Yeme-İçme İşkembe Çorbası

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
images

Genellikle çoğu kişinin sevmediği bir çorbadır.Ben pek sevenine rastlamadım.Eğer temiz bir şekilde yapılırsa çok güzel bir lezzet.Sarımsaksız olmaz!

• Beğendim
Reactions: Carpe Diem
Tadını iğrenç sanırdım. Ama bir keresinde içmiştim ve beğenmiştim. Önyergılı davranmamak gerek :D

Değil mi Orçun?:D Bende öyle başladım güzel bir tadı var.Hazır çorbası midemi bulandırıyor benim:D

tadı süperdir çorbaların kralıdır hammaddesi mide bulandırıcı olsada nefistir..

Fanatiği olduğum, deli divane olduğum, tadına, çeşnisine, ona eşlik eden sarımsaktan toz biberlere ve bilumum takım arkadaşına kadar birçok şeyine ve hatta pişerken herkesin sevmeyeceği o kokusuna bile hayranı olduğum epik, destansı, efsanevi yiyecek... Mercimek çorbası, sadece bir çorbadır. Şehriye çorbası, tarhana vb. keza öyle. Ama işkembe sadece bir çorba değildir, bir hayat biçimidir... Belki de açık ara en sevdiğim yemek, her gün sabah akşam yenilse bıkılmayacak bir sanat... Yapım süreci, pişirmesi vb. çok zahmetlidir ne var ki, ancak o zahmete değer bir büyüsü vardır...

kivaminda-iskembe-corbasi-yapimi-tarifi.jpg

Fanatiği olduğum, deli divane olduğum, tadına, çeşnisine, ona eşlik eden sarımsaktan toz biberlere ve bilumum takım arkadaşına kadar birçok şeyine ve hatta pişerken herkesin sevmeyeceği o kokusuna bile hayranı olduğum epik, destansı, efsanevi yiyecek... Mercimek çorbası, sadece bir çorbadır. Şehriye çorbası, tarhana vb. keza öyle. Ama işkembe sadece bir çorba değildir, bir hayat biçimidir... Belki de açık ara en sevdiğim yemek, her gün sabah akşam yenilse bıkılmayacak bir sanat... Yapım süreci, pişirmesi vb. çok zahmetlidir ne var ki, ancak o zahmete değer bir büyüsü vardır...

kivaminda-iskembe-corbasi-yapimi-tarifi.jpg
Konudaki iştah çekmiyor. Senin foto iyi

Şunu tekrar atalım :A
5b755a3db699de1e98c0938f.jpg

• Harika
Reactions: Tolstoyevski
Konudaki iştah çekmiyor. Senin foto iyi

Şunu tekrar atalım :A
Ekli dosyayı görüntüle 96352
İkisi de kıymetlilerim benim, ayırt edemiyorum valla o derece. :A

Ama tabi ki hakiki işkembe için böyle, toz işkembe işkembe değil, sadece işkembe aromalı çorba gibi bir şey... En son geçenlerde bir tabağı zor bitirebildim...

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Kelle paça ile birlikte en sevmediğim çorba. Aslında hiç denemedim, deneyebileceğimi de sanmıyorum malum kokusundan dolayı. :A

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy

Bu alana bir cevap yazın...