Yeme-İçme Yumurtalı Ekmek Kızartması

emreemreu

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
6,727
Puanı
1,060
Muhteşem ikilidir. Yumurtanın o güzelliği ile ekmeğin yumuşaklığı buluşunca bu ikili çıkar meydana. Özellikle kahvaltıda çok iyi giden lezzettir. 2 yumurta ile birçok dilim yumurtalı ekmek yapılabilir. Üstelik yapması da kolaydır. Mutfağa hiç girmemiş birisi bile kolaylıkla bu ikiliyi yapabilir. Tabii ekmekleri yakmamaya özen göstermek gerekmektedir.

1616783285284.png

Son düzenleme:
Kızartığımda peçete üzerine koyarım yağını çeksin diye. Lezzetlidir.
Yalnız yoğurt ve yumurtaya bularım

• İlginç
Reactions: Yakamoz-Asi
Sadece bizim evde yendiğini sandığım ve ilk kez başka bir yerde karşıma çıkan yiyecek. :A Basit ve lezzetlidir ancak ekmek tüketimimi kısıtlı tutmaya çalıştığımdan beri çok sıcak bakamıyorum kendisine. :A

Yağ birikintisine denk gelmediğin zamanlarda güzel olur.

Yumurta tüketirken bile ekmeğe maruz kalmak... Bunu muhtemelen sadece bu toprakların insanları başarabilirdi zaten.

Aynen özellikle sahurda fazlaca tüketilir. Tok tuttuğu rivayet edilir. :A
susatmaz mi 😱 hic denemedim. Son yillarda pismis yumurta ile idare ediyorum. Bizde iftar ile sahur arasi bir ara nerdeyse yoktu, iftar sonrasi keyif cayina vaktimiz olmuyordu :A bu sene daha iyi olur gibi. Yaza göre 1 bucuk saat daha erken neyseki :A

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
susatmaz mi 😱 hic denemedim. Son yillarda pismis yumurta ile idare ediyorum. Bizde iftar ile sahur arasi bir ara nerdeyse yoktu, iftar sonrasi keyif cayina vaktimiz olmuyordu :A bu sene daha iyi olur gibi. Yaza göre 1 bucuk saat daha erken neyseki :A
Yok ya susatmaz ama kişiden kişiye de değişebilir tabii. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
İlk kez Anne dizisinde görmüştüm, daha önce hiç yememiştim hatta ismini bile duymadım desem yalan olmaz. :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam
Uzun süredir yemediğim, özlediğim lezzet. Çay ile birlikte harika oluyor.

Kızartığımda peçete üzerine koyarım yağını çeksin diye. Lezzetlidir.
Yalnız yoğurt ve yumurtaya bularım
aslında dün “evde ne çok ekmek var, yumurtalı ekmek mi yapsam” diye aklımdan geçmişti ama unutmuştum.
@Yakamoz-Asi ‘nin reaksiyonu yüzünden mesajımı gördüm ve burnuma kokusu geldi.
El mecbur gidip hazırlayıp kahvaltıda yiyeceğim.