Klasik Friends - Dizi Yorumları

Yaaaa ben arkadaştan sevgili olmaz demiyoruuuuuum. 15 senelik arkadaştan sevgili olmaz diyorum ikisi çok farklı şeyler :A
------

İsim ver bana :A Geri planda olacak olanlardan bir tanesi Joey'se ben bırakıyorum :A
15 değil tahmini olarak 10 seneden az bir süredir arkadaşlar. :A Ya sana, senin kişiliğine mantıksız gelebilir ama oluyor böyle şeyler. 2-3 senedir her gün yüzünü gördüğün, konuştuğun kişiye sonradan aşık olabiliyorsan 10-15 senelik arkadaşına da sonradan aşık olabilirsin. Aşk dediğimiz şeyin belli bir mantığı yok ki. Ansızın olabiliyor. Bazen bana da saçma geliyor ama oluyor yani. :A

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
15 değil tahmini olarak 10 seneden az bir süredir arkadaşlar. :A Ya sana, senin kişiliğine mantıksız gelebilir ama oluyor böyle şeyler. 2-3 senedir her gün yüzünü gördüğün, konuştuğun kişiye sonradan aşık olabiliyorsan 10-15 senelik arkadaşına da sonradan aşık olabilirsin. Aşk dediğimiz şeyin belli bir mantığı yok ki. Ansızın olabiliyor. Bazen bana da saçma geliyor ama oluyor yani. :A
Tamam bana göre saçma diyelim o zaman :A Ama çok akılcı bir hamle değildi ve %90 Joey-Chandler ikisini bozacak bir gelişme olacak..

• Güldürdün
Reactions: phoebebuffay
Tamam bana göre saçma diyelim o zaman :A Ama çok akılcı bir hamle değildi ve %90 Joey-Chandler ikisini bozacak bir gelişme olacak..
Yaşamadığın için saçma geliyor. :A
Çok da akılcı bir hamleydi ama daha fazla laf anlatmayacağım sana. Böyle gidersen ilk 2 sezonu diğer sezonlardan daha çok seven %0.01'lik kitleden olucaksın sanırım. Ve hayır Chandler-Joey ilişkisini bozan herhangi bir gelişme olmuyor. :A

Yaşamadığın için saçma geliyor. :A
Çok da akılcı bir hamleydi ama daha fazla laf anlatmayacağım sana. Böyle gidersen ilk 2 sezonu diğer sezonlardan daha çok seven %0.01'lik kitleden olucaksın sanırım. Ve hayır Chandler-Joey ilişkisini bozan herhangi bir gelişme olmuyor. :A
Bir şeyin saçma olup olmadığını bilmek için illa yaşamaya gerek yok :A Bana göre çok gereksiz bir hamleydi. 2 bölüm önce Londra uçuşu 6 saat boyunca Monica'ya maruz kalmak demek diyen biri birden aşık olacak :A Tabii ki ona şakasını dediğini biliyorum ama her şakanın altında da ciddiyet vardır.
İstersem milyonda 1'lik kitlede olayım. Romantik işleri komedi dizilerinde sevmiyorum olay bu kadar basit aslında :D

• Güldürdün
Reactions: phoebebuffay
@Tolstoyevski bu gece hangi bölümü izleyeceksin? Bugün bir sürü Seinfeld bölümü, Friends 1 bölüm ve artı bir film kesmedi beni :A
Hangi bölüme bakacaksan yaz, onu izleyeyim. Birlikte yorumlarız :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
@Tolstoyevski bu gece hangi bölümü izleyeceksin? Bugün bir sürü Seinfeld bölümü, Friends 1 bölüm ve artı bir film kesmedi beni :A
Hangi bölüme bakacaksan yaz, onu izleyeyim. Birlikte yorumlarız :A
3x11-12'yi yakın zamanda izlemiş miydin bu sezonun sevdiğim bölümlerinden oldu :A Bugün 19'da kaldım galiba, bir önceki yorumu zor buluyorum artık neyseki Netflix'te bölüm takibi var da atlamıyoruz :A

• Sinir Bozucu
Reactions: Dosi
3x11-12'yi yakın zamanda izlemiş miydin bu sezonun sevdiğim bölümlerinden oldu :A Bugün 19'da kaldım galiba, bir önceki yorumu zor buluyorum artık neyseki Netflix'te bölüm takibi var da atlamıyoruz :A
Yahu bu gece izleyeceğin bölümü diyorum :A eş zamanlı izlemek. Seninde en sevdiğin sistem :A o kadar film aynı anda izledik. Dizide de öyle oldu gerçi ama benim en sevdiğim dizide sana eşlik etmek güzel olacak :A
Hem biz zaten 4. Sezonu birlikte izleyeceğiz, bu gece açılışı yapayım :A

• Güldürdün
Yahu bu gece izleyeceğin bölümü diyorum :A eş zamanlı izlemek. Seninde en sevdiğin sistem :A o kadar film aynı anda izledik. Dizide de öyle oldu gerçi ama benim en sevdiğim dizide sana eşlik etmek güzel olacak :A
Hem biz zaten 4. Sezonu birlikte izleyeceğiz, bu gece açılışı yapayım :A

3x19 o halde bölüm sararsa da 20'yi de aradan çıkarırım ve evet eşzamanlı senle ilerlemek keyifli oluyor iki dizi-film çenebazı olarak. :A

• Harika
3x19 o halde bölüm sararsa da 20'yi de aradan çıkarırım ve evet eşzamanlı senle ilerlemek keyifli oluyor iki dizi-film çenebazı olarak. :A
Tamamdır. Bi yarım saat içinde başlarım :A sana çıtlatırım :A
Aslında çok izlemekten baş ağrısı var gibi ama bir bölümden zarar gelmez :A

• Güldürdün
3x19

Sezonun ortalama bölümlerindendi fakat yine de su gibi aktı.

Mark'a güvenilemeyeceğini en başından beri ben de biliyordum ve Rose ile birlikte yanılmadık, hiç sekmez zaten böyle sözde iş arkadaşlığı durumlarında da.

Ross'un kafayı yemiş şekilde kapının gözetleme deliğinden bakması (buna ne ad veriliyordu unuttum :A ) ve Chandler'in onu zar zor durdurması bölümün en komik sahnelerindendi.

Joel ise geçici bir aşka yelken açıyor gibi o kadınla...

8.2,5

3×19

Friends'in ortalama bölümlerindendi ama keyifli bir bölüm oldu. Ben özellikle Gunther'in tavırlarına güldüm :A Rachel'e açılmak isteyipte açılamamasına :A
Tişört detayında iyiydi ve Ross'da komik durdu :A

------

3x19

Sezonun ortalama bölümlerindendi fakat yine de su gibi aktı.

Mark'a güvenilemeyeceğini en başından beri ben de biliyordum ve Rose ile birlikte yanılmadık, hiç sekmez zaten böyle sözde iş arkadaşlığı durumlarında da.

Ross'un kafayı yemiş şekilde kapının gözetleme deliğinden bakması (buna ne ad veriliyordu unuttum :A ) ve Chandler'in onu zar zor durdurması bölümün en komik sahnelerindendi.

Joel ise geçici bir aşka yelken açıyor gibi o kadınla...

8.2,5
İyi farklı kısımları yazmışız :A

• Güldürdün
3×19

Friends'in ortalama bölümlerindendi ama keyifli bir bölüm oldu. Ben özellikle Gunther'in tavırlarına güldüm :A Rachel'e açılmak isteyipte açılamamasına :A
Tişört detayında iyiydi ve Ross'da komik durdu :A

------

İyi farklı kısımları yazmışız :A
Çünkü ben sezon başından beri Ross'tan yanayım o yüzden o sahneler daha keyifli geliyor :A

Bu arada kesin olarak diziyi bitirdikten bir süre sonra, diğer dizileri de belki aradan çıkardıktan sonra, Friends'e ikinci kez başlamaya ve baştan sona yine izlemeye karar verdim belki 1 sene belki 2 sene sonra fakat bu kez İngilizce altyazısız olacak, hedeflediğim en son seviye. :A Zaten Friends de dahil tüm sitcomlara başlama motivasyonum İngilizce eğitimiydi malum ama 2018'den 2021'e dek iyi ki de devam etmemişim çünkü 2018'de %60'larda anlarken şu an %97'lere çıktı anlayabilme durumu tek tük kelimeler hariç, fakat bunun sebebi Friends'in dilinin çok sade olması cidden. Bazen geyik sahnelerde telefonla filan uğraştığımda kaçan tek tük detaylar oluyor sadece, 2022 bitmeden hedefim gerektiğinde ekrana bile bakmaya gerek kalmadan tüm olaya hakim olabilmek olacak. :A

1x1, 1x2, 1x3

Aslında başlamayı düşünmüyordum tür ve konusu pek hitap etmediği için. Ancak listening açısından en fazla tavsiye edilen yavaş konuşmalı - düzgün ingilizceli dizilerden olduğu ve bölüm süreleri kısa olduğu için ingilizce altyazılı izlemeye başladım. Yani diziye yazık etmiş oluyorum tam olarak anlamayacağım için fakat öteki türlü zaten hiç listemde olmadığı için hiç yoktan iyidir. :D

Diyalogların %55-60'ını anlamadım belki ama zaten izleyerek okuduğum için altyazıyı ister istemez konuya genel hatlarıyla dahil oldum, olayları ve karakterleri tanıdım sayılır. Güldüğüm sahneler bile baya oldu. Jennifer Aniston, gruba en son katılan kişi ve anladığım kadarıyla nikah masasından ya da arifesinden dönmüş. Babasıyla bu yüzden papaz oldu tabi, babası ekonomik yönden tehdit ettiği için kafede çalışmaya başladı. Tabi kredi kartlarını keserek.
Öteki karakterlerden Rose, zaten mimikleriyle adamı güldürmeye yetiyor. Müze gibi bir yerde çalışıyor sanırım ve lezbiyen eski sevgilisinden çocuğu olacak en azından öyle gösterildi. Ablası, aşçı sanırım. İkide bir sevgili değiştiriyor, tipik Robin gibi. Golfçu elemana arkadaşları ısınmasına rağmen kendisi ısınmadığı için ayrıldı, eleman da kendisinden çok arkadaşlarını sevmiş zaten.
Üçüncü ve son kadın yani sarışın ise arka planda olmasına rağmen gözüme en sempatik geleni. Fakat sanırım dizideki aptal sarışını temsil ediyor, hesabına yatan paraları ortalığa dağıtmak filan.
Sigara için eleman ve diğeri hakkında çok bir bilgi yok şimdilik.

HIYMM'in üçüncü sezonundayım tamamı TR altyazılı, o yüzden tam olarak kıyaslamak doğru olmaz ama HIYMM'ın o kadar altında bir dizi değilmiş aslında.

7.5/10

• Güldürdün
Çünkü ben sezon başından beri Ross'tan yanayım o yüzden o sahneler daha keyifli geliyor :A

Bu arada kesin olarak diziyi bitirdikten bir süre sonra, diğer dizileri de belki aradan çıkardıktan sonra, Friends'e ikinci kez başlamaya ve baştan sona yine izlemeye karar verdim belki 1 sene belki 2 sene sonra fakat bu kez İngilizce altyazısız olacak, hedeflediğim en son seviye. :A Zaten Friends de dahil tüm sitcomlara başlama motivasyonum İngilizce eğitimiydi malum ama 2018'den 2021'e dek iyi ki de devam etmemişim çünkü 2018'de %60'larda anlarken şu an %97'lere çıktı anlayabilme durumu tek tük kelimeler hariç, fakat bunun sebebi Friends'in dilinin çok sade olması cidden. Bazen geyik sahnelerde telefonla filan uğraştığımda kaçan tek tük detaylar oluyor sadece, 2022 bitmeden hedefim gerektiğinde ekrana bile bakmaya gerek kalmadan tüm olaya hakim olabilmek olacak. :A
İyi sevindim adına ama aklıma takılan daha doğrusu aklıma bir şey geldi :A
sen Monica için ablası demişsin ama dizide Ross onun abisi :A okul zamanından da belli fakat gerçekte Monica karakteri Ross'dan 2 yaş büyük :A

Bu diziyi nekadar tekrar izlersen izle hep aynı keyfi veriyor :A
Sen şimdiden sıkı bir Friendsçi oldun bu kesin :A

• Güldürdün
İyi sevindim adına ama aklıma takılan daha doğrusu aklıma bir şey geldi :A
sen Monica için ablası demişsin ama dizide Ross onun abisi :A okul zamanından da belli fakat gerçekte Monica karakteri Ross'dan 2 yaş büyük :A

Bu diziyi nekadar tekrar izlersen izle hep aynı keyfi veriyor :A
Sen şimdiden sıkı bir Friendsçi oldun bu kesin :A
Evet ilk bölümlerde ben ablası sanıyordum ama :A Hatta o yüzden geçen sürekli dedim Monica ilk sezon daha bir dominant, abla gibiydi, sezonlar ilerledikçe çıldırtmaya başladı :A Atypical dizisinde de benzer bir karışıklık yaşamıştım, Amerikalı kızlar nedense yaşından çok olgun gösteriyor demek ki :A

Zaten sitcomcu birisi olmadığım için Friends'in kolayca zirveye çıkması sürpriz olmadı ama evet şimdiden HYMMM'i çoktan geride bıraktı çoğu açıdan. :A

• Güldürdün
Evet ilk bölümlerde ben ablası sanıyordum ama :A Hatta o yüzden geçen sürekli dedim Monica ilk sezon daha bir dominant, abla gibiydi, sezonlar ilerledikçe çıldırtmaya başladı :A Atypical dizisinde de benzer bir karışıklık yaşamıştım, Amerikalı kızlar nedense yaşından çok olgun gösteriyor demek ki :A

Zaten sitcomcu birisi olmadığım için Friends'in kolayca zirveye çıkması sürpriz olmadı ama evet şimdiden HYMMM'i çoktan geride bıraktı çoğu açıdan. :A
Sitcom çok izledim. Listem kabarık ama hepsini TV'den izledim. Sıralama pek yapmadım ama Friends ilk sıramda. Bazılarında da bir kaç bölüm izlemişliğim var. Bir gün liste yapsam iyi olur. En az 10 tane vardır :A

• Güldürdün
1x20, 1x21

20.bölüm ortalama altıydı pek konuşmaya gerek yok.

21.bölüm oldukça güzeldi, Rose ile Rachel arasında flörtleşmeler tekrardan başladı ve TV kanalına katılmak yerine Rachel’i hastaneye götürerek Rachel’in kalbini yeniden kazandı adeta. Bu arada Rachel’in geçen bölüm Mark’a karşılık vermemesi de takdir edilesi bir davranıştı ve artı puanımı kazandı.

Bu bölümde Phobe’e gıcık oldum, ağzında bakla ıslanmayan hiç sır tutamayan bir yapısı var ve bu çok sinir bozucu...

Aynı zamanda Monica da kezbanlığıyla çıldırttı yine. İyice zayıfladı bu arada.

8.1

• Güldürdün
1x20, 1x21

20.bölüm ortalama altıydı pek konuşmaya gerek yok.

21.bölüm oldukça güzeldi, Rose ile Rachel arasında flörtleşmeler tekrardan başladı ve TV kanalına katılmak yerine Rachel’i hastaneye götürerek Rachel’in kalbini yeniden kazandı adeta. Bu arada Rachel’in geçen bölüm Mark’a karşılık vermemesi de takdir edilesi bir davranıştı ve artı puanımı kazandı.

Bu bölümde Phobe’e gıcık oldum, ağzında bakla ıslanmayan hiç sır tutamayan bir yapısı var ve bu çok sinir bozucu...

Aynı zamanda Monica da kezbanlığıyla çıldırttı yine. İyice zayıfladı bu arada.

8.1
Karakter olarak mı zayıf vücut olarak mı büyük ihtimalle 2.cisi :A Bir de dizide çok güzel ve aşırı seksi imaları dönüp duruyor Monica için. Çok ortalama bir tip bence :A

• Güldürdün
Karakter olarak mı zayıf vücut olarak mı büyük ihtimalle 2.cisi :A Bir de dizide çok güzel ve aşırı seksi imaları dönüp duruyor Monica için. Çok ortalama bir tip bence :A
Fizik olarak çok zayıfladı ve ilginç şekilde bu karakterine de yansıdı yani değişime uğradı karakter olarak da. :A

Dizinin üç kadın içerisinden en güzel kadını olabilir ama en çekicisi Rachel tabii ki :A

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
Fizik olarak çok zayıfladı ve ilginç şekilde bu karakterine de yansıdı yani değişime uğradı karakter olarak da. :A

Dizinin üç kadın içerisinden en güzel kadını olabilir ama en çekicisi Rachel tabii ki :A
Güzellik görecelik tabii :A Ama bana göre hem çekicilik hem güzellik olarak Phoebe+Monica Rachel'in yanına dahi yaklaşamazlar :A Boşuna Brad Pitt ile beraber olmamış sonuçta :A

• Güldürdün
5x5'e kadar geldim.
Dizinin ilk 4 bölümünde 2-3 tebessümüm ya var ya da yok abartısız bir şekilde. Monica-Chandler ilişkisi hiç hoşuma gitmedi. Hele maalesef ekşide yorum bakarken spoiler kullanmayı bilmeyen bir danadan öyle bir spo yedim öyle bir spo yedim ki Monica gözümde eksiye düştü diyebilirim.
5.sezon romantik komedi tadında gidecek gibi. Benim de hiç haz duymadığım bir türdür romantik komedi. Yine de 3-4 bölüm sonra bırakırlar bu konuları diye düşünüyorum en azından öyle umuyorum yoksa dizinin bu sezonu 6.8'lik falan olacak...

• İlginç