🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Tolstoy sağlam para almış bu uygulamadan :A Adamların reklamını öyle bir yaptı ki Diyarbakır'a gelmeli bir an önce uygulama :A
Denizli'ye gelmeyen şey Diyarbakır'a nasıl gelsin? :A Sıranı bekle. :A

• İlginç
Reactions: Maskeli Fedai
alıntıda l yi P ye çevir önce :F
çok basit ekmek yapmak.
2 kilo unun ortasına sıcak suda eritilmiş bir paket yaş maya, 1 yemek kaşiğı şeker, biraz tuz, biraz yoğurt(1 bardak olabilir, yarım bardak sıvı yağ) hepsini karıştır, ılık su ekle baya baya yoğur (kulak memesi kıvami :A ) (1 kilo un olursa hemen hemen aynı malzeme koyabilirsin :A)
sonra üstünü kapa, kapaksız leğense, poşet geçir ve iyice ört. 1-2 saat Mayalanınca tepsiye koy,
birazda öyle beklet,
2 yemek kaşiğı yoğurt 1 yemek kaşıgı sıvı yağ ve 1 yumurta çırp hamurun üstüne fırcayla sür. at fırına pişince çıkar afiyetle ye :A
@Tolstoyevski @Forumdash @MEnes @MasacRE @Araf
Bizimkilerin bu zamana kadar her türlü fırın işi yaptığını gördüm ama hiç ekmek yaptıklarına rastlamış değilim :A Yarına yetecek kadar ekmek var evde, ondan sonra da sokaklarda dolaşması beklenen fırıncı arabasını kovalayacağız sanırım :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
48 saat pırasasız mı? Asla

E365B580-F469-4A16-B152-C3C0FB6E6E22.jpeg

• Güldürdün
Reactions: Dosi and Forumdash
Bizimkilerin bu zamana kadar her türlü fırın işi yaptığını gördüm ama hiç ekmek yaptıklarına rastlamış değilim :A Yarına yetecek kadar ekmek var evde, ondan sonra da sokaklarda dolaşması beklenen fırıncı arabasını kovalayacağız sanırım :A
Fırıncılar sokaktamı dolanacak? 😱
Ekmek yapmayı küçükken öğrendim, özellikle çorba yaparken taze ekmek olmazsa olmazımdir. Hazır ekmekle aynı tadı alamıyorum :A

• Güldürdün
Reactions: MasacRE
Fırıncılar sokaktamı dolanacak? 😱
Ekmek yapmayı küçükken öğrendim, özellikle çorba yaparken taze ekmek olmazsa olmazımdir. Hazır ekmekle aynı tadı alamıyorum :A
Fırınlar açık olacak, araçlarla dağıtım yapacak demişler :A

Ben ne bizim ailede ne de akrabalarda falan hiç ekmek yapana rastlamış değilim, ucuz diye kimse uğraşmıyor herhalde :A

• İlginç
  • Güldürdün
Reactions: Forumdash and Dosi
Fırınlar açık olacak, araçlarla dağıtım yapacak demişler :A

Ben ne bizim ailede ne de akrabalarda falan hiç ekmek yapana rastlamış değilim, ucuz diye kimse uğraşmıyor herhalde :A
Aslında evet, Türkiye'de ki akrabalarda da pek yok ekmek kültürü. Biz burada yaşatıyoruz nedense :F hem fenamı, böyle durumlarsa işe yariyor ekmek yapmak :A

• Güldürdün
Reactions: MasacRE
Aslında evet, Türkiye'de ki akrabalarda da pek yok ekmek kültürü. Biz burada yaşatıyoruz nedense :F hem fenamı, böyle durumlarsa işe yariyor ekmek yapmak :A
Bizim kültürde somun ekmek daha cok tuketiliyor. Ama AB ve diğer ülkelerin ekmek alışkanliği çok farklı. Mesela bizim ekmeğe en yakın AB diğer ülkelerde yenen ekmek baget ekmeğidir:A Sofra ekmeği dedikleri şey hep şekerli ekmek :A

• Güldürdün
  • Güldürdün
Reactions: Forumdash and Dosi
Doğu'nun Paris'i ile Denizli'yi karşılaştırmak 😱
Nasıl ya? Diyarbakır Türkiye'de mi? Atatürk'ün Türkiye topraklarına katmak için uğraştığı ama başaramadığı yer Diyarbakır değil miydi? :A

(Büyük aşağıladım. :A)

• Sinir Bozucu
Reactions: Maskeli Fedai
Bizim kültürde somun ekmek daha cok tuketiliyor. Ama AB ve diğer ülkelerin ekmek alışkanliği çok farklı. Mesela bizim ekmeğe en yakın AB diğer ülkelerde yenen ekmek baget ekmeğidir:A Sofra ekmeği dedikleri şey hep şekerli ekmek :A
Benim yaptığım somun ekmeği artı pide.
Dilimli ekmek yaygın ve arap marketlerinde Tr ekmeğine benzer ekmek var, onu alıyoriz genelde :A
Ekmeği siz yapıyorsunuz ama sizde yasak yok, şu an bize lazım :A

Son zamanlarda fiyatları artmış olsa da ekmek yine de en ucuz doyurucu besin maddesi sonuçta :A
Bizde heran yasak gelir diye özellikle hamur mayasina talep var bulmakta zorlaniyoruz :F en fazla 3 tane alabiliyoruz kişi başi.

Benim yaptığım somun ekmeği artı pide.
Dilimli ekmek yaygın ve arap marketlerinde Tr ekmeğine benzer ekmek var, onu alıyoriz genelde :A

Bizde heran yasak gelir diye özellikle hamur mayasina talep var bulmakta zorlaniyoruz :F en fazla 3 tane alabiliyoruz kişi başi.
Taş fırının varsa somun ekmeğini yapabilirsin yoksa yapamazsin ancak şeklini verebilirsin :A

• Güldürdün
Herkes bu konuda cool cool takılıyor da, forumdan kimse birşey almaya çıkmadı mı merak etdim. :A