Hala Leyla ile Mecnun'a komedi dizisi olarak bir daraltma yapman evet gerçekten komik...
Ben diyorum gelmiş geçmiş en iyi yerli dizi sen diyorsun Türkiye'deki en iyi 3 4 komediden biri... Biz aynı dili konuşmuyoruz ki bir kere tartışalım.
Ve her karakteri ayrı ruh hastası, ayrı orjinal, ayrı spin off yapılacak düzeyde olan bir diziye sadece Erdal Bakkal'ın sahneleri dışında gülmekten karın ağrıtan sahnesi yok demek bambaşka bir dünya...
Hiç konuşmayan Melül karakterinin bile her sahnesi ayrı komik. Çiçekti teyze bile ayrı bir dünya. Az sakallı dede, Kubilay, Hidayet. Yanın yanı karakterlerin bile orjinalliği, kalitesi ve derinliği vardı. Adam sadece ana karakterleri değil yan karakterleri bile müthiş yazmış. Ki bunları sadece komedi içerisinde düşünemezsin, bir çok karakterinde dramatik bir altyapı vardı. Bilmiyorum ama fazla basit görüyorsun L&M'deki derinliği. En sevdiğim dizi diye bunları söylediğimi söyleyip duruyorsun ama durumun öyle olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim. Ya beni konuşturma be adam...
Leyla ile Mecnun'la ilgili konuşursam sayfalar yetmez buraya, yapma bunu bana...