FOX Türkiye 2020 - 2021 Sezonunda Ne Yapacak? Cenk Soner Anlattı!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
64,032
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Bu-Sene-Cok-FOX-cover-photo-f17887ea-257d-448b-89cc-18ff0f5e5a43-mpositioned-640x360.jpg

The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, FOX'un yeni sezonu hakkında konuştu.

Geçtiğimiz sezon 'Yasak Elma', 'Baraj', 'Öğretmen', 'Mucize Doktor', 'Zümrüdüanka' ve 'Savaşçı' dizileri ile başarılı bir sezon geçiren FOX, yaz sezonunda 'Bay Yanlış' ve 'Sen Çal Kapımı' dizileri ile başarısını devam ettirdi.

The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, gazeteci Oya Doğan'ın yeni sezon ile ilgili sorularına cevap verdi.
Bu yazı en iyi geçiren kanallardan birisiniz. İki romantik komedi diziniz var. Ama bugün sezon başlıyor ve yeni diziler başlamak için sıraya girdi bile… İkisi için de tehlike çanları çalmaya başladı diyebilir miyiz?

Açıkçası biz ikisinden de çok memnunuz. Bilhassa yurt dışında çok büyük bir ilgi var. Bay Yanlış ve Sen Çal Kapımı yurt dışındaki yayınlarda çok ilgi görüyor. Zaten sosyal medyaya da baktığınızda birçok ülkede trending topic oluyor. Durumdan memnunuz.

FOX sezonu Eylül ayı itibarıyla açtı.. Bu yıl biz nasıl bir FOX ekranı izleyeceğiz?

Her zamanki çizgisinde giden bir FOX izleyeceğiz. Yine en güvenilir haber bültenlerini yapmaya devam edeceğiz. Diziler tarafında da yenilikçi, herkesi eğlendirici, herkesin beğeneceği ve ince eleyip sık dokuyarak seçtiğimiz yeni dizilerimiz hazır. Mevcut dizilerimiz de devam ediyor. Hedefimiz; hem en eğlenceli, en sevilen kanal olmak, hem de haber bültenlerimizle de en güvenilir kanal olmaya devam etmek. Fakat koronavirüsten ve belirsizlikten dolayı zorlu bir yıl olacak.

Yasak Elma dördüncü sezonuna bu akşam başlıyor. Bu, beklenen bir başarı mıydı?

Açıkçası biz her dizimizin aslında çok iyi reyting alacağını düşünerek giriyoruz. Fakat istatiksel bir gerçek var. Yayına giren her 3 işten sadece bir tanesi tutuyor. Her ne kadar çok beğendiğimiz işleri satın alsak da, ortada bir istatistik var. Yasak Elma’ya gelirsek; bizim beğendiğimiz, potansiyel beklediğimiz dizilerden bir tanesiydi ve bunun karşılığını bulmasından dolayı çok sevinçliyiz. Yasak Elma halk arasında çok konuşuluyor. Her sohbet masasının bir konusu aslında. Böyle bir etki yaratılmış olması bize de sevinç ve gurur veriyor.

Gelelim salı yarışındaki diziniz Baraj’a. Geçen hafta karşısında sadece Menajerimi Ara varken sezonu açtı ve sonuç iyi değil… Rakipler daha da sert gelecek…

Baraj maalesef iki bölüm yayınlayıp pandemi nedeniyle üçüncü bölümünü yayınlayamadığımız bir diziydi. O yüzden yeniden başlıyormuşuz gibi bir planlama yaptık. Evet sezon açıldı ama izleyici henüz ekran başına dönmemişti. Aslında düşük başlaması bir gösterge değil. Biz Baraj için yapımcımızla elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Çarşamba akşamı sezonda Öğretmen başlamıştı ama yerine Sen Çal Kapımı yayınladınız yaz sezonunda ve reytingleri oldukça iyi. Öğretmen ne olacak? Ne zaman başlayacak? Hangi güne gelecek?

Aynı gün yayınlanan ve iyi reyting alan iki tane dizimiz var. Bu güzel bir problem. (Gülüyor.) Planlaması üzerinde çalışıyoruz. Şu anda Öğretmen ekibi de sette. Tüm işlerimiz girecek. Sadece iyi bir planlama olması için biraz daha vakte ihtiyacımız var.

Perşembe Mucize Doktor günü ve 17 Eylül’de sezon açıyor. Tanıtımlardan görünen o ki bu sezon çok iddialı olacak…

Son yılların en yüksek reyting alan draması. İzleyici entrika dışında tanımlıyor Mucize Doktor’u. İzleyicilerden “Dizi izlemeyi bırakmıştım. Tekrar izlemeye başladım” cümlelerini duyuyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Çünkü riskli bir şey denedik ve geri dönüşünü aldık..

Gelelim cuma gününe… Bay Yanlış orada kalır mı?

Biz şu anda memnununuz. Yeni sezona da giriyoruz ve rekabet başlayacak. Devam eden dizilerimiz gelecek, rakip kanalların yeni işleri girecek. Sonuçta bunların durumuna göre bütün dizilerimizle ilgili bir değerlendirme yapacağız.

Cumartesi Zümrüdüanka’nız var ve güzel gidiyor. Hepimizin merak ettiği pazar diziniz Savaşçı’ya ne oldu? Limon Yapım’ın iflas ettiği ve Savaşçı’nın sete o nedenle çıkamadığı konuşulanlar arasında… Sizin bu durum karşısında aldığınız bir önlem var mı?

Savaşçı bizim çok beğenilen bir dizimiz. Bugüne kadar karşısına 35 işten fazla iş girdi ve reytingini düşürmeden devam etti. Kanalımızla da özdeşleşen bir iş. Bizim elimizde şu anda birkaç stok bölüm var. Ama yapımcımızdan ne zaman sete çıkılacağıyla ilgili haber bekliyoruz. Sete çıktıklarında yayın planlamamıza koyacağız. Diğer sorunuzu bana değil, yapımcı Hayri Aslan’a yöneltmeniz daha doğru olur.

Şu anda elinizde ayrıca Med Yapım’dan Kimsesizler, 25 Film’den Kefaret ve Limon Yapım’dan Bir Annenin Günahı var. Onun çekimleri başladı mı?

Bir Annenin Günahı’nın çekimleri başladı ama pandemi nedeniyle durdu. Kimsesizler dizisinin çekimleri ise devam ediyor.

Haftada 7 gün var ama sizin elinizde 11 dizi. Kolaylıklar diliyorum. Bir başka konuşulan mesele de, şu anda yayınlanan ve yayınlanacak olan işlerinizin 6 tanesinde Fatih Aksoy’un imzası olması. Bazılarında adı var, bazılarında ortağı olduğu başka şirket var. Fazlasıyla “FOXMED” yakıştırması yapılıyor.

Her sezon öncesi bize iş sunan bir sürü yapımcıdan iş aldık. Ama şu anda FOX ekranında tutan ve devam eden işlerimize baktığımızda Fatih Aksoy’un sahibi olduğu Med Yapım’ın ve ortağı olduğu MF Yapım’ın projeleri çoğunlukla tuttu. Aslında başka işler de aldık, yayınladık ama bu işler tuttu ve devam etti. Biz bunu kimya tutmuş olarak düşünüyoruz. Med Yapım ve MF Yapım’la çok da iyi çalışıyoruz. Ayrıca Mucize Doktor’un ve Sen Çal Kapımı’nın yapımcısı Asena Bülbüloğlu. Her şeyiyle o ilgileniyor. Biz farklı janralarda işler yapmak istiyoruz ve ortak bir noktada buluşuyoruz. Mucize Doktor’u yapmak kolay bir karar değildi. Yapımcı ve kanalın bu işin arkasında durup, o riski alıp yapması önemliydi. Sonuçta o yapımcılarla bir güven ilişkisi oluşturduk. Beraber yaptığımız her iş tutuyor. Biz bundan mutluyuz. Ayrıca 4 yıldır süren Savaşçı dizimiz Limon Yapım’la, Zümrüdüanka ise Pastel Film’le sürüyor. Biz prototipimizi tutan diziye göre ayarlıyoruz. Kapımız her yapımcıya açık.

Biraz da program konuşalım.

Gündüz kuşağına baktığımızda aslında hafta içi İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat başlıyor. Sonrasında Çağla ile Yeni Bir Gün, Temizlik Benim İşim ve Zuhal Topal’la Sofrada. Hafta sonları ise geçen sezondan Memet Özer ile Mutfakta, Dostumun Dünyası ve Benden Söylemesi ile devam ediyoruz, ayrıca yeni sezonda yeni başladığımız Kamera Arkası programımız var. Biz bu durumdan çok memnunuz açıkçası. Gündüz kuşağımızın bizi tatmin eden, izleyicimizi tatmin eden bir kuşak olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Prime Time'da Yaparsın Aşkım yarışması izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız.

Güzel bir söyleşi olmuş bakalım elinde bu kadar dizi olan Fox tv ne yapacak :D

FOX Güvenilir haberlerde dizlerde Zuhal Topal Çağla Şikelle başarılı ..Savaşççı,yasak elma reytingleri yukseliyor..bence en güvenilir kanal..

Çarşamba sorusu için verilen cevaba sinir oldum. Kesin bir şekilde Öğretmen çarşamba devam edecek diyememiş. Kuruluş Osman karşısında 10+ reytingle başlayan bir yapımı uyduruk bir yaz dizisi için geç başlatmaları yetmiyor bir de muallak muallak konuşuyorlar. Umarım saçma sapan bir karar alınmaz.

Tabii daha konuşmak için erken ama salı ve cuma için o kadar ümitli bir tablo yok bence. Baraj'ın bu saatten sonra fazla yükseleceğini yükselse bile yeterli olacağını sanmıyorum. Üstelik daha EDHO, Ramo ve Masumlar Apartmanı başlamadı. Bay Yanlış şimdilik mutlu eder çünkü geçen hafta Kırmızı Oda dışında hiçbir cuma dizisi ortalıkta yoktu. Arka Sokaklar, Babil, Hercai, Payitaht, Güldür Güldür vs. gelince bu reytingleri mumla arar.

Bence Savaşçı'nın bu saatten sonra başlaması pek mümkün değil gibi. Stok bölümlerin üzerine bir bölüm daha çekip 100'e tamamlasınlar ve daha fazla yer kaplamadan bitsin. Yaz dizilerinden biri de o günü idare edebilir şimdilik. Neyse pek sevdiğim bir kanal olmasa da güzel röpörtaj olmuş Star yazısını da merakla bekliyorum. :Z

arka sokaklar 15 seneden beri var..güldür 10 seneden beri var..hercai 2.sezona başlıcak...SAVAŞÇI dizisi okuduğuma göre devam etme kararı var..Savaşçı 4 sezondan beri var..bay yanlışda catı katı aşkın arkasında ahlen.edhoda başarılı

Çarşamba sorusu için verilen cevaba sinir oldum. Kesin bir şekilde Öğretmen çarşamba devam edecek diyememiş. Kuruluş Osman karşısında 10+ reytingle başlayan bir yapımı uyduruk bir yaz dizisi için geç başlatmaları yetmiyor bir de muallak muallak konuşuyorlar. Umarım saçma sapan bir karar alınmaz.

Tabii daha konuşmak için erken ama salı ve cuma için o kadar ümitli bir tablo yok bence. Baraj'ın bu saatten sonra fazla yükseleceğini yükselse bile yeterli olacağını sanmıyorum. Üstelik daha EDHO, Ramo ve Masumlar Apartmanı başlamadı. Bay Yanlış şimdilik mutlu eder çünkü geçen hafta Kırmızı Oda dışında hiçbir cuma dizisi ortalıkta yoktu. Arka Sokaklar, Babil, Hercai, Payitaht, Güldür Güldür vs. gelince bu reytingleri mumla arar.

Bence Savaşçı'nın bu saatten sonra başlaması pek mümkün değil gibi. Stok bölümlerin üzerine bir bölüm daha çekip 100'e tamamlasınlar ve daha fazla yer kaplamadan bitsin. Yaz dizilerinden biri de o günü idare edebilir şimdilik. Neyse pek sevdiğim bir kanal olmasa da güzel röpörtaj olmuş Star yazısını da merakla bekliyorum. :Z
kırımızı oda inş tutmuş dizlerin arkasında kalmaz..çook güçlü rakıpleri var

arka sokaklar 15 seneden beri var..güldür 10 seneden beri var..hercai 2.sezona başlıcak...SAVAŞÇI dizisi okuduğuma göre devam etme kararı var..Savaşçı 4 sezondan beri var..bay yanlışda catı katı aşkın arkasında ahlen.edhoda başarılı
Savaşçı'nın bitmesi için herhangi bir neden yok ki? Yeni sezon hazırlıkları başladı, dizi sete çıkınca ellerinde olan bölümleri yayına verirler.

savaşçı bitmesin zaten..stardaki söz dizisi bile biti..nöbet dizisi bile bitti..kardeşim..
Nöbet dizisi Show TV'nin saçma kararı yüzüne bitti. Kaç sezondur tutmuş asker dizisinin karşısına, yeni bir diziyi koymak nedir ya? :A

Savaşçı'yı pek sevmem ama Söz'ü seviyordum. O dizide zirvede bitirdi. :bhr:

• Güldürdün
Reactions: Doğan
Nöbet dizisi Show TV'nin saçma kararı yüzüne bitti. Kaç sezondur tutmuş asker dizisinin karşısına, yeni bir diziyi koymak nedir ya? :A

Savaşçı'yı pek sevmem ama Söz'ü seviyordum. O dizide zirvede bitirdi. :bhr:
aynen söz diziside hep.1.di...bende severdim söz dizisi..bide kanalşd de isimsizler vardı..

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
  • Güldürdün
Reactions: Doğan