Tek filme düşürdü iki filmden, yeterince es verdi.@bazinga Biraz Es ver
Tek filme düşürdü iki filmden, yeterince es verdi.@bazinga Biraz Es ver
LOTR gibi bir üçleme nasıl hiç etki yaratmadı sende ben de şaşırdım ama eskiden de durum böyleydi. Tıpkı benim Star Wars serisini abartılı görmem ya da bana tesir etmemesi gibi bir durum sanırım. Ama Star Wars serisi gerçekten çok zayıf kalıyor LOTR konusunda bilmiyorum, 2000’lerin başında bu destansı epik yolculuk hikayesi, o yönetmenlik harikası savaş sahneleri kolay kolay bir daha gelmez ve gelmedi de. Hobbit serisi en iyisi bile 7.5-8 ayarında ama LOTR...
The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
Bu filmi ise serinin en kötü filmi olarak hatırlıyordum ama hatırladığım kadar kötü değilmiş. İlk filmle neredeyse aynı düzeydeler.
Senaryo olarak muhtemelen serinin en zayıf filmi. Yine de arada efsane olmuş replikler var. Filmin en büyük artısı ise teknik olarak aşmış olması. Gollum'un bu filmde rolü çok artıyor ve sanırım LOTR serisine dair en sevdiğim şey bu karakter. İzlemesi aşırı keyifli ve CGI o dönem için aşmış bir seviyede. Keza savaş sahnelerinin de çığır açıcı olduğunu söylemek mümkün. Günümüzde böyle teknik başarılar, savaş sahneleri çok sıradan gelse de o dönem için gerçekten önemli başarılar bunlar. Zaten 2002-2010 arası 362562 tane daha epik savaş sahnesi çekmeye kalkan film çıktı.
Neyse her zaman dediğim gibi teknik başarı karın doyurmuyor. Senaryo önemli, duyguyu verebilmek önemli. Açıkçası filmi izlerken zaman zaman fenalık geçiriyordum sıkıntıdan. Ne vardı da şu filmi 3 saat yaptınız?
7.5/10
2002 yılında yani 18 sene önceki görsel şölen ve fantastik dünya büyülemişti........LOTR gibi bir üçleme nasıl hiç etki yaratmadı sende ben de şaşırdım ama eskiden de durum böyleydi. Tıpkı benim Star Wars serisini abartılı görmem ya da bana tesir etmemesi gibi bir durum sanırım. Ama Star Wars serisi gerçekten çok zayıf kalıyor LOTR konusunda bilmiyorum, 2000’lerin başında bu destansı epik yolculuk hikayesi, o yönetmenlik harikası savaş sahneleri kolay kolay bir daha gelmez ve gelmedi de. Hobbit serisi en iyisi bile 7.5-8 ayarında ama LOTR...
Hobbit’i o kadar beğenmemiştim, bir şeyler eksik ya da zayıf hatta itici kaçtı gözüme özellikle o uzun saçlı ana karakter. Ama LOTR ve Harry Potter konusunda katılıyorum, ikisi de sinemasal şölen ve büyülü dünya.2002 yılında yani 18 sene önceki görsel şölen ve fantastik dünya büyülemişti........
LOTR , Hobbit, Harry potter... hepsi apayrı dünyalar ve bu dünyayı bilmeyenlerin asla sevmeyeceği bir durum.
3 ünde hikayesi başka... hikayeleride iyi kavramak lazım.
ama beni her zaman o büyülü dünya etkilemiştir..Hepsinde...
Gerçek dünyanın ötesi.
LOTR gibi bir üçleme nasıl hiç etki yaratmadı sende ben de şaşırdım ama eskiden de durum böyleydi. Tıpkı benim Star Wars serisini abartılı görmem ya da bana tesir etmemesi gibi bir durum sanırım. Ama Star Wars serisi gerçekten çok zayıf kalıyor LOTR konusunda bilmiyorum, 2000’lerin başında bu destansı epik yolculuk hikayesi, o yönetmenlik harikası savaş sahneleri kolay kolay bir daha gelmez ve gelmedi de. Hobbit serisi en iyisi bile 7.5-8 ayarında ama LOTR...
LOTR’ın @bazinga üzerinde etki bırakmaması gibi bir durum sanırım bendeki de.Ya film tarihinin en iyi kötü karakterlerinden birisine sahip Star Wars... Nasıl etki bırakmadı senin üzerinde... Darth Vader ayarında bir kötü karakter hiçbirinde yok bence son saydığın filmlerin arasında, The Empire Strikes Back o yüzden bambaşka bir film zaten. Tabii sadece bu değil, birçok orijinal karakter barındırması içerisinde, The Force tasviri falan... Tabii her film, herkesin üzerinde benzer etki bırakacak diye bir şey yok. O konuda haklısın.
Ayrıca şu da var; 4-5-6 en iyi filmleri ve ana üçleme o bence. 1-2-3 de yine kabul edilebilir ama günümüzde tamamen para amaçlı yaptıkları 7-8-9 pek başarılı değil...
Baştan niyetim öyleydi ama bu kadar Orta Dünya yetti şimdilik. Başka bir zaman Hobbit serisini de izleyeceğim baştan.@bazinga için sırada Hobbit serisi var.
@Araf cevabı vermiş günde tek filme düşürmek bile büyük bir değişim oldu. Gerçi arada tek günlük vimeo gösterimi nedeniyle rutini bozarak Two Towers ile aynı güne bir yerli film de sığdırdım.@bazinga Biraz Es ver
Hiç 9.4 olmadı, IMDb'de bazı yerlerde 9.2 bazı yerlerde 9.3 gözüküyor. Kendi sayfasında hala 9.3Ekli dosyayı görüntüle 88988
Bu filmin puanı 9.4 idi. Filmi iki gün önce izlediğimde puanının 9.3'e düştüğünü gördüm ve bugün baktım 9.2'ye düşmüş.
İmzamı atıyorum altına. 👏Star Wars, LOTR, Harry Potter şüphesiz hepsi de gerçekten çok başka dünyalar yaratan eşsiz eserler. Fakat bu dünyaların içerisine girmek son derece kişisel mevzu.
Hobbit'i Peter Jackson'un kendisi bile gömüyor, onu gerçekten listelere falan almamak lazım... Sıralamada hep en sonda yer alacak çünkü, değişmeyecek.Hobbit pek başarılı bir üçleme değil ya, onu çıkarın listelerden falan.
Harry Potter serisini izleyen ben, LOTR serisini doğru dürüst izlediğimi hatırlamıyorum. Çocukluğumda tabii biraz izledim de, neyin ne olduğuna tam hakim değilim. Genel olarak hatırladığım Gollum karakterinin "kıymetlimissss" demesi. Listeme almıştım geçen, onu da izleyeceğim. O dünyaya girebilecek miyim bakalım ben. Yorumlarda görüşürüz artık.Baştan niyetim öyleydi ama bu kadar Orta Dünya yetti şimdilik. Başka bir zaman Hobbit serisini de izleyeceğim baştan.
@Araf cevabı vermiş günde tek filme düşürmek bile büyük bir değişim oldu. Gerçi arada tek günlük vimeo gösterimi nedeniyle rutini bozarak Two Towers ile aynı güne bir yerli film de sığdırdım.
@Tolstoyevski @Sherlock @MEnes
Star Wars, LOTR, Harry Potter şüphesiz hepsi de gerçekten çok başka dünyalar yaratan eşsiz eserler. Fakat bu dünyaların içerisine girmek son derece kişisel mevzu. Yani mesela Parasite'tan nefret edeni, hiç sevemeyeni kolay kolay anlayamam ama bu filmleri sevmeyenleri kolaylıkla anlayabilirim. Çünkü filmlerin olayı tamamen bu dünyaların içerisine girebilmek ile ilgili.
Harry Potter benim için her zaman içlerinden en çok anlam ifade olanı oldu. Çünkü hepsinden önce, henüz sinemayla doğru düzgün ilgilenmiyorken izlemiştim. (Kitaplarından da birkaçını okumuştum.) Büyülenmiştim. Karakterlerin yaşça benim o dönemki yaşıma yakın olması da işleri kolaylaştırmıştı...
LOTR serisini yanılmıyorsam 2010 civarı izlemiştim ilk kez. Harry Potter'dan sonraydı ve bu nedenle bendeki etkisi biraz daha az oldu. Fakat 2000'lerin başında böylesine büyüleyici bir dünya, büyüleyici bir teknolojiyle tanışanların seriyi ilahlaştırmasını anlayabiliyorum.
Bu arada Harry Potter'ı daha çok sevmeme rağmen o seride de 7-7.5 verdiğim çok film vardı geçtiğimiz yıllardaki ikinci/üçüncü izlememde.
Ben nedense 9.4 oldu diye hatırlıyorum. IMDb listesinde 9.2 görünüyor ama sayfada 9.3 görünüyor. Çok ilginç.Hiç 9.4 olmadı, IMDb'de bazı yerlerde 9.2 bazı yerlerde 9.3 gözüküyor. Kendi sayfasında hala 9.3
Onu ben de sık sık dinliyordum zaten filmden bağımsız olarak.