Buradaki en büyük farklılık şu, Youtube Premium’un kullanıcılarına sağladığı hemen hemen bütün faydaları çeşitli yardımcı uygulamalarla halledebiliyorsun. Bu Netflix ve Spotify’da mümkün değil. YouTube’un “arama motoru” olarak tanımladığın kısmının değişeceğini de sanmıyorum zaten, her türlü yardımcı uygulamalarla halledebilirsin çevrimdışı izleme işini. Yani “arama motoru” olarak tanımladığın işlevleri reklamlı bir şekilde, veya yardımcı uygulamalarla rahatlıkla halledebilirsin Premium üyeliğe gerek kalmadan.
Burada en önemli olan konu şu, senin de dediğin gibi YouTube’un dizi/film ve TV içeriği. Netflix bu işte şu an tek başına olduğu için en büyük, he bana kalsa hep tek başına kalsın ki izlemek istediğimiz dizi ve filmler için farklı farklı platformlara üye olmak zorunda kalmayalım. Ama ya kalacağız, ya da illegal yollarla halledeceğiz gibi bu işi. Hepsine birden üye olmamız bizim ülkemiz koşullarında imkansız gibi bir şey zaten. O yüzden içlerinden Türkiye içeriği en zengin olanı tercih ederim, kendi adıma konuşmam gerekirse. Şu an için bu açıdan en zengin olan uygulama açık ara farkla Netflix, bizim ülkemizde. Gerçi dünya çapında da şu an öyle. Apple, Apple TV ile zaten bu işte ve o tarafı iyice zenginleştirecek. Amazon bu işe girdi, HBO girdi, Disney girdi, YouTube girdi. Hepsinin de orijinal içerikleri baya ilgi çekici duruyor benim açımdan. LOTR dizisinden tut, yeni Marvel dizilerine kadar... dizilerin dışındaki içerik çok önemli burada. Netflix şu an önde ama rakipleri de sağlam. Göreceğiz bakalım en zengin içeriğe hangisi sahip olacak.
YouTube TV, ülkemizde o kıvama gelemez bence içinde barındırdığı kanal zenginliği açısından. Bir kere maçları YouTube üzerinden canlı izleyemeyeceğim, en azından kısa vadede izleme şansımız da olmayacak zaten. Özel kanallar için zaten tercih etmem kendi adıma konuşmam gerekirse.
Spotify ise tamamen tek başına ve rakipsiz. Apple Music muhteşem kampanyalara sahip olmasına rağmen ve Apple gibi bir referansı olmasına rağmen Spotify’a rakip olamadı. YouTube salt müzik platformu da değil ki o tarz bir uygulama oluştursa dahi rakip olabileceğini sanmıyorum. Zaten fiyat/performans açısından da Spotify baya cazip. Ona kısa veya uzun vadede dahi kimse rakip olamaz. Sanmıyorum.
Kısacası şu an 3 aylık ücretsiz üyeliği kullanırım ama sonra her ay düzenli para ödeyerek, bu aboneliği devam ettireceğimi sanmıyorum. Netflix ve Spotify ikilisinden şu an son derece memnunum. Bunların üzerine düzenli olarak PS Plus üyeliği de almak durumundayım. Fazlası, yukarıda saydığım sebeplerden ötürü şimdilik ilgimi çekmiyor. İçerik zenginliği/sağladığı imkanlar açısından tatmin olduğum bir platform ortaya çıkarsa Türkiye sınırları içerisinde (Bu YouTube Premium olur, Disney+ olur hiç fark etmez) ona seve seve geçerim tabii ki ama kısa vadede zor gözüküyor...