Türkiye'nin 'Oscar' Aday Filmi Belli Oldu!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
58,651
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
img_20191012_015517-jpg.73823

Türkiye'nin 2020 Oscar adayı belli oldu!

Yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin'in oturduğu, kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur gibi isimlerin yer aldığı gişe rekortmeni film Türkiye’nin En İyi Uluslararası Film Oscar adayı oldu.

Gösterimde kaldığı süre boyunca gişeye damgasını vuran film kızı ile aynı zekâ yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu alıyor.

Filmin popülerliğinden yararlanmak istiyorlar muhtemelen ama böyle ucuz bir filme Akademi'nin yüz vereceğini sanmam.

Nasipse Adayız veya Bilmemek daha kaliteli seçimler olabilirdi. Fakat gerçekçi olmak gerekirse onların da çok şansı olmazdı. Malum arkalarında itici bir güç yok.

Çok güzel seçim olmuş, milyonların izleyip beğendiği ve ülkemizden de tam not alan film tabi ki bizi yansıtan şekilde aday gösterilmeliydi. İlk aklıma takılan uyarlama film olması geldi ama kadrosu ve yansıtmasıyla çok daha özel bir iş oldu. :X

Filmin popülerliğinden yararlanmak istiyorlar muhtemelen ama böyle ucuz bir filme Akademi'nin yüz vereceğini sanmam.

Nasipse Adayız veya Bilmemek daha kaliteli seçimler olabilirdi. Fakat gerçekçi olmak gerekirse onların da çok şansı olmazdı. Malum arkalarında itici bir güç yok.
Nasipse Adayız'a aday olmak nasip olmamış..

Aşırı popüler olmasından ve dünya çapında ses getirmesinden faydalanmak istemişler. Bu açıdan düşününce mantıklı bir tercih gibi duruyor ama pek Akademi’lik bir film değil maalesef.

Nasıl ifade edebilirim bilmiyorum ama ağır dram olan Türk filmlerindeki yapaylık durumu mevcut filmde, sinemanın izleyiciyi ağlatmaya yönelik tüm unsurlarını kullanıyor. Bu da biraz kolaya kaçmak oluyor ve dediğim gibi Akademi’lik bir film değil bu yüzden. Artı uyarlama bir senaryo.

• Sinir Bozucu
Reactions: Angelica
Uyarlama film diyenler Oscar'da daha önce bazı uyarlama filmlerin büyük dallarda ödül kazandığını unutmasınlar. :A Çoğu insan sosyal medyada sırf ana akım film olduğu için laf atıyor ama zaten hiçbir şekilde aday olamayacağımız için bu film veya başkası fark etmez. Ayrıca pandemi döneminde Netflix sayesinde pek çok ülkede gündem olmuştu bence bu açıdan mantıklı bir seçim. :D

Seçilen filmlerin 2019'da kendi ülkelerinde gösterime girmesi gerekiyor o yüzden iki film de şartlara uymuyor. Gelecek sene kesin Nuh Tepesi falan seçilir o zaman rahatlarsın. :A

Seçilen filmlerin 2019'da kendi ülkelerinde gösterime girmesi gerekiyor o yüzden iki film de şartlara uymuyor. Gelecek sene kesin Nuh Tepesi falan seçilir o zaman rahatlarsın. :A
2019'da mı? :D 2020 olmasın? :D

Uyarlama film diyenler Oscar'da daha önce bazı uyarlama filmlerin büyük dallarda ödül kazandığını unutmasınlar. :A Çoğu insan sosyal medyada sırf ana akım film olduğu için laf atıyor ama zaten hiçbir şekilde aday olamayacağımız için bu film veya başkası fark etmez. :D
Başarılı olan yabancı uyarlama film var mı örnek verebileceğin? Başka ülkeden Amerika'ya geçenler hariç ama. :D

2019'da mı? :D 2020 olmasın? :D

Başarılı olan yabancı uyarlama film var mı örnek verebileceğin? Başka ülkeden Amerika'ya geçenler hariç ama. :D
Daha doğrusu Ekim 2019-Eylül 2020 arasında giren filmler seçiliyor diye hatırlıyorum eğer yanlışsam düzelt. Nuh Tepesi bu dönemde girdi ama geçen sene değerlendirilmiş galiba. Nasipse Adayız ve Bilmemek de bu süre içinde ticari gösterime girmedi. Ha tabii ki daha iyi, orijinal ve ödül odaklı bir seçim yapılabilirdi ama popülerliği nedeniyle bu karar alınmış belli ki. :D

Mesela The Departed Japon filminden uyarlama ama bir sürü ödül aldı. Biliyorum hariç dediğin için bu kategoriye girmiyor ama 90 küsür yıllık tarihte bunun gibi örnekler bulunur belki. Gerçi özgün ve Altın Palmiye ödüllü filmimiz bile zamanında aday olamadıysa bu konuda fazla kafa patlatmaya gerek yok bence. :A

• Güldürdün
Reactions: bazinga
Bence çok etkileyici bir filmdi çok doğru bir seçim olmuş inşAllah Oscarı senaryo ve oyunculuklarla Oscarı hak eden bir film

Daha doğrusu Ekim 2019-Eylül 2020 arasında giren filmler seçiliyor diye hatırlıyorum eğer yanlışsam düzelt. Nuh Tepesi bu dönemde girdi ama geçen sene değerlendirilmiş galiba. Nasipse Adayız ve Bilmemek de bu süre içinde ticari gösterime girmedi. Ha tabii ki daha iyi, orijinal ve ödül odaklı bir seçim yapılabilirdi ama popülerliği nedeniyle bu karar alınmış belli ki. :D

Mesela The Departed Japon filminden uyarlama ama bir sürü ödül aldı. Biliyorum hariç dediğin için bu kategoriye girmiyor ama 90 küsür yıllık tarihte bunun gibi örnekler bulunur belki. Gerçi özgün ve Altın Palmiye ödüllü filmimiz bile zamanında aday olamadıysa bu konuda fazla kafa patlatmaya gerek yok bence. :A
Amerika vizyon tarihi Oscar dönemi içinde olmalı ama kendi ülkesindeki tarihle ilgili farklı bir kuraldan emin değilim. Wikipedia'da Aralık'a kadar son yazıyor ama detaylı araştırmadım.

Departed alakasız örnek. Kuru Otlar Üstüne aday olacak inşallah. :A

• Güldürdün
Reactions: Aserat
Uyarlama olması ve ajitasyonu bol olduğu için haberi ilk okuduğumda aşırı saçma geldi bana. Daha sonra filmin karantina döneminde dünya çapında ses getirdiğini düşününce ve özgün/uyarlama konusunda herhangi bir kıstas olmadığını okuyunca böyle bir karar alınması normal geldi.

Yine de keşke Kız Kardeşler seçilseydi.

Çok güzel seçim olmuş, milyonların izleyip beğendiği ve ülkemizden de tam not alan film tabi ki bizi yansıtan şekilde aday gösterilmeliydi. İlk aklıma takılan uyarlama film olması geldi ama kadrosu ve yansıtmasıyla çok daha özel bir iş oldu. :X
Nasipse Adayız'a aday olmak nasip olmamış..
Aşırı popüler olmasından ve dünya çapında ses getirmesinden faydalanmak istemişler. Bu açıdan düşününce mantıklı bir tercih gibi duruyor ama pek Akademi’lik bir film değil maalesef.

Nasıl ifade edebilirim bilmiyorum ama ağır dram olan Türk filmlerindeki yapaylık durumu mevcut filmde, sinemanın izleyiciyi ağlatmaya yönelik tüm unsurlarını kullanıyor. Bu da biraz kolaya kaçmak oluyor ve dediğim gibi Akademi’lik bir film değil bu yüzden. Artı uyarlama bir senaryo.
Uyarlama olması ve ajitasyonu bol olduğu için haberi ilk okuduğumda aşırı saçma geldi bana. Daha sonra filmin karantina döneminde dünya çapında ses getirdiğini düşününce ve özgün/uyarlama konusunda herhangi bir kıstas olmadığını okuyunca böyle bir karar alınması normal geldi.

Yine de keşke Kız Kardeşler seçilseydi.
Değerlendirmeye alınan diğer filmler:
EmuTp49W4AE7MYk

Değerlendirmeye alınan diğer filmler:
EmuTp49W4AE7MYk
Nasipse Adayız veya Bilmemek olsaydı keşke. :(

Cep Herkülü bile daha iyi bir seçim olurdu. En azından daha az ajitasyon var ve daha az işlenen önemli bir konu... Bu komitede Yedinci Koğuştaki Mucize'ye oy verenlerin Oscar'ın O'sundan anlamadığı çok belli.

Ülkemizin Amerika lobisi düşüktür ; Amerikada öyle Türk filmleri üzerine bir ağ yok ; ama filmin ülkemizde ciddi bir popülerliği olması; karakterlerin etkisi;oyunculuk ve çocuk oyunculuk etkisi olabilir.
Yoksa devşirme eleştrilerini pek makul bulmuyorum.
Şuan Türkiye Milli Takımında Türkiye liginde oynayan kaç oyuncu var?

Umarım Son 5 e kalır ama bilemiyorum.
Başarılar Dilerim.

@bazinga çok ağır eleştirmişin. O kadar ağır eleştiriyi Kesinlikle haketmiyor.