Ahmet Kaya (28 Ekim 1957,[1] Malatya, Türkiye - 16 Kasım 2000, Paris, Fransa), Türkiye'de 1980'ler ve 1990'larda çıkardığı albümler ve verdiği konserlerle tanınmış, anne tarafından Türk, baba tarafından Kürt kökenli Türk halk müziği ve özgün müzik sanatçısı[2] ve besteci.Arabesk Türkiye'ye özel bir müzik türüdür. Ahmet Kaya'nin sarkilari pop olmasa gerek.![]()
Bence de alakası yok arabesk ile.
@kerem @Yiğitt @MEnes @tolgab @Billy Kane @Aserat @dreamy @Turkuazz @MasacRE @xemrexxx @vadikızı @denizz19 @sokak sanati @mesmeso61 @Maskeli Fedai @mrt-06 @Harunnn60 @serhatt @batuhankaralar @bazinga @MayısKralı @xBUGRAx @-potterhead- @Özgür @Bully @Hachiko @offensive @Tolstoyevski @S.G.A.T. @alperuz @Ahmed @hayret bi şey @anniegrant @Gizmen @Silinmiş Üye @Emre Ozansoy @12.Adam @phoebebuffay @Dosi @Forumdash @The_Erinch @xdragxx @Felon @eskici @yigit_00 @pompy @AteşBöceği @Çiğdem @Araf @emreemreu @BesaleT @ozmoturk
Ben şarkı olarak söyluyorumKendisini arabesk müzik sanatçısı olarak tanımlamaz ama Türkiyede arabesk denince ilk akla gelenlerde ama şarkı bazında ayrı ayrı değerlendirmek gerekebilir.
Ama Ahmet Kaya mı Orhan Gencebay mı diye sorsan; Orhan Gencebay derim.
Bana da fantezi-pop gibi geldi, arabesk degil bence de.İlginç, neresi pop bu şarkının ya.![]()
Onu geç de Çiğdem elenmiş. 😱Fragman 1 hafta boyunca konuşulmuştu. Çok büyük sükse yapmıştı o dönem.
Show'um ne güzel diziler yaptı bee@mrt-06
Sen yarişmacısının senin sarkından daha iyi tabi rakip istemezsinBence de alakası yok arabesk ile.![]()
Günümüzde her şarkıcı herşeyi deniyor; aslında işin birde o boyutu var.Ben şarkı olarak söyluyorumBatsın bu dünya arabesk değildir. Protest muzik vardir doğasında
O yuzden soruyorum. Ama ahmet kayanın şarkısının sözleri batsın bu dunyadan daha arabesktir
Yukarda da konusulmuş. Arabesk fantezi şarkılari hakkında. Herkes sanatcının yaptiği ture göre cevap vermişAnlamadım. Yine grup/rock sorunsalı yaşıyorum
![]()
Neyse Affet ile devam o zaman. En sevdiğim arabesk şarkı şu sıralar.Bana da fantezi-pop gibi geldi, arabesk degil bence de.![]()
Ne alakası var Ahmet Kaya şarkıları arabesk olarak değerlendirilse sana kalmazdı zaten.Sen yarişmacısının senin sarkından daha iyi tabi rakip istemezsin![]()
Peki o zaman değiştiriyorumGünümüzde her şarkıcı herşeyi deniyor; aslında işin birde o boyutu var.
Ama işin köküne ve özgün olanına göre gitmeli.
Ben şarkıcının öne çıktığı türe göre cevapladım sorularını. 😉
Nereden bakmak istersen![]()
Cidden google bakıp arabesk sanatcılar yazarak mı araştırdın şarkılariniNe alakası var Ahmet Kaya şarkıları arabesk olarak değerlendirilse sana kalmazdı zaten.![]()
Bu da türkü.Peki o zaman değiştiriyorum
Tombul Tombul Memelerle yarişcamArabesk Müziğinin mihenk taşi İbrahim Tatlısesin nadide eserlerinden biridir.
@kerem @Yiğitt @MEnes @tolgab @Billy Kane @Aserat @dreamy @Turkuazz @MasacRE @xemrexxx @vadikızı @denizz19 @sokak sanati @mesmeso61 @Maskeli Fedai @mrt-06 @Harunnn60 @serhatt @batuhankaralar @bazinga @MayısKralı @xBUGRAx @-potterhead- @Özgür @Bully @Hachiko @offensive @Tolstoyevski @S.G.A.T. @alperuz @Ahmed @hayret bi şey @anniegrant @Gizmen @Silinmiş Üye @Emre Ozansoy @12.Adam @phoebebuffay @Dosi @Forumdash @The_Erinch @xdragxx @Felon @eskici @yigit_00 @pompy @AteşBöceği @Çiğdem @Araf @emreemreu @BesaleT @ozmoturk
Elenen belli olduPeki o zaman değiştiriyorum
Tombul Tombul Memelerle yarişcamArabesk Müziğinin mihenk taşi İbrahim Tatlısesin nadide eserlerinden biridir.
Yok ama seçebileceğim bütün arabesk yapan isimleri gözden geçirdim.Cidden google bakıp arabesk sanatcılar yazarak mı araştırdın şarkılarini![]()
Abicim google'de şarkını arat türü yazıyor.Peki o zaman değiştiriyorum