Ülkemizde Digital Platform yada internet ortamı dışında halen TV den yayın hayatı devam müzik kanallarımız mevcut.
Öncelikle hayatın tükettiği kanallara göz atalım;
Ve birde şuan yaşamını sürdürenlere bakalım ;
Ülkemizde bu müzik kanallarını Digital Platformlarda; GSM TV uygulamalarında yada uyduda bulabilirsiniz.
Digital Platformların devreye girmesine bağlı bazılarını Türksat Normal uydudan izlenmemektedir.
Klip kültürü vazgeçilmez bir öğedir; günümüzde teknolojininde sayesinde film tadında klipler ortaya çıkmaktadır.Bu klipleri ve müziğin büyülü etkisini evlerime getiren kanalların uzun ömürlü olmasını temenni ediyorum.
**Kanallar Hakkında bilgiler Tüm dünyada kullanıcılar ücretsiz bilgi sunan ;tr.wikipedia.org üzerinden alınmıştır.
Öncelikle hayatın tükettiği kanallara göz atalım;
Dream TV Sanırım en güncel yayın hayatı sona eren ve aslında bilinirliği yüksek olanı olsa gerek. |
Viva TV Zaman zaman zap yaparken yakalarsam baktığım bir kanaldı |
Genç TV Kıbrısdan yayın yaptığını hatırlıyorum. |
Buket TV Fikrim yok. |
TürkÇ TV Hayal meyal hatırlıyorum. |
Kral World TV Sanırım rakiplerine yenildi. |
MTV Türkiye Üzücü. Bir ara çok ilgi görüyordu, hatta Manganın Mtv İnternational ödülü aldığı aklıma geldi bu kanalın adını görünce. |
Medya TV Fikrim yok. |
Damla TV (Kürtçe Müzik) Zamanında Etnik çatışmadan kapanmış olabilir. |
Evin TV (Kürtçe Müzik) Zamanında Etnik çatışmadan kapanmış olabilir. |
MMC TV Fikrim yok. |
Karadeniz Türk Fikrim yok. |
Seymen TV Fikrim yok. |
Ekin Türk TV Fikrim yok. |
Yurdum TV Fikrim yok. |
Mavi Karadeniz TV Fikrim yok. |
Müzioon Hüzün HD (Test Yayını) Fikrim yok. |
Müzioon Musix HD (Test Yayını) Fikrim yok. |
Müzioon Soft HD (Test Yayını) Fikrim yok. |
MGC TV Fikrim yok. |
Ve birde şuan yaşamını sürdürenlere bakalım ;
Kanal | |
---|---|
TRT Müzik | TRT Müzik, TRT bünyesindeki müzik kanalı. Kanal, 16 Kasım 2009'da kurulmuştur. Kanalda nostaljik video-kliplere ortalama otuz-kırk dakika ayrılırken, müzik belgeselleri ve müzik-eğlence-şov programlarına da yer verilmektedir |
Dream Türk | Dream Türk, Türkçe müzik kanalıdır. 15 Mart 2003'te yayın hayatına başlayan kanal, yalnızca Türkçe müzik yayınları yapmaktadır. |
Kral TV | Kral TV, 1994 yılında yayın hayatına başlamış olan, Türkiye'nin ilk video müzik kanalıdır.Televizondan değilde Online yayın yaptığını biliyorum artık. |
Kral Pop TV | 1 Şubat 2019 tarihi itibarıyla Kral Pop TV ile sadece Türksat 4A üzerinden yayınlarına devam etmektedirler. |
Number One TV | Number One TV, 1994 yılında yayın hayatına başlayan müzik kanalıdır. Bu kanal ayrıca Türkiye'nin ilk yabancı müzik kanalıdır |
Number One Türk TV | 25 Haziran 2012 tarihinde Fashion One TV yayın frekansının çekilmesiyle yayın hayatına başlamıştır. Yerli müzik yayını yapmaktadır. |
Power TV | Yabancı pop ve rock tarzı video klip yayınlayan müzik kanalı. "Power Media Group Turkey" bünyesinde olan kanal, 25 Eylül 2014'te ise normal yayına başladı. |
Power Türk TV | PowerTürk TV, Türkçe pop ve rock tarzı video klip yayınlayan müzik kanalı. Güncel Hit parçalara odaklıdır, aynı zamanda dünden bugüne unutulmayan Hitlere yer vermektedir. Müzik piyasasındaki en son yenilikleri özellikle ekrana getirmektedir. Kanal "Power Medya Grubu" bünyesinde olup, İstanbul'dan yayın yapmaktadır. |
Vatan TV | Vatan TV, 26 Aralık 2009 tarihinde kurulan bir müzik ve eğlence kanalıdır. |
TMB TV | TMB, ayrıca Türk Müzik Birliği olarak da bilinen, Samir Gurbanov tarafından Aralık 2009'da kurulan, tüm Türk Cumhuriyetlerinin şarkılarını, türkülerini bir arada toplayan bir kanaldır. |
Ülkemizde bu müzik kanallarını Digital Platformlarda; GSM TV uygulamalarında yada uyduda bulabilirsiniz.
Digital Platformların devreye girmesine bağlı bazılarını Türksat Normal uydudan izlenmemektedir.
Klip kültürü vazgeçilmez bir öğedir; günümüzde teknolojininde sayesinde film tadında klipler ortaya çıkmaktadır.Bu klipleri ve müziğin büyülü etkisini evlerime getiren kanalların uzun ömürlü olmasını temenni ediyorum.
**Kanallar Hakkında bilgiler Tüm dünyada kullanıcılar ücretsiz bilgi sunan ;tr.wikipedia.org üzerinden alınmıştır.