısını 2017 yılındaki 90.Oscar Ödüllerinde “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” filmindeki performansıyla devam ettirmiş ve En İyi Kadın Oyuncu Oscar ödülünü ikinci kez kazanmayı başarmıştı.

Nomadland filmindeki başarısıyla 3.kez En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Frances McDormand; böylelikle Oscar tarihinde toplam 4 kez En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Katharine Hepburn'dan sonra en başarılı 2.isim haline geldi.

106873541-1619410027412-gettyimages-1314448528-93rd_academy_awards_-_press_room_24911_2021042590002566.jpeg

En İyi Erkek Oyuncu ödülü, The Father filmindeki etkileyici performansıyla büyük beğeni toplayan usta aktör Anthony Hopkins'e gitti. Kariyerinde şimdiye kadar 6 kere kez Oscar'a aday olan Anthony Hopkins, böylelikle 1991'deki Kuzuların Sessizliği filmindeki başarısıyla kazandığı En İyi Erkek Oyuncu Ödülü sayısını ikiye çıkarmış oldu.

En İyi Orijinal Senaryo ödülünü Promising Young Woman kazanırken; En İyi Uyarlama Senaryo ödülü The Father filmine gitti.

93. Akademi Ödülleri'nin kazananları:​

En İyi Film: Nomadland
En İyi Yönetmen: Chloe Zhao (Nomadland)
En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDormand (Nomadland)
En İyi Erkek Oyuncu: Anthony Hopkins (The Father)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Yuh-Jung Youn (Minari)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)
En İyi Orijinal Senaryo: Emmerald Fennell (Promising Young Woman)
En İyi Uyarlama Senaryo: Florian Zeller, Christopher Hampton (The Father)
En İyi Kurgu: Mikkel E. G. Nielsen (Sound of Metal)
En İyi Sinematografi: Erik Messerschmidt (Mank)
En İyi Uluslararası Film: Another Round (Danimarka)
En İyi Animasyon: Soul
En İyi Belgesel: My Octopus Teacher
En İyi Müzik: Soul
En İyi Şarkı: Fight for You (Judas and the Black Messiah)
En İyi Ses: Sound of Metal
En İyi Görsel Efekt: Tenet
En İyi Prodüksiyon Tasarımı: Mank
En İyi Saç &Makyaj: Ma Rainey's Black Bottom
En İyi Kostüm: Ma Rainey's Black Bottom
En İyi Kısa Film: Two Distant Strangers
En İyi Kısa Animasyon: If Anything Happens I Love You
En İyi Kısa Belgesel: Colette

2020-Best-Picture-Nominees.jpg

93.Akademi Ödülleri Adayları Tam Listesi ve Kazananlar​

EN İYİ FİLM

The Father
Judas and the Black Messiah
Mank
Minari
Nomadland
Promising Young Woman
Sound of Metal
The Trial of the Chicago 7​

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Riz Ahmed - Sound of Metal
Chadwick Boseman - Ma Rainey’s Black Bottom
Anthony Hopkins - The Father
Gary Oldman - Mank
Steven Yeun - Minari

EN İYİ KADIN OYUNCU

Carey Mulligan - Promising Young Woman
Andra Day - The United States vs. Billie Holiday
Viola Davis - Ma Rainey’s Black Bottom
Frances McDormand - Nomadland
Vanessa Kirby - Pieces of a Woman​

EN İYİ YÖNETMEN

Thomas Vinterberg - Another Round
David Fincher - Mank
Lee Isaac Chung - Minari
Chloé Zhao - Nomadland
Emerald Fennell- Promising Young Woman​

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Daniel Kaluuya - Judas and the Black Messiah
Leslie Odom Jr. - One Night in Miami
Sacha Baron Cohen - The Trial of the Chicago 7
Lakeith Stanfield - Judas and the Black Messiah
Paul Raci - Sound of Metal​

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Youn Yuh-jung - Minari
Amanda Seyfried - Mank
Maria Bakalova - Borat Subsequent Moviefilm
Glenn Close - Hillbilly Elegy
Olivia Colman - The Father​

EN İYİ MÜZİK

Da 5 Blood
Mank
Minari
News of the World
Soul

EN İYİ UYARLAMA SENARYO

Chloé Zhao - Nomadland
Kemp Powers - One Night in Miami
Florian Zeller ve Christopher Hampton - The Father
Sacha Baron Cohen ve yazar ekibi - Borat Subsequent Moviefilm
Ramin Bahrani - The White Tiger

EN İYİ ORİJİNAL SENARYO

Minari
Promising Young Woman
Sound of Metal
The Trial of Chicago 7​

EN İYİ PRODÜKSİYON

The Father
Ma Rainey’s Black Bottom
Mank
News of the World
Tenet​

EN İYİ KURGU

The Father
Nomadland
Promising Young Woman
Sound of Metal
The Trial of the Chicago 7​

EN İYİ SİNEMATOGRAFİ

Mank
News of the World
Nomadland
Trial of the Chicago 7​

EN İYİ SAÇ VE MAKYAJ TASARIMI

Ma Rainey’s Black Bottom
Hillbilly Elegy
Emma
Mank
Pinocchio​

EN İYİ ANİMASYON FİLM

Soul
Wolfwalkers
Over the Moon
A Shaund of the Sheep Movie
Onward

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ

Judas and the Black Messiah - Sean Bobbitt
Mank - Erik Messerschmidt
News of the World - Dariusz Wolski
Nomadland - Joshua james Richards
The Trial of Chicago 7 - Phedon Papamichael

EN İYİ ORİJİNAL ŞARKI

Fight For You - Judas and the Black Messiah
Hear My Voice - The Trial of Chicago 7
Husavik - Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
Io Si (Seen)" - "The Life Ahead
Speak Now - "One Night In Miami

EN İYİ SES

Greyhound
Mank
News of the World
Soul
Sound of Metal

EN İYİ KOSTÜM TASARIMI

Emma
Ma Rainey's Black Bottom
Mank
Mulan
Pinocchio

EN İYİ GÖRSEL EFEKT

Love and Monsters
The Midnight Sky
Mulan
The One and Only Ivan
Tenet

EN İYİ YAPIM TASARIMI

The Father
Ma Rainey's Black Bottom
Mank
News of the World
Tenet​

EN İYİ FİLM ULUSLARARASI

Another Round (Danimarka)
Better Days (Hong Kong)
Quo Vadis, Aida? (Bosna Hersek)
Collective (Romanya)
The Man Who Sold His Skin (Tunus)

EN İYİ KISA FİLM​

Feeling Through
The Letter Room
The Present
Two Distant Strangers
White Eye​

EN İYİ BELGESEL​

Collective
Time
Crip Camp
The Mole Agent
My Octopus Teacher

Dualarımız Anthony Hopkins ile ve Viola Davis - Andra Day dışındaki üç kadın oyuncu adayı ile...

En iyi film ödülünü %99.99 Nomadland olacak olsa da erkek oyuncu ve özellikle de kadın oyuncu yarışı son yılların en heyecanlılarından... TRT inşallah tekrarı yarın sabah hemen yayınlar da izleriz...

Sonunda o kutlu gün geldi. İlk kez bir dönemde bu kadar film izledim. Geceye doğru tahminlerimi sizlerle paylaşırım.

Dualarımız Anthony Hopkins ile ve Viola Davis - Andra Day dışındaki üç kadın oyuncu adayı ile...

En iyi film ödülünü %99.99 Nomadland olacak olsa da erkek oyuncu ve özellikle de kadın oyuncu yarışı son yılların en heyecanlılarından... TRT inşallah tekrarı yarın sabah hemen yayınlar da izleriz...
Promising Young Woman ya da The Father En İyi Film dalında sürpriz yapabilir, ki bence bu ikisinden biri kazanacak eğer Nomadland abartısına gitmezse ödül... Hepsinin şansı var sadece Minari'nin yok çünkü 2 sene üst üste Kore filmine, yabancı filme ödül vermezler diyecektim ama tam Kore filmi değilmiş, Amerika'da geçiyormuş zaten izlemediğim için net bilmiyorum o durumu. Ama yine de yönetmen ve oyuncular Koreli olduğu için film de Kore filmi sayılır, üst üste 2 sene olacak iş değil yani. :A

En iyi erkek oyuncuda Anthony Hopkins normal şartlarda garanti gibi ama vefat ettiği için hatırat amaçlı Chadwick Boseman'a da verebilirler ödülü...

Tekrarı yarın akşam 20.00'deymiş.

• Beğendim
Reactions: bazinga
Önemli dallardaki tahminlerimi de bırakayım:

EN İYİ FİLM

Banko: Nomadland
Plus: Promising Young Woman
Sürpriz: The Father

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Banko: Chadwick Boseman - Ma Rainey’s Black Bottom
Plus: Anthony Hopkins - The Father

EN İYİ KADIN OYUNCU

Banko: Carey Mulligan - Promising Young Woman
Plus: Viola Davis - Ma Rainey’s Black Bottom
Sürpriz: Frances McDormand - Nomadland (2018'de kazandığı için yine vermezler, yoksa bu sene de kazanırdı)

EN İYİ YÖNETMEN

Kesin ve Tek Banko: Chloé Zhao - Nomadland

Banko: Daniel Kaluuya - Judas and the Black Messiah
Sürpriz: Sacha Baron Cohen - The Trial of the Chicago 7

Muhtemel: Youn Yuh-jung - Minari
Plus: Maria Bakalova - Borat Subsequent Moviefilm

EN İYİ UYARLAMA SENARYO

Muhtemel: Nomadland
Plus: The Father

EN İYİ ORİJİNAL SENARYO

Banko: Promising Young Woman
Muhtemel: The Trial of Chicago 7

• Beğendim
Reactions: 12.Adam and mesmeso
Nomadland favori gibi duruyor ama belli olmaz. Hayal kırıklığıyla döner umarım törenden, yılın en balon filmi. :A
Nomadland'dan sonraki en büyük 2 favorinin The Father ve Minari olduğunu düşünüyorum. Benim gönlüm de bu ikisinden yana. :A

Promising Young Woman ya da The Father En İyi Film dalında sürpriz yapabilir, ki bence bu ikisinden biri kazanacak eğer Nomadland abartısına gitmezse ödül... Hepsinin şansı var sadece Minari'nin yok çünkü 2 sene üst üste Kore filmine, yabancı filme ödül vermezler diyecektim ama tam Kore filmi değilmiş, Amerika'da geçiyormuş zaten izlemediğim için net bilmiyorum o durumu. Ama yine de yönetmen ve oyuncular Koreli olduğu için film de Kore filmi sayılır, üst üste 2 sene olacak iş değil yani. :A

En iyi erkek oyuncuda Anthony Hopkins normal şartlarda garanti gibi ama vefat ettiği için hatırat amaçlı Chadwick Boseman'a da verebilirler ödülü...
Minari pek Koreli filmi sayılmaz. Ayrıca daha önce bilmem kaç yıl üst üste Meksikalı yönetmenlere gitmişliği var ödülün. :A

PYW veya The Father sürpriz yapsın isterim ama rüzgar hiç o yönde gözükmüyor. :( Nomadland kaybederse kaybetmesinin tek sebebi aşırı favori olması olacak. :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Fazla heyecana kapıldığım bir ödül töreni olmayacak, izlemeyeceğim zaten. :A

Son olarak güncel en iyi film sıralamam şöyle:
  1. The Father
  2. Promising Young Woman
  3. Sound of Metal
  4. Nomadland
  5. The Trial of the Chicago 7
  6. Minari
  7. Mank
  8. Judas and the Black Messiah
Hakeden kazansın. :D

Beklenen gün gelmiş demek :Z
Ben bu ara hem tarihleri hem de günleri çok karıştırıyorum. Ramazan olması nedeni ile bir kısmını izlerim gibi. Gün içinde kazanmasını istediklerimi belirlerim :A
Son 2 sene gibi bu senede kırmızı halıdaki kıyafet yorumlarım ile konuda olurum @MasacRE @MEnes @Sherlock @Tolstoyevski :A
Umarım son 2 seneye damga vuran elbiseli adamımız bu senede olup fark yaratır :A

Ben bu ara hem tarihleri hem de günleri çok karıştırıyorum. Ramazan olması nedeni ile bir kısmını izlerim gibi. Gün içinde kazanmasını istediklerimi belirlerim :A
Son 2 sene gibi bu senede kırmızı halıdaki kıyafet yorumlarım ile konuda olurum @MasacRE @MEnes @Sherlock @Tolstoyevski :A
Umarım son 2 seneye damga vuran elbiseli adamımız bu senede olup fark yaratır :A

Desteğimiz Promising Young Woman'dan yana şahsen, umarım kazanan o olur ama çok zor elbette. :A

• Harika
Reactions: Dosi
Yıllar sonra ilk defa çok da heyecan dolu izlediğim bir tören olmayacak. Sevdiğim filmler oldu evet ama 2019'dan sonra çok sönük kaldı gerçekten de... Moonlight'ın Shape Of Water'ın kazandığı yıllarda bile çok severek desteklediğim ve peşinden koştuğum filmler, oyuncular, yönetmenler vardı...

Bu sene için en iyi filmi Nomadland'e verecekler gibi gözüküyor ve net şekilde diyebilirim ki hak etmiyor o ödülü. O kadar büyük bir film asla değildi. Frances teyzemin yer aldığı modern bir başyapıt olan Three Billboards'a vermeyip bu filme en iyi film ödülü verecek olmaları beni üzüyor doğrusu. Geçen yıl bir sürpriz yapıp Parasite'e ödül veren Akademi bu yıl da böyle bir şey yapıp The Father'a verebilir ödülü... Ama onun da pek ihtimali yok gibi duruyor...

Oyuncu kategorilerinde en iyi erkekte Chadewick ve Anthony amca favori ve ikisi de ödülü alırsa yadırgamam. İkisi de büyük oynamış... Akademi ölüm dramı ve siyahi kontenjandan Chadewick'e verecektir ödülü..

En iyi kadında Viola teyze kaliteli oynamış. Andra Day de iyi oynamış. Keza Frances de büyük oynamış. Ödülü bu üçünden biri alacak gibi ancak. Diğer ikili daha çok sevdiğim oyuncular ancak onların performansları bir tık daha geride. Ödülü ise Frances veya Viola alacaktır ve bunu da yadırgamam gibi duruyor. Tabi gönlümüz Carey'in almasından yana olurdu...

Yardımcı Erkek'te net favori Daniel Kaluuya gibi gözüküyor ve hak ediyor. Sacha Baron da iyi oynadı ama Daniel ödülleri süpürdü, büyük ihtimal alacaktır.

Yardımcı kadında ise belirsiz bir yarış var gibi. Olivia Colman büyük oynamış ama pek ön planda gibi gözükmüyor. Minari teyze de toplamış ödülleri bazı yerlerden. Amanda Seyfried çok ön planda olmayan bir performansla zayıf yıl kontenjanından almış adaylık. Glenn Close vasat altı olan filmin yegane artılarından ödülü alabilir. Kim alırsa alsın bir tepkim olmayacak gibi..

En iyi yönetmen yarışı Fincher dedemin almasını istediğim bir yarış. Ancak sanki Chloe Zoe alacak gibi filmin fazla ön planda olmasından dolayı... Ne buldular bu Nomadland'de bu kadar sevecek ve büyütecek hiiç anlamıyorum... Diğer adayların çok büyük şeyler yaptığını düşünmmüyorum, özellikle Minari'nin yönetmeninin orada ne işi olduğunu fazlasıyla merak ediyorum...

Teknik ödüllerde Mank ön planda olabilir, seste çok iyi olan Sound of Metal ön planda olacaktır. Acı verici olan ise TENET'in sadece ve sadece görsel efektle yetinecek olması... Çok daha fazlasını hak eden bir yapımdı... Nolan'ın destansı yönetmenliğinin karşılığı bu olmamalıydı...

Eski ödül törenlerinden çok daha farklı şeyler göreceğimiz ve pandemi effect'i hissedeceğimiz bir tören olacak... Büyük ihtimal daha kısa sürecektir de. Yine de Oscar Oscar'dır kalkıp izleyeceğiz elbette. Kırmızı halıya kalkabilir miyim bilmem ama törene muhakkak yetişirim. Bekleyip görelim nasıl bir gece olacağını...
------

Yoook yok o adamı asla görmek istemiyoruz... :A Sakın fotoğrafını bu konuya atıp bizi çileden çıkarma yine... Ama tabi ki yine yapacaksın biliyorum... :A

• Güldürdün
(Parantez içinde yazdıklarım gönlümden geçen kişi/yapım.)

En İyi Film: Nomadland (The Trial of the Chicago 7)
En İyi Yönetmen: Chloe Zhao (Nomadland)
En İyi Erkek: Chadwick Boseman (Anthony Hopkins)
En İyi Kadın: Viola Davis (Frances McDormand)
En İyi Yardımcı Erk.: Daniel Kaluuya (Sacha Baron Cohen)
En İyi Yardımcı Kdn.: Youn Yuh-jung (Maria Bakalova)
En İyi Orj. Senaryo: Promising Young Woman (Sound of Metal)
En İyi Uyr. Senaryo: Nomadland (The Father)
En İyi Animasyon: Soul
En İyi Yabancı Film: Another Round

En İyi Özgün Müzik: Soul
En İyi Orj. Şarkı: "Hear My Voice" ("Husavik")
En İyi Ses: Sound of Metal
En İyi Prodüksiyon: Mank
En İyi Sinematografi: Nomadland
En İyi Makyaj: Ma Rainey's Black Bottom
En İyi Kostüm: Ma Rainey's Black Bottom
En İyi Kurgu: Sound of Metal
En İyi Görsel Efekt: Tenet

En İyi Belgesel: My Octopus Teacher
En İyi Kısa Blg.: A Love Song for Latasha
En İyi Kısa Film: The Letter Room
En İyi Kısa Animasyon: If Anything Happens I Love You

• Beğendim
Mank ve Judas and the Black Messiah gibi iki iddialı filmi merak etmediğim için izlememek kayıp olsa da adaylık almış filmlerin büyük kısmını bitirdim. Tabii törenin ta nisan ayında olması da hevesimi biraz soğuttu yoksa izlemeye hevesle başlamıştım. Favorilerim Nomadland ve Sound of Metal ama The Father ve Minari de iyiydi. Erkek oyuncuda Anthony Hopkins'in performansı harika olsa da umarım Chadwick Boseman kazanır çünkü adamın önüne böyle bir şans tekrar gelemeyecek. Ayrıca Anthony amcanın Oscar'ı var yani büyük haksızlık olur. Kadın oyuncuda da Frances McDormand'ın (Carey Mulligan da olur) kazanmasını çok istiyorum ama tam Akademi'nin seveceği şaşaalı bir performans olduğu için Viola Davis'e gider diye düşünüyorum.

Ezg7u4gVUAMpHWk

• Beğendim
Reactions: mesmeso
Önemli dallardaki tahminlerimi de bırakayım:

EN İYİ FİLM

Banko: Nomadland
Plus: Promising Young Woman
Sürpriz: The Father

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Banko: Chadwick Boseman - Ma Rainey’s Black Bottom
Plus: Anthony Hopkins - The Father

EN İYİ KADIN OYUNCU

Banko: Carey Mulligan - Promising Young Woman
Plus: Viola Davis - Ma Rainey’s Black Bottom
Sürpriz: Frances McDormand - Nomadland (2018'de kazandığı için yine vermezler, yoksa bu sene de kazanırdı)

EN İYİ YÖNETMEN

Kesin ve Tek Banko: Chloé Zhao - Nomadland

Banko: Daniel Kaluuya - Judas and the Black Messiah
Sürpriz: Sacha Baron Cohen - The Trial of the Chicago 7

Muhtemel: Youn Yuh-jung - Minari
Plus: Maria Bakalova - Borat Subsequent Moviefilm

EN İYİ UYARLAMA SENARYO

Muhtemel: Nomadland
Plus: The Father

EN İYİ ORİJİNAL SENARYO

Banko: Promising Young Woman
Muhtemel: The Trial of Chicago 7
Yoldaşım at yarışı tahminlerini gururla sunar. Niyaziiiii :A

• Güldürdün
Güya canlı kalacaktım ama uyku büyük bastırdı. Sabah twitterdan akışına uygun takip ederim.

Bu arada en iyi orjinal şarkı kısmında Husavik şarkısını İsveçli şarkıcı Molly Sandén och Will Ferrell seslendirdi.
Şarkının söz ve müziği de İsveçli Max Grahn ve Rickard Göransson'a ait.

5 gün önce Molly'nin gidişinde sıkıntı olmuştu ama şuan ordamı bilmiyorum.

• Beğendim
Ödüller hızlıca dağıtılıyor sanırım eskiden daha ağırdan alırlardı. :A

Şu ana dek önemli dallarda açıklanan ödüller:

EN İYİ UYARLAMA SENARYO: The Father
EN İYİ ORİJİNAL SENARYO: Promising Young Woman
EN İYİ YABANCI FİLM: ANOTHER ROUND
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU: Daniel Kaluuya - Judas and the Black Messiah

• Harika