Tereddüt (2016)
Uzun zamandır merak ettiğim bir yapımdı ve sonunda izleyebildim. Hali vakti yerinde mutlu bir psikiyatr olan Şehnaz ve çocukluğunu yaşamayadan evlendirilen Elmas'ın kesişen hayatlarını konu alıyor. Ama film ilerledikçe siyah ve beyaz kadar farklı görünen bu iki kadının aslında aynı kaderi yaşadığını, erkek şiddetinin yaş, statü vs. tanımadığını görüyoruz.
Yeşim Ustaoğlu yine (bundan önceki filmi Araf'ı da izlemiştim) tekinsiz bir atmosfer kurmayı başarmış. Sadece süresi biraz daha uzun olsaymış ve Elmas'a kıyasla gölgede kalan Şehnaz'ın hikayesi azıcık daha derinleştirilseymiş daha iyi olurmuş ama bu haliyle de etkileyici bir yapım olmayı başarmış.
Tabii filmin yıldızı Ecem Uzun. Elmas'ın içinde bulunduğu durumu harika yansıtmış. Özellikle terapi sahnesindeki performansıyla ödülleri sonuna kadar hak etmiş. Senaryonun onun üzerinde yoğunlaşmasını güzel bir fırsata çevirmiş. Yine Funda Eryiğit de ona göre bir tok geri kalmasına rağmen (her zamanki gibi) çok iyiydi. Özellikle sonlara doğru onun da kendisini göstereceği sahnelere yer verilmiş. Yine yan rollerde Mehmet Kurtuluş, Okan Yalabık, Serkan Keskin, Osman Sonant, Metin Akdülger gibi tanıdık isimleri görmek de güzeldi.
Sonuç olarak ülkemizin gerçeklerine yer verirken derdini de sulandırmadan anlatan, sıkılmadan izlenilebilecek bir film olmuş. Sadece sevişme sahneleri biraz daha az olabilirmiş gibi geldi ama o da hikayeye hizmet ettiği için göze batmıyor.
Gerçi o malum sahnelerin devamı yönetmen tarafından kesilmiş ama Google'dan aratıp o sahnelerin resmini görünce şok oldum. İrem Sak'a dibi düşen kütük takımı Funda Eryiğit'in o hallerini görünce ne yapar bilmiyorum.
@xemrexxx @MasacRE @MEnes @Sherlock
8.5/10