2019'da 35 Dizi Sona Erdi, Son Yılların En Düşük Rakamı... | FAV10 ÖZEL!

Yiğitt

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
45,924
Puanı
1,061
1577731609258.png

Herkese merhabalar, uzun süre ara verdiğim 'Köşe Yazısı' bölümüne yeniden merhaba diyoruz. Dizi sektörü açısından yeni gelişmelerin yaşandığı 2019'da da 35 diziyle vedalaştık. 2018 yılında 48 dizi bitmişti, bu yıl bu sayı 34'e düştü!

En çok dizi bitiren kanallar 7 diziyle Kanal D ve Star TV, en az diziyi ise tek dizi yayınlayıp sezon sonu bitiren TV8...

Sırayla kanallara ve biten dizilere göz atalım:

KANAL D
- Muhteşem İkili - 12 Bölüm
- Bir Litre Gözyaşı - 15 Bölüm
- Yüzleşme - 4 Bölüm
- İkizler MemoCan - 25 Bölüm
- Çocuklar Duymasın - 76 Bölüm
- Yaralı Kuşlar - 165 Bölüm (Günlük dizi, ortalamaya dahil edilmedi)
- Leke - 9 Bölüm
- Azize - 6 Bölüm
Toplam: 8 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 21!

STAR TV

Erkenci Kuş - 51 Bölüm
Söz - 84 Bölüm
İstanbullu Gelin - 87 Bölüm
Kardeş Çocukları - 21 Bölüm
Kuzgun - 21 Bölüm
Sevgili Geçmiş - 8 Bölüm
Benim Tatlı Yalanım - 28 Bölüm
Toplam: 7 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 42.8!

ATV

Zengin ve Yoksul - 8 Bölüm
Canevim - 17 Bölüm
Sen Anlat Karadeniz - 64 Bölüm
Kimse Bilmez - 27 Bölüm
Toplam: 4 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 29!

SHOW TV

Gülperi - 30 Bölüm
Nöbet - 8 Bölüm
Çarpışma - 24 Bölüm
Aşk Ağlatır - 16 Bölüm
Toplam: 4 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 19.5!

FOX TV

Vurgun - 6 Bölüm
Bir Aile Hikayesi - 18 Bölüm
Bizim Hikaye - 70 Bölüm
Kurşun - 7 Bölüm
Her Yerde Sen - 23 Bölüm
Ferhat ile Şirin - 6 Bölüm
Toplam: 6 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 21.6!

TRT1

Mehmetçik: Kutlu Zafer - 33 Bölüm
Diriliş Ertuğrul - 150 Bölüm
Tek Yürek - 22 Bölüm
Halka - 19 Bölüm
Elimi Bırakma - 59 Bölüm
Toplam: 5 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 56.5!

TV8

Kızım - 34 Bölüm
Toplam: 1 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 34!

2019 yılını 35 dizi ile vedalaşarak uğurladık... 2018'de 48, 2017'de 57, 2016'da ise 48 diziyi ekranlardan uğurlamıştık. Son yılların en az dizi biten yılı oldu 2019... Umarız ki 2020 de bu sayı daha da aşağı düşer... Şimdiden hoş geldin 2020, nice güzel dizilerin bizlerle buluştuğu ve çok az dizinin bittiği bir yıl olsun! Mutlu yıllara.
1577731647571.png

Son düzenleme:
En başarısız kanal Kanal D gibi duruyor. Bir zamanların en çok izlenen dizilerine ve herkes tarafından yayıncılık anlayışıyla takdir toplayan kanalın geldiği duruma bak...

Onun dışında yine rakam fena değil, geçmiş yıllarda çok dizi yapıp, yayından kaldırılan iş sayısı fazla oluyordu. Artık kanallar daha nitelikli işler tercih ediyor ve sağlam oynuyor az dizi yapıp. Bizim Hikaye, İstanbullu Gelin, Söz ve Gülperi'de biten diziler arasındaki en başarılı diziler. 4'ü de zamanında ve tadında bitti. Emeği geçenlere tebrikler. Diriliş Ertuğrul'a bitti demek çok doğru mu bilmiyorum, isim değişikliği ile devam ediyor gibi. :A Ama o da en uzun soluklu işlerden biri olarak anılacak...
Kanal D ve Show TV sezonun başarısızları olarak görülüyor. Star TV iyi işlerini bitirdi, uzun soluklu üç dizisi birden bitti. Ona rağmen toparlanmaya başladı. :D

Az ama öz dizi yapmaya başladı kanallar, ondan dolayı bir düşüş olabilir. Birde ekonomi kötü olunca kanallar tutması için çok seçici oluyor.

Digital çağın etkisi ve insanların yönelimleri yad afarklı şeylere daha kolay erişebilmeleri herşeyi etkiliyor...eskiden kanallarda ne diziler olurdu.... saatlerce sürerdi reklamlarla falan... hatta bir ara reklamlar içinde diziler kaybolmaya başlamıştı neyse sonra yasal düzenleme geldi... eskiden dizi dendimi ben en çok diziyi atv de izlemişdim.( asmalı konak-zerda-2.bahar-aliye aklıma gelemeyenler) sonra kanald yükseldi.... starda dönem dönem iyi işlere el atmışdı... yane sonuç olarak internet ve teknoloji birçok şeyi etkiliyor .... bakalım 2020 nasıl olacak tv dünyası için...hepbirlikte göreceğiz.

Ekli dosyayı görüntüle 74369
Herkese merhabalar, uzun süre ara verdiğim 'Köşe Yazısı' bölümüne yeniden merhaba diyoruz. Dizi sektörü açısından yeni gelişmelerin yaşandığı 2019'da da 35 diziyle vedalaştık. 2018 yılında 48 dizi bitmişti, bu yıl bu sayı 34'e düştü!

En çok dizi bitiren kanallar 7 diziyle Kanal D ve Star TV, en az diziyi ise tek dizi yayınlayıp sezon sonu bitiren TV8...

Sırayla kanallara ve biten dizilere göz atalım:

KANAL D
- Muhteşem İkili - 12 Bölüm
- Bir Litre Gözyaşı - 15 Bölüm
- Yüzleşme - 4 Bölüm
- İkizler MemoCan - 25 Bölüm
- Çocuklar Duymasın - 76 Bölüm
- Yaralı Kuşlar - 165 Bölüm (Günlük dizi, ortalamaya dahil edilmedi)
- Leke - 9 Bölüm
- Azize - 6 Bölüm
Toplam: 8 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 21!

STAR TV

Erkenci Kuş - 51 Bölüm
Söz - 84 Bölüm
İstanbullu Gelin - 87 Bölüm
Kardeş Çocukları - 21 Bölüm
Kuzgun - 21 Bölüm
Sevgili Geçmiş - 8 Bölüm
Benim Tatlı Yalanım - 28 Bölüm
Toplam: 7 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 42.8!

ATV

Zengin ve Yoksul - 8 Bölüm
Canevim - 17 Bölüm
Sen Anlat Karadeniz - 64 Bölüm
Kimse Bilmez - 27 Bölüm
Toplam: 4 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 29!

SHOW TV

Gülperi - 30 Bölüm
Nöbet - 8 Bölüm
Çarpışma - 24 Bölüm
Aşk Ağlatır - 16 Bölüm
Toplam: 4 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 19.5!

FOX TV

Vurgun - 6 Bölüm
Bir Aile Hikayesi - 18 Bölüm
Bizim Hikaye - 70 Bölüm
Kurşun - 7 Bölüm
Her Yerde Sen - 23 Bölüm
Ferhat ile Şirin - 6 Bölüm
Toplam: 6 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 21.6!

TRT1

Mehmetçik: Kutlu Zafer - 33 Bölüm
Diriliş Ertuğrul - 150 Bölüm
Tek Yürek - 22 Bölüm
Halka - 19 Bölüm
Elimi Bırakma - 59 Bölüm
Toplam: 5 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 56.5!

TV8

Kızım - 34 Bölüm
Toplam: 1 dizi bitti, ortalama yayınlanan dizi bölümü ise 34!

2019 yılını 35 dizi ile vedalaşarak uğurladık... 2018'de 48, 2017'de 57, 2016'da ise 48 diziyi ekranlardan uğurlamıştık. Son yılların en az dizi biten yılı oldu 2019... Umarız ki 2020 de bu sayı daha da aşağı düşer... Şimdiden hoş geldin 2020, nice güzel dizilerin bizlerle buluştuğu ve çok az dizinin bittiği bir yıl olsun! Mutlu yıllara.
Ekli dosyayı görüntüle 74370
FOX'umdakiler hiç unutulmayacak, hepsi çok güzeldi :T Ama tuhaflaşan seyirci kıymetini bilemedi, gitti ucuz yapımlara ve en kötüsü de kabullenmiyorlar ucuzlaştıklarını 😡😉

• Beğendim
Reactions: Atlass
Konuyu açmak için yeni yıldan sonrasını bekliyordum çünkü son 2-3 senedir detaylı bir şekilde ben açıyordum. Neyse sağlık olsun. Eline sağlık. :( @Yiğitt

En üzüldüğüm finaller Kuzgun ve Bir Aile Hikayesi oldu. Yine Avlu da ekrandan çekildiği için üzüldüğüm dizilerden. Umarım dijitalde devam eder.

• Beğendim
  • Harika
Reactions: Yiğitt and alperuz
FOX'umdakiler hiç unutulmayacak, hepsi çok güzeldi :T Ama tuhaflaşan seyirci kıymetini bilemedi, gitti ucuz yapımlara ve en kötüsü de kabullenmiyorlar ucuzlaştıklarını 😡😉
Senin de fox la arandaki bu büyük așkı anlamadım gitti sürekli fox um da fox um

• İlginç
Reactions: Çiğdem
Bir Litre Gözyaşı, Bizim Hikaye ve Gülperi kesinlikle senarist sebebiyle bitti. Yazmayı beceremediler.

Canevim elindeki güzel konuyu harcadı. Dizinin tutmaması için sebep yoktu.

Aşk Ağlatır için diyecek söz yok yazık edildi diziye.

Emeğin sağlık @Yiğitt güzel konu olmuş.

• İlginç
Reactions: Çiğdem