AMC Better Call Saul - 5. Sezon Yorumları

5x3

Biz gerçekten çok başka bir şey izliyoruz, güncel olarak yayınlanan en iyi dizi kesinlikle. Onlar nasıl çekim açılarıdır, bu nasıl bir yönetmenliktir. O nasıl çılgın bir giriş sahnesidir...

Lalo Salamanca'nın kafasında kurguladığı Gus'ı bitirme planını gördük aslında bu bölüm, bu yüzden de Saul iyice kartelin içine çekilmiş oldu. İstemeye istemeye diyemeyeceğim çünkü parayı görünce resmen kendinden geçti. Bu adamın da zaafı bu. :A

Tabii planın üstünde bir plan, kaderin üstünde bir kader vardır... Gus hala Lalo'nun bir adım önünde ve Salamanca ailesini ortadan kaldırmak adına ne gerekiyorsa feda etmeye hazır gibi duruyor. Zaten bu sezon Gus'ın iyice güçlendiğini göreceğimizi düşünüyorum, karakter artık o raddeye geldi. Bu yüzden Lalo'nun sonu yakındır. Birkaç bölüme kendisine veda edeceğimizi düşünüyorum.

Gelelim bölümün en önemli kişiliğine, Hank reisi de sonunda aramızda gördük. Kendine has konuşma tarzı, göbeği ve ortağı ile aramıza geri döndü. Breaking Bad evreninden burada görebileceğimiz hemen hemen her karakteri de görmüş olduk böylece. Saul ile karşılıklı sahneleri gerçekten hem güldürdü, hem de sevindirdi.

Lalo'nun Domingo üzerinden kurduğu plan sayesinde Hank de olaylara dahil olmuş oldu. Bakalım olaylara nasıl etkisi olacak, Gus'tan haberdar olamayacağını biliyoruz. Bu yüzden Salamanca ailesinin çöküşünde etkin bir rolü olacak bence. Gus; Hank ve ortağı üzerinden planlar yapacağının sinyallerini verdi zaten.

Mike dedem kısacık gözüktü ama yine şovunu yaptı, o da artık yavaş yavaş kendine gelecektir.

Kim'in Mesa Verde işleriyle bu kadar uğraşması boşuna gösterilmemiştir, ev/arazi mevzusu üzerinden başına bir iş gelecek gibi ama bakalım...

Seni saygıyla selamlıyorum reis, hoş geldin...

HankBCS.jpg

5x3

Mükemmel Breaking Bad evreninde geçen mükemmel bir diziye sahibiz gerçekten... Vince Gilligan etkisini sonuna kadar hissettiriyor. Hangi yönetmen gelirse gelsin showrunner Vince Gilligan olduğu için bölümlerde bu teknik kalite ve çekim kalitesi doruklara kadar hissediliyor. Bölüm de olabildiğine durağan ama olabildiğine kaliteli bir bölümdü.

Evet artık Saul Goodman belki istem dışı belki bir tık paranın da tatlı gelmesiyle tam olarak kartele girmiş oldu. Gerçi pek çaresi yoktu ama o da tabi içten içe bu işlere girmek istiyor zaten. Lalo ile Saul'un tüm diyalogları oldukça ilgi çekiciydi. Gerçekten her sahnelerinde çok keyif aldım. Lalo'nun planı iyi dursa da Nacho orada oldukça işler onun için çok olumlu gitmeyecek elbette.

Hank'in olaya dahil oluşu çok iyi olmuş. Hank ve ortağı olaylara göbeğinden dalmış olacak ve hikayeye direk etki edecekler gibi duruyor. Salamanco ailesinin akıbetini bu sezon göreceğiz ve Gus Fring zirveye doğru emin adımlarla ilerleyecek. Ve bu yükselişi büyük bir keyifle izliyorum. Mike'ın da tabi sezonda ve Gus'ın ilerleyişinde etkisini muhakkak görürüz.

Kim tarafı biraz durağan ama sanki böyle kokusunun sonradan çıkacağı şeyler üzerinden ilerledi. Elindeki davaları ilerletiyor ve Mesa Verde tarafında sorun yaşıyor. O dede ile diyalogları iyiydi ve o dedenin verdiği cevaplar daha iyiydi. Doğruları konuşup suratına tokat gibi vurdu Kim'in. Açıkçası keyif aldım diyebilirim.

9/10

• Beğendim
Reactions: Dosi and Sherlock
Güncel en iyi dediğin için kanın dondu... Alman disiplinine sahip bir efsane daha var zira... :A

Onun nereye gideceği, nasıl sonlanacağı, cevabını aradığımız her soruya cevap verip veremeyeceği belirsiz. Burada ise hepsi belli, hepsi en üst noktasında. :A Çekim tekniği ve kalitesi ise Alman disiplini kusura bakmasın ama Vince Gilligan varken diz çöker, tövbe ister... :A Dolayısı ile dediğime geliyoruz...

Onun nereye gideceği, nasıl sonlanacağı, cevabını aradığımız her soruya cevap verip veremeyeceği belirsiz. Burada ise hepsi belli, hepsi en üst noktasında. :A Çekim tekniği ve kalitesi ise Alman disiplini kusura bakmasın ama Vince Gilligan varken diz çöker, tövbe ister... :A Dolayısı ile dediğime geliyoruz...
Çekim tekniğini şimdi abartma sen de, diz çöker falan... :A Dark da çılgın bir görüntü yönetmenliği ve çekim kalitesine sahip... :A Ha güncel yayınlanan en iyi dizi yorumu biraz göreceli ama kesinlikle güncel yayınlanan en iyi iki dizi diyebiliriz Dark ve BCS'ye...

• Güldürdün
Reactions: Sherlock
Çekim tekniğini şimdi abartma sen de, diz çöker falan... :A Dark da çılgın bir görüntü yönetmenliği ve çekim kalitesine sahip... :A Ha güncel yayınlanan en iyi dizi yorumu biraz göreceli ama kesinlikle güncel yayınlanan en iyi iki dizi diyebiliriz Dark ve BCS'ye...

Abartılmayı hak ettiği için kendi kurduğum her cümleye katılıyorum, ne güzel sıvadım ama kendi kendimi. :A Dark'ı da çok severim ancak BCS'nin çekim tekniği net daha iyi. :A Benim için BCS bir tık önde ama göreceli bir durum tabii, o konuda haklısın adaşım. :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes

Haşa final yapmamış olsa bile Dark gibi bir diziyi bir durum hikayesi anlatan kurgu-biyografik dizinin altında görmek hele ki Alman disiplinine diz çökertmek... Tüyler diken diken oldu :A günün birinde elbet BCS’yi de izleyeceğim 1x5 civarında kalmış olsam bile büyük ihtimalle gelecek seneki finale yetişmiş olurum. Ama Dark gibi bir başyapıt karşısında En azından benim için onun önüne geçmesi oldukça zor gözüküyor ama belki final sezonunda donlu adamı görürüz diye bir şekildr aradan çıkaracağım o zaman kıyaslamam daha adaletli olur şimdi :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes and Sherlock
Abartılmayı hak ettiği için kendi kurduğum her cümleye katılıyorum, ne güzel sıvadım ama kendi kendimi. :A Dark'ı da çok severim ancak BCS'nin çekim tekniği net daha iyi. :A Benim için BCS bir tık önde ama göreceli bir durum tabii, o konuda haklısın adaşım. :A
Nedense kendini sıvamak hiç yakışmadı kendimi düşününce tabi burada... :A Ben ikisi arasında şuan kıyasa giremiyorum niyeyse, Dark çok taze ve etkisi çok taze. BCS ise yıllara yayılmış bir iş benim için. Yani bir tercih yapmak şuan için pek sağlıklı olmayacaktır ama sanki bende de Dark bir tık önde gibi... :A

• Güldürdün
Haşa final yapmamış olsa bile Dark gibi bir diziyi bir durum hikayesi anlatan kurgu-biyografik dizinin altında görmek hele ki Alman disiplinine diz çökertmek... Tüyler diken diken oldu :A günün birinde elbet BCS’yi de izleyeceğim 1x5 civarında kalmış olsam bile büyük ihtimalle gelecek seneki finale yetişmiş olurum. Ama Dark gibi bir başyapıt karşısında En azından benim için onun önüne geçmesi oldukça zor gözüküyor ama belki final sezonunda donlu adamı görürüz diye bir şekildr aradan çıkaracağım o zaman kıyaslamam daha adaletli olur şimdi :A

Diz çökertmeyi çekim tekniği ve açıları için dedim yahu, şimdi Vince Gilligan dehasını sen de biliyorsun. O yüzden çok da abartmadığımı düşünüyorum. :A BCS'de bir başyapıttır, bu konu çok net hatta benim için güncel en iyi dizidir ve öyle olmaya da devam edecek gibi. :A Kimleri kimleri gördük ah bir bilsen, bir izlesen... Neyse daha fazla detay vermeyeyim, final sezonunda aramıza katılmış olarak görürüz umarım seni. :A Kıyas konusu göreceli tabii ama sen BCS'de güncele gelsen bile fikrin değişmeyecektir muhtemelen. :A

Nedense kendini sıvamak hiç yakışmadı kendimi düşününce tabi burada... :A Ben ikisi arasında şuan kıyasa giremiyorum niyeyse, Dark çok taze ve etkisi çok taze. BCS ise yıllara yayılmış bir iş benim için. Yani bir tercih yapmak şuan için pek sağlıklı olmayacaktır ama sanki bende de Dark bir tık önde gibi... :A

Zorla izlettiğimiz Alman disiplinine ne çabuk ruhunu sattın... :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes and Dosi
Zorla izlettiğimiz Alman disiplinine ne çabuk ruhunu sattın... :A
Kimse bana bir şeyi zorla izletemez. Ben tercihlerimi her daim ruh halime göre yaparım. Ve her şey bir anda gerçekleşir... Dark da aynı şekilde oldu bir anda gerçekleşti ve izledim... :A Ama ruhumu satıp satmadığımı daha net şekilde belirtmedim, sadece sanki bir tık önde gibi dedim... GİBİ...

• Güldürdün
Kimse bana bir şeyi zorla izletemez. Ben tercihlerimi her daim ruh halime göre yaparım. Ve her şey bir anda gerçekleşir... Dark da aynı şekilde oldu bir anda gerçekleşti ve izledim... :A Ama ruhumu satıp satmadığımı daha net şekilde belirtmedim, sadece sanki bir tık önde gibi dedim... GİBİ...

"Cumartesi başlıyorum..." :A Başka da sözüm yok. :A @MasacRE

• Güldürdün
Reactions: MasacRE and MEnes
E tamam işte o cümle de geçmişe gidip kendi keşfim yüzünden oldu. Kimse bana başla demedi, ben bir anda Dark'a başlıyorum artık dedim ve başladım. Ki bu dizi ilk çıktığından beri benim listemde yani... :A

Kardeşim senin listende olmayan dizi/film/anime/manga mı var... :A Lanetli o liste. :A Biz sana başla demedik, ancak başlaman konusunda da seni ittik şimdi. :A Bunu kabul edelim... :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes